Al 35 jaar De Geus

Waarom kiezen voor De Geus?

Denkt een Antwerpenaar aan fietsen, dan denkt hij aan De Geus. Vreemd is dat niet. Al ruim 35 jaar staan onze fietsenwinkels in Groot-Antwerpen bekend om de beste kwaliteitsfietsen, de meest originele accessoires, een goede (na-)service en een degelijke hersteldienst.

Dit zijn al 35 jaar onze kernwaarden:

  • Professioneel advies moet gratis zijn
  • Wij verkopen alleen fietsen van hoge kwaliteit
  • Topservice na aankoop is vanzelfsprekend

De Geus Antwerpen

Fietsenwinkel Antwerpen

De Geus Antwerpen is, zo kan je wel zeggen, de oer-Geus. Deze fietsenwinkel werd opgericht in 1984 en is beter dan ooit in staat om jou als Antwerpenaar te kunnen helpen met je fietsvraagstukken. Wat voor fiets je ook zoekt, bij De Geus Antwerpen ben je aan het goede adres.

Ontdek De Geus Antwerpen

De Geus Berchem

Fietsenwinkel Berchem

Voor jou als Berchemenaar is de fiets (uiteraard!) je favoriete vervoersmiddel. Dat begrijpen wij. Daarom nodigen we je uit om eens een kijkje te komen nemen in onze fietsenwinkel in Berchem. Want het kan zomaar zijn dat jouw droomfiets in ons ruime assortiment zit!

Ontdek De Geus Berchem

De Geus Edegem

Fietsenwinkels Antwerpen, Berchem en Edegem

Sinds het voorjaar van 2021 ben je welkom in de fietsenwinkel in Edegem. Deze grote winkel van meer dan 500 m² is een waar walhalla voor iedere fietser. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven over nieuwe locaties. Misschien komen we ook naar jouw gemeente!

Ontdek De Geus Edegem

Stadsfietser of bergracer?

Jouw nieuwe fietsavontuur begint bij Fietsen De Geus

Toen de Franse graaf Mede de Sivrac in 1790 de eerste primitieve fiets uitvond, had hij nooit kunnen weten dat zijn creatie ooit zo’n belangrijke rol zou spelen in het leven van duizenden Antwerpenaren.

Want fietsen geven aan Antwerpenaren de kracht om files te vermijden, de vrijheid om Alpentoppen te bedwingen, het gemak om drie kleine kinderen plus een zak boodschappen te vervoeren.

In onze winkels vind je zowel de zeer populaire merken (denk aan Urban Arrow) als vele nichemerken (we kijken naar jou, Tokyobike).

Zoveel fietsers, zoveel fietsavonturen. Mogen wij je helpen met dat van jou?

Vind jouw fiets

Meet the team

Ook de leukste medewerkers vind je bij De Geus

Pieter

Pieter

Pieter is verantwoordelijk voor de goede gang van zaken aan de Marnixplaats. Op één na snelste Brompton vouwer van De Geus.

Kobe

Kobe

Kobe is stagebegeleider bij De Geus Plus. Samen met de stagiairs zorgt hij ervoor dat jouw nieuwe fiets picobello in orde is. Hij trekt er al eens graag op uit met z’n Salsa Fargo en z’n hangmat.

Stijn

Stijn

Stijn zorgt er als logistiek verantwoordelijke voor dat alles op rolletjes loopt binnen De Geus. Heeft een zwak voor orde en netheid.

Joni

Joni

Joni neemt de administratie op zich en zorgt ervoor dat je snel geholpen wordt. Droomt van een snellere manier om van over ’t water naar ’t stad te geraken.

Michaël

Michaël

Michaël is de kopman van de Geus Berchem. Na flink wat ervaring op te doen bij de Geus Marnixplaats tilt hij nu de service in Berchem naar een hoger niveau.

Jim

Jim

Jim is begonnen bij Mark Store Antwerpen en staat nu vooral in Berchem. Zou eigenlijk zijn bachelor Taal- en Letterkunde moeten afmaken maar gaat liever wandelen in de bergen.

Wietse

Wietse

Wietse werkt al twee jaar in Berchem, en is hier speciaal voor van de parking naar ’t stad verhuisd. Heeft de properste werkbank van heel de Geus.

Thomas

Thomas

Thomas is de basis van De Geus en de allersnelste Brompton vouwer. Droomt van een oranje Klever x-speed om ook de allersnelste zaakvoerder van Antwerpen te worden.

Weetje over De Geus

Twee fietsfanaten, 35 jaar: het verhaal van Dirk en Thomas

Het is eind jaren ’70. De student sociologie Dirk Vanthillo heeft een droom: de Antwerpenaren op een betaalbare manier mobiel maken. Hij gelooft in de fiets als een volwaardig transportmiddel. Na zijn studie gaat de ambitieuze jongeman in de leer bij een grote fietsenwinkel. Vijf jaar later, in 1984, opent hij zijn eigen zaak.

Dromen en doen

Tientallen jaren leeft Dirk zijn droom. Hij brengt zelfs een eigen fiets op de markt: de De Geus Fiets. Het is een robuuste fiets die ontworpen is voor de drukke stad.

Het enthousiasme en de passie van Dirk slaan aan. Fietsenwinkel De Geus wordt een begrip in Antwerpen. Jaar na jaar worden de Antwerpenaren inderdaad mobieler dankzij de fietsen van De Geus.

In 2012 besluiten Dirk en zijn vrouw Marie-Jeanne om de zaak over te dragen aan een nieuwe generatie. De Antwerpse fietsfanaat Thomas Vanderhoydonck meldt zich.

Kennis overdragen

Thomas is, net als Dirk, een man met een missie: hij wil zoveel mogelijk Antwerpenaren uit de auto krijgen en op de fiets zetten.

Maar neemt Thomas de fietsenwinkel direct over? Nee. Net als Dirk in de jaren ’80 gaat Thomas eerst een tijdje in de leer. Dit is voor zowel Dirk als Thomas belangrijk. Dirk wil zijn opvolger onderdompelen in de DNA van Fietsenwinkel De Geus. En Thomas wil zoveel mogelijk leren van de ervaren vakman.

Twee generaties werken anderhalf jaar samen hard aan de toekomst van de fietsenwinkel. Vanaf 2014 staat Thomas alleen aan het roer.

Elektrische vouwbakfiets?

Met Thomas als kopman blijft Fietsenwinkel De Geus zich op de toekomst richten. In 2017 voegde de bekende Fietsenwinkel De Specht uit Berchem zich bij De Geus en in 2021 deed Fietsenwinkel Vliegend Hert uit Edegem hetzelfde. Dit geeft Fietsenwinkel De Geus nóg meer kansen om de inwoners van Groot-Antwerpen uit de auto te krijgen.

Daar houden de ambities echter niet op. Elektrische fietsen zijn volgens Thomas dé oplossing om gemotoriseerd verkeer uit de stad te krijgen. ‘Bij De Geus verkopen we zelfs longtail bikes, elektrische bakfietsen en elektrische vouwfietsen,’ zegt hij. En hij voegt toe: ‘De mogelijkheden lijken eindeloos. Wie weet verkopen we binnenkort een elektrische vouwbakfiets!’

De fietsmerken van De Geus

Wist je dat wij meer dan twintig fietsmerken verkopen? Deze variëren sterk van karakter, zoals ook onze klanten van elkaar verschillen. Bezoek onze fietsenwinkels in Antwerpen, Berchem en Edegem om te ontdekken welk merk helemaal bij jou past.

Bekijk alle merken

Fietsen De Geus