Ben je tevreden? Dat maakt ons blij! We nodigen je uit om het goede nieuws aan de wereld te vertellen. Schrijf een beoordeling op Google, of deel je ervaring op social media met #fietsendegeus.

Ben je niet tevreden? Dan gaan we er alles aan doen om je tevreden te maken! Vertel ons waar je niet tevreden over bent met deze korte vragenlijst. We nemen alle feedback serieus en zullen altijd contact met je opnemen om tot een oplossing te komen.

Veel fietsen worden geleverd zonder (uitgebreide) handleiding, zeker als het om niet-elektrische fietsen gaat.

Heb je een elektrische (bak)fiets? Dan vind je hieronder de links naar de handleidingen van onze fietsmerken en onderdelenmerken:

Voor deze e-bikemerken zijn online geen downloadbare handleidingen beschikbaar, maar wel een technische sectie met veel gestelde vragen:

Voor deze e-bikemerken zijn helaas online geen handleidingen beschikbaar (neem met hen of met ons contact op om verder geholpen te worden):

Je hebt als consument 2 jaar recht op fabrieksgarantie. Dat wil zeggen dat de fietsfabrikant instaat voor eventuele fabricagefouten. Dit is enkel op vertoon van een geldig aankoopbewijs. Ben je je aankoopbewijs kwijt? Fietsen De Geus bewaart digitaal een exemplaar van je aankoopbewijs. Vraag ons ernaar of bekijk hem, na inloggen met jouw inloggegevens, in je klantenportaal.

Garantie dekt geen slijtage, foutief gebruik, of schade. Herstellingen kan je, tegen een schappelijk bedrag, laten uitvoeren door Fietsen De Geus. Plan een herstelling in.

Sommige fietsmerken bieden langer garantie op het frame. Dit hangt af van merk tot merk, dus informeer ernaar bij het aankopen van je fiets of doe onderzoek op de website van de fabrikant.

Ja, vaak kan dat!

  • Voor omnium tot 1 jaar na aankoop (mits onbeschadigde fiets)
  • Voor diefstel tot 3 jaar na aankoop (mits 2 originele sleutels)

Ontdek meer over fietsverzekeringen op deze pagina.

Heb je een fiets gekocht bij Fietsen De Geus, dan is je eerste nazicht gratis binnen 3 maanden na aankoop, of na de eerste 1000 km als die eerder komen. We raden je zeker aan om hiervan gebruik te maken.

Nadien is het afhankelijk van het gebruik, maar ons advies is om na ieder half jaar of na elke 2000 km de fiets binnen te brengen voor onderhoud – ook als je de fiets niet vaak gebruikt.

Neem enkele weken de tijd om te wennen aan je nieuwe fiets. Speel met de zadelhoogte of de verstelbare stuurpen tot je je ideale houding hebt gevonden.

Is je fietshouding nog niet goed? Kom dan even langs in een van onze fietsenwinkels en we bekijken samen wat we kunnen doen om de ideale fietspositie te vinden.

Verander in ieder geval nooit je afstelling vlak vóór een lange fietstocht of reis. Het is beter om tijdens kortere ritten een nieuwe fietshouding uit te proberen.

Als je fiets was uitgerust met een sleutelslot bij aankoop, is de kans erg groot dat we voor jou een nieuwe sleutel kunnen laten maken. Contacteer ons.

Opgelet! Laat je een nieuw slot plaatsen en is je fiets verzekerd tegen diefstal, vergeet het nieuwe sleutelnummer dan niet aan de verzekeraar door te geven!

Rammelende vijsjes, haperende versnellingen of piepende remmen zijn meer dan normaal op een fiets die zijn eerste tientallen kilometers bolt. Wij lossen dit graag voor je op en bieden daarom een eerste gratis servicebeurt op elke fiets. Plan hiervoor een afspraak in 3 maanden na je aankoop.

Fietsen De Geus