Al 35 jaar De Geus

Edegem, ken jij De Geus al?

Met een hoffelijke buiging stappen wij van onze fiets om Edegem te begroeten. Want in Antwerpen en Berchem mogen ze ons dan al 35 jaar kennen, in Edegem is dat nog niet. Alhoewel, misschien toch…

Want verrassend veel mensen uit Edegem, Kontich, Mortsel, Wilrijk en Aartselaar bezoeken onze fietsenwinkels in ’t Stad. Je zou daarom kunnen zeggen dat Fietsenwinkel De Geus helemaal op zijn plek is in Edegem!

Met een bonzend hart en een glimlach die zo breed is als een cargobike stellen we ons graag aan je voor.

Kies jouw droomfiets

Een beetje zot, maar altijd vakkundig

Ons team staat te springen om naar Edegem te komen!

Stadsfietser of bergracer?

Wat voor fietser je ook bent, De Geus heeft jouw droomfiets

Ben je een pendelaar die een snelle e-bike of speed pedelec nodig heeft om met de snelheid van de wind door het landschap te razen? Of stap jij iedere dag op de trein, maar wil je een draagbare (elektrische) vouwfiets zodat je van en naar de treinstations kan fietsen?

Of ben je een moderne ondernemer die de files beu is en zijn spullen ook met een handige bakfiets kan vervoeren? Of een ouder die de kinderen naar school moet krijgen? Of een… ach, we kunnen eindeloos doorgaan!

Alleen straatartiesten die een eenwieler zoeken kunnen we niet helpen. (Sorry!) Voor ieder ander geldt: wat voor fietser je ook bent, De Geus heeft jouw droomfiets. Vanaf het voorjaar van 2021 zal je het met eigen ogen zien in Edegem!

Vind jouw fiets

Foto’s zeggen meer dan woorden, toch?

Dit is wie wij zijn en daar zijn we trots op

Fietsenmaker in Edegem

Fietsenwinkels Edegem

Fietsenwinkel Edegem-Centrum

Wij zijn vakvrouwen en vakmannen. Fietsen en mobiliteit zijn onze passie. En deze passie delen we graag met Edegem!

Fietsenwinkels in Edegem

De Geus Fiets

Fietsenwinkel Edegem

Van 1984 tot nu

Het verhaal van onze fietsenwinkels: via Antwerpen naar Edegem

1979. Na zijn studie gaat Dirk Vanthillo, een student sociologie, aan de slag bij een fietsenwinkel. Dirk heeft vertrouwen in de fiets als volwaardig, betaalbaar transportmiddel.

1984. Vijf jaar later, in 1984, opent hij zijn eigen zaak in de Geuzenstraat in Antwerpen. Dit wordt, na verplaatsing van de ingang, de huidige winkel aan de Marnixplaats.

Nieuw leven voor de fietsenwinkel

1984-2011. Tientallen jaren leeft Dirk zijn droom. Zijn enthousiasme en passie zijn aanstekelijk en Fietsenwinkel De Geus wordt een begrip. Jaar na jaar worden de Antwerpenaren mobieler dankzij de fietsen van De Geus.

2012. In 2012 besluiten Dirk en zijn vrouw Marie-Jeanne om de zaak over te dragen. De fietsfanaat Thomas Vanderhoydonck meldt zich. Hij is, net als Dirk, een man met een missie: hij wil zoveel mogelijk Antwerpenaren uit de auto krijgen en op de fiets zetten.

2017. In 2017 voegt de bekende Berchemse fietsenwinkel De Specht zich bij De Geus. Dat is erg welkom, want de winkel aan de Marnixplaats kon de drukte nauwelijks meer aan! De Specht wordt met open armen door De Geus opgenomen en draagt vanaf dan met trots de naam De Geus Berchem.

Onze fietsenwinkel in Edegem

September 2020. Yes! We mogen het tegen de wereld vertellen: we komen naar Edegem! We hebben het perfecte pand gevonden in het centrum van de gemeente.

Januari 2021. Vanaf januari 2021 beginnen we met een grondige verbouwing van het pand. Ons doel is om de fietsenwinkel in Edegem nóg mooier en completer te maken dan de andere winkels. We willen ambitieus blijven!

Voorjaar 2021. Geduld, de exacte openingsdatum van de fietsenwinkel in Edegem zal te zijner tijd bekend gemaakt worden! Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? En wil je de openingsdatum in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief!

Kom alvast een kijkje nemen en blijf op de hoogte!

Wij nodigen je van harte uit om alvast eens naar onze fietsenwinkels in Antwerpen en Berchem te komen. Zie het als een voorproefje, want de vriendelijkheid en het vakmanschap van onze huidige winkels ga je ook in Edegem ervaren!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je bent de eerste die het weet op welke datum we open gaan!

Inschrijven nieuwsbrief

Fietsen De Geus