Al 40 jaar De Geus

Edegem, ken jij De Geus al?

Met een hoffelijke buiging stappen wij van onze fiets om Edegem te begroeten. Want naast Antwerpen, Berchem en Schoten kan je als fietser ook in Edegem bij ons terecht.

De ligging aan het Gemeenteplein in Edegem is ook ideaal voor mensen uit Kontich, Hove, Boechout, Mortsel, Wilrijk en Aartselaar. Je zou daarom kunnen zeggen dat Fietsenwinkel De Geus helemaal op zijn plek is in Edegem!

Met een bonzend hart en een glimlach die zo breed is als een cargobike stellen we ons graag aan je voor.

Bekijk alle fietsen   Adres + openingsuren

Vriendelijke, vakkundige mensen

Het team van onze fietsenwinkel in Edegem begroet je!

Stadsfietser of bergracer?

Wat voor fietser je ook bent, De Geus heeft jouw droomfiets

Ben je een pendelaar die een snelle e-bike of speed pedelec nodig heeft om met de snelheid van de wind door het landschap te razen? Of stap jij iedere dag op de trein, maar wil je een draagbare (elektrische) vouwfiets zodat je van en naar de treinstations kan fietsen?

Of ben je een moderne ondernemer die de files beu is en zijn spullen ook met een handige bakfiets kan vervoeren? Of een ouder die de kinderen naar school moet krijgen? Of een… ach, we kunnen eindeloos doorgaan!

Alleen straatartiesten die een eenwieler zoeken kunnen we niet helpen. (Sorry!) Voor ieder ander geldt: wat voor fietser je ook bent, De Geus Edegem heeft jouw droomfiets.

Vind jouw fiets

Fietsenwinkel Edegem

Foto’s zeggen meer dan woorden, toch?

Dit is wie wij zijn en daar zijn we trots op

Fietsenhandels Edegem

Fietsenwinkels Edegem

Zeger Van Zundert

Wij zijn vakvrouwen en vakmannen. Fietsen en mobiliteit zijn onze passie. En deze passie delen we graag met Edegem!

Gil Maximus

Stadsfiets kopen Edegem, Antwerpen, Berchem

fietsenmaker Edegem

Fietsenwinkels Edegem

Van 1984 tot nu

Het verhaal van onze fietsenwinkels: via Antwerpen naar Edegem

1979. Na zijn studie gaat Dirk Vanthillo, een student sociologie, aan de slag bij een fietsenwinkel. Dirk heeft vertrouwen in de fiets als volwaardig, betaalbaar transportmiddel.

1984. Vijf jaar later, in 1984, opent hij zijn eigen zaak in de Geuzenstraat in Antwerpen. Dit wordt, na verplaatsing van de ingang, de huidige winkel aan de Marnixplaats. De winkel wordt niet alleen geliefd bij inwoners van ‘t Zuid, maar ook bij mensen uit Hoboken en Sint-Andries en van het KielLinkeroever en het Eilandje.

Nieuw leven voor de fietsenwinkel

1984-2011. Tientallen jaren leeft Dirk zijn droom. Zijn enthousiasme en passie zijn aanstekelijk en Fietsenwinkel De Geus wordt een begrip. Jaar na jaar worden de Antwerpenaren mobieler dankzij de fietsen van De Geus.

2012. In 2012 besluiten Dirk en zijn vrouw Marie-Jeanne om de zaak over te dragen. De fietsfanaat Thomas Vanderhoydonck meldt zich. Hij is, net als Dirk, een man met een missie: hij wil zoveel mogelijk Antwerpenaren uit de auto krijgen en op de fiets zetten.

2017. In 2017 voegt de bekende Berchemse fietsenwinkel De Specht zich bij De Geus. Dat is erg welkom, want de winkel aan de Marnixplaats kon de drukte nauwelijks meer aan! Door zijn nabijheid bij deze wijken, wordt onze fietsenwinkel in Berchem ook bijzonder populair bij fietsers uit BorgerhoutZurenborg, Pulhof, Groenenhoek, Deurne-Zuid en Groen Kwartier / Haringrode.

Onze eerste stap buiten ‘t Stad

September 2020. Yes! We mogen het tegen de wereld vertellen: we komen naar Edegem! We hebben het perfecte pand gevonden in het centrum van de gemeente.

Januari 2021. Vanaf januari 2021 beginnen we met een grondige verbouwing van het pand. Ons doel is om de fietsenwinkel in Edegem nóg mooier en completer te maken dan de andere winkels. We willen ambitieus blijven!

Voorjaar 2021. Op 26 maart opende burgemeester Koen Metsu onze nieuwe fietsenwinkel in Edegem.

Voorjaar 2022. De Geus Dert13n ontstaat, een filiaal bomvol racefietsen, gravelbikes en mountainbikes.

Zomer 2023. We openen een fietsenwinkel in Schoten. Deze locatie is ook dichtbij voor fietsers uit SchildeSint-Job-in-‘t-GoorBrasschaatEkerenMerksemDeurne-Noord en Wijnegem.

Wil je alle nieuwe ontwikkelingen in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief!

Fietsenwinkel Edegem

Fietsenmaker van Edegem

Fietsonderhoud en -herstellingen

Heeft je fiets onderhoud of een herstelling nodig? Ook dan helpen we je met veel plezier. Al sinds onze oprichting vinden we dat goed onderhoud een vanzelfsprekendheid is na aankoop van een kwaliteitsfiets.

Het is erg makkelijk om een afspraak in te plannen bij onze fietsenmaker in Edegem. Via onze website kijk je in onze agenda wanneer er een plekje vrij is, waarna je het onderhoudsmoment met een paar klikken vastlegt.

Ga naar de agenda

Bezoek onze fietsenwinkel in Edegem

Wij nodigen je van harte uit om naar onze fietsenwinkel in Edegem te komen. Of je nu een fiets nodig hebt, een handige accessoire zoekt, of gewoon even wilt kijken: je bent welkom.

Wil je een specifieke fiets uitproberen? Goed idee! Want tijdens een testritje ontdek je of een tweewieler geschikt is voor jou. Een fiets testen kan bij ons gratis en vrijblijvend. Daarvoor maak je liefst wel even een afspraak, dan kunnen wij de fiets al voor je klaarzetten.

Reserveer een testrit

Fietsenwinkel Edegem centrum
Fietsen de geus