Wanneer je een fiets koopt bij Fietsen De Geus, heb je recht op een gratis eerste nazicht ter waarde van € 75. We kijken de fiets dan volledig na. Het is namelijk heel normaal dat je tijdens je eerste maand rammelende schroefjes of andere kleine foutjes opmerkt. Dit soort zaken corrigeren we tijdens het nazicht.

Drie maanden na aankoop van je fiets krijg je op het door jou opgegeven telefoonnummer een sms met de boodschap dat je nu je gratis nazicht kan inplannen. Dit doe je in onze online agenda. Om in te loggen gebruik je je telefoonnummer en wachtwoord. Heb je nog geen wachtwoord, klik dan op de knop ‘Vraag een wachtwoord aan’.

Lukt het niet om je gratis nazicht in te plannen? Contacteer dan het filiaal waar je de fiets gekocht hebt. Bekijk hier de contactgegevens.

Ben je tevreden? Dat maakt ons blij! We nodigen je uit om het goede nieuws aan de wereld te vertellen. Schrijf een beoordeling.

En deel je ervaring op social media met #fietsendegeus.

Ben je niet tevreden? Dan gaan we er alles aan doen om je tevreden te maken! Vertel ons waar je niet tevreden over bent via dit formulier. We nemen alle feedback serieus en zullen altijd contact met je opnemen om tot een oplossing te komen.

Veel fietsen worden geleverd zonder (uitgebreide) handleiding, zeker als het om niet-elektrische fietsen gaat.

Heb je een elektrische (bak)fiets? Dan vind je hieronder de links naar de handleidingen van onze fietsmerken en onderdelenmerken:

Voor deze e-bikemerken zijn online geen downloadbare handleidingen beschikbaar, maar wel een technische sectie met veel gestelde vragen:

Voor deze e-bikemerken zijn helaas online geen handleidingen beschikbaar (neem met hen of met ons contact op om verder geholpen te worden):

Je hebt als consument 2 jaar recht op fabrieksgarantie. Dat wil zeggen dat de fietsfabrikant instaat voor eventuele fabricagefouten. Dit is enkel op vertoon van een geldig aankoopbewijs. Ben je je aankoopbewijs kwijt? Fietsen De Geus bewaart digitaal een exemplaar van je aankoopbewijs. Vraag ons ernaar of bekijk hem, na inloggen met jouw inloggegevens, in je klantenportaal.

Garantie dekt geen slijtage, foutief gebruik, of schade. Herstellingen kan je, tegen een schappelijk bedrag, laten uitvoeren door Fietsen De Geus. Plan een herstelling in.

Sommige fietsmerken bieden langer garantie op het frame. Dit hangt af van merk tot merk, dus informeer ernaar bij het aankopen van je fiets of doe onderzoek op de website van de fabrikant.

Ja, vaak kan dat!

  • Voor omnium tot 1 jaar na aankoop (mits onbeschadigde fiets)
  • Voor diefstal tot 3 jaar na aankoop (mits 2 originele sleutels)

Ontdek meer over fietsverzekeringen op deze pagina.

Heb je een fiets gekocht bij Fietsen De Geus, dan is je eerste nazicht gratis binnen 3 maanden na aankoop, of na de eerste 1000 km als die eerder komen. We raden je zeker aan om hiervan gebruik te maken.

Nadien is het afhankelijk van het gebruik, maar ons advies is om na ieder half jaar of na elke 2000 km de fiets binnen te brengen voor onderhoud – ook als je de fiets niet vaak gebruikt.

Neem enkele weken de tijd om te wennen aan je nieuwe fiets. Speel met de zadelhoogte of de verstelbare stuurpen tot je je ideale houding hebt gevonden.

Is je fietshouding nog niet goed? Kom dan even langs in een van onze fietsenwinkels en we bekijken samen wat we kunnen doen om de ideale fietspositie te vinden.

Verander in ieder geval nooit je afstelling vlak vóór een lange fietstocht of reis. Het is beter om tijdens kortere ritten een nieuwe fietshouding uit te proberen.

Als je fiets was uitgerust met een sleutelslot bij aankoop, is de kans erg groot dat we voor jou een nieuwe sleutel kunnen laten maken. Contacteer ons.

Opgelet! Laat je een nieuw slot plaatsen en is je fiets verzekerd tegen diefstal, vergeet het nieuwe sleutelnummer dan niet aan de verzekeraar door te geven!

Rammelende vijsjes, haperende versnellingen of piepende remmen zijn meer dan normaal op een fiets die zijn eerste tientallen kilometers bolt. Wij lossen dit graag voor je op en bieden daarom een eerste gratis servicebeurt op elke fiets. Plan hiervoor een afspraak in 3 maanden na je aankoop.

Heb je echt een defect aan je nieuwe fiets? Kom dan gewoon met je fiets naar een van onze winkels en we herstellen het direct. Je hoeft dan geen afspraak te maken.

Fietsen de geus