Denkt een Antwerpenaar aan fietsen, dan denkt hij aan De Geus. Vreemd is dat niet. Al ruim 35 jaar staan onze fietsenwinkels in Antwerpen bekend om de beste kwaliteitsfietsen, de meest originele accessoires, een goede (na-)service en een degelijke hersteldienst.

Dit zijn al 35 jaar onze kernwaarden

Professioneel advies

moet gratis zijn

Wij verkopen alleen fietsen

van hoge kwaliteit

Topservice na aankoop

is vanzelfsprekend

Twee fietsfanaten, 35 jaar: het verhaal van Dirk en Thomas

Het is eind jaren ’70. De student sociologie Dirk Vanthillo heeft een droom: de Antwerpenaren op een betaalbare manier mobiel maken. Hij gelooft in de fiets als een volwaardig transportmiddel. Na zijn studie gaat de ambitieuze jongeman in de leer bij een grote fietsenwinkel. Vijf jaar, in 1984, later opent hij zijn eigen zaak.

Dromen en doen

Tientallen jaren leeft Dirk zijn droom. Hij brengt zelfs een eigen fiets op de markt: de De Geus Fiets. Het is een robuuste fiets die ontworpen is voor de drukke stad.

Het enthousiasme en de passie van Dirk slaan aan. Fietsenwinkel De Geus wordt een begrip in Antwerpen. Jaar na jaar worden de Antwerpenaren inderdaad mobieler dankzij de fietsen van De Geus.

In 2012 besluiten Dirk en zijn vrouw Marie-Jeanne om de zaak over te dragen aan een nieuwe generatie. De Antwerpse fietsfanaat Thomas Vanderhoydonck meldt zich.

Kennis overdragen

Thomas is, net als Dirk, een man met een missie: hij wil zoveel mogelijk Antwerpenaren uit de auto krijgen en op de fiets zetten.

Maar neemt Thomas de fietsenwinkel direct over? Nee. Net als Dirk in de jaren ’80 gaat Thomas eerst een tijdje in de leer. Dit is voor zowel Dirk als Thomas belangrijk. Dirk wil zijn opvolger onderdompelen in de DNA van Fietsenwinkel De Geus. En Thomas wil zoveel mogelijk leren van de ervaren vakman.

Twee generaties werken anderhalf jaar samen hard aan de toekomst van de fietsenwinkel. Vanaf 2014 staat Thomas alleen aan het roer.

Elektrische vouwbakfiets?

Met Thomas als kopman blijft Fietsenwinkel De Geus zich op de toekomst richten. In 2017 voegde de bekende Berchemse fietsenwinkel De Specht zich bij De Geus. Dit geeft Fietsenwinkel De Geus nóg meer kansen om de Antwerpenaren uit de auto te krijgen.

Daar houden de ambities echter niet op. Elektrische fietsen zijn volgens Thomas dé oplossing om gemotoriseerd verkeer uit de stad te krijgen. ‘Bij De Geus verkopen we zelfs elektrische bakfietsen en elektrische vouwfietsen,’ zegt hij. En hij voegt toe: ‘De mogelijkheden lijken eindeloos. Wie weet verkopen we binnenkort een elektrische vouwbakfiets!’

De Geus in beeld

DE GEUZEN OVER DE GEUS

“Marry Poppins-gevoel in de regen dankzij Fietsen De Geus”
Martine
“Dankzij mijn gele bak van Fietsen De Geus kan ik alles meenemen op mijn fiets. Naar de winkel boodschappen doen, naar school met mijn boeken … Zo kan ik voor alles mijn fiets gebruiken! Ik hou er ook van om mijn fiets te versieren en personaliseren met een nieuwe bel, bloemetjes of een flashy zadelregenhoes en de leuke accessoires van De Geus zijn daar ideaal voor!”
Tosca

Stuur je ervaring door!

Heb jij ook een unieke band met je fiets van De Geus? Laat het ons weten! Contacteer ons via onze contactpagina of stuur je boodschap met leuke foto naar info@fietsendegeus.be.