Fietssloten

Wil je een stevig fietsslot kopen? Dan kan je terecht bij Fietsen De Geus. Wij verkopen een ruim gamma aan fietssloten van de merken Abus, Trelock en Axa. In ons aanbod vind je kettingsloten, beugelsloten en vouwsloten. Ontdek de merken hieronder en bezoek onze fietsenwinkels in Antwerpen, Berchem, Edegem en Schoten voor advies en aankoop.

Abus slot kopen

Abus fietssloten

Abus fietsslot

Abus slot

Abus beugelslot kopen Antwerpen

Fietsloten van Abus zijn er in alle soorten en maten. Met een Abus-fietsslot weet je altijd zeker dat je stadsfiets, e-bike, speed pedelec of elektrische bakfiets veilig staat. In ons gamma Abus-fietssloten kies je uit een kettingslot, vouwslot of beugelslot. Voor elk budget vind je bij Abus een fietsslot. Heb je een fietsverzekering? Dan hebben we goed nieuws! Een groot deel van de Abus-sloten heeft het ART2-keurmerk. Dit keurmerk moet je slot verplicht hebben om bij diefstal aanspraak te kunnen maken op je verzekering.

Ontdek het gamma van Abus in onze fietsenwinkels in Antwerpen, Berchem, Edegem en Schoten.

Adressen + openingsuren

Trelock slot kopen

Trelock fietssloten

Trelock vouwslot kopen Antwerpen

Trelock kettingslot kopen Antwerpen

Trelock beugelslot kopen Antwerpen

Zoek je een betrouwbaar en degelijk fietsslot? Trelock is in dat geval een van de beste merken die je kan kiezen. Dit gerenommeerde Duitse merk is gevestigd in Münster, een stad die vaak de fietshoofdstad van Duitsland wordt genoemd. Trelock produceert al meer dan 160 jaar stevige kettingsloten, beugelsloten en vouwsloten die uitstekend hun werk doen. Elk product uit hun fabriek is gemaakt met oog voor design en gebruiksgemak.

Bekijk het complete assortiment van Trelock in onze fietsenwinkels in Antwerpen, Berchem, Edegem en Schoten.

Adressen + openingsuren

Axa slot kopen

Axa fietssloten

Axa kettingslot kopen Antwerpen

Axa vouwslot kopen Antwerpen

Axa beugelslot kopen Antwerpen

Als je een mooie nieuwe fiets bezit, wil je die niet graag kwijtraken door diefstal. Het Nederlandse merk Axa maakt daarom kettingsloten, vouwsloten en beugelsloten van zeer hoge kwaliteit. Ongeacht of je een kinderfiets of racefiets wil beschermen: met een Axa-fietsslot ben je altijd optimaal beveiligd. Dit is te danken aan de jarenlange ervaring van dit merk: de geschiedenis van Axa gaat terug tot 1902. Heb je een fietsverzekering? Ook dan is Axa een prima keuze. Het grootste gedeelte van hun assortiment voldoet namelijk aan de normen voor het afsluiten van een fietsverzekering.

Bekijk het aanbod van Axa in onze fietsenwinkels in Antwerpen, Berchem, Edegem en Schoten.

Adressen + openingsuren

Waarom is een goed fietsslot belangrijk?

Tegenwoordig kan je in Antwerpen je fiets best goed op slot doen. Want helaas zijn ook dieven geïnteresseerd in die mooie nieuwe Riese & Müller e-bike van je, of in die stralende Urban Arrow cargobike die je pas gekocht hebt.

Een goed en stevig slot is dus zeker aan te raden bij je (nieuwe) fiets. Een stevige ketting die je in combinatie met je wielslot kan gebruiken of een stevig ovaalslot dat niet te kraken is? Zolang je maar met een gerust hart de fiets even alleen kan laten.

We hebben in onze fietsenwinkels een uitgebreid assortiment goede sloten die perfect aansluiten bij de veiligheidsbehoeften van jouw fiets. Kom dus gerust eens tot in de winkel en dan kunnen we, op maat van je fiets, het juiste preventie-advies geven.

Bezoek Fietsen De Geus

Fietsverzekering Antwerpen
Een goed fietsslot is belangrijk in Antwerpen

Tips om fietsdiefstal te voorkomen

Hieronder geven we je alvast een aantal tips om de kans op fietsdiefstal te verkleinen:

  • Vermijd zoveel mogelijk dat je fiets tijdens de nacht buiten staat;
  • Zet je fiets niet alleen op slot, maak hem ook echt ergens aan vast. Veranker hem dus aan een vast voorwerp (bijvoorbeeld een boom of verlichtingspaal);
  • De zin om te stelen kan al snel verdwijnen, als de dief in een oogopslag kan zien dat het kraken van je slot een tijdverslindende opdracht is. Kies dus voor een afschrikkend slot dat extra dik is;
  • Probeer je fiets ergens te stallen waar veel passage is, zo heb je extra sociale controle;
  • Ook al spring je maar even binnen bij de bakker of de slager, zet je fiets steeds op slot. Zelfs voor een korte halte kan het gebruik van een hoefijzerslot niet volstaan;
  • Maak je fiets nooit vast via het voorwiel, want dan loop je het risico dat je enkel nog je wiel aan het slot terugvindt. Maak je fiets liever vast via het frame of het achterwiel;
  • Laat niets achter in fietstassen of op de bagagedrager. Neem alles mee wat niet vast zit, zoals een fietspomp, drinkbus, snelbinder…;
  • Laat je fiets graveren of labelen. De politie graveert dan je rijksregisternummer in het frame van je fiets, of plakt er een sticker op met dit nummer. Beide methoden zijn zeer moeilijk te verwijderen. Aan de hand van dit nummer kan de politie teruggevonden fietsen terugbezorgen aan de rechtmatige eigenaar.

In onze winkels kijken we samen met jou welk fietsslot bij je fiets past.

Onze adressen + openingsuren

Fietsen de geus