Al 40 jaar De Geus

Waarom kiezen voor De Geus?

We blazen 40 kaarsjes uit! Bekijk hier ons jubileumprogramma voor 2024. Denkt een Antwerpenaar aan fietsen, dan denkt hij aan De Geus. Vreemd is dat niet. Al sinds 1984 staan onze fietsenwinkels in Groot-Antwerpen bekend om de beste kwaliteitsfietsen, de meest originele accessoires, een goede (na-)service en een degelijke hersteldienst.

Dit zijn al 40 jaar onze kernwaarden:

  • Professioneel advies moet gratis zijn
  • Wij verkopen alleen fietsen van hoge kwaliteit
  • Topservice na aankoop is vanzelfsprekend

Ontdek onze fietsen

Onze 5 fietsenwinkels

Logo Fietsen De Geus

Fietsen De Geus Antwerpen

Fietsenwinkel Antwerpen

De Geus Antwerpen is, zo kan je wel zeggen, de oer-Geus. Deze fietsenwinkel werd opgericht in 1984. Ons team helpt jou als Antwerpenaar graag met je fietsvraagstukken. Wat voor fiets je ook zoekt, bij De Geus Antwerpen ben je aan het goede adres.

Ontdek De Geus Antwerpen

 

Logo Fietsen De Geus

Fietsen De Geus Berchem

Fietsenwinkel De Geus Berchem

Voor jou als Berchemenaar is de fiets (uiteraard!) je favoriete vervoersmiddel. Dat begrijpen wij. Daarom nodigen we je uit om eens een kijkje te komen nemen in onze fietsenwinkel in Berchem. Want het kan zomaar zijn dat jouw droomfiets in ons ruime assortiment zit!

Ontdek De Geus Berchem

 

Logo Fietsen De Geus

Fietsen De Geus Edegem

Fietsenwinkel Edegem

Welkom in onze fietsenwinkel in Edegem. Deze grote fietsspeciaalzaak van meer dan 500 m² is een waar walhalla voor iedere fietser. Kies uit een enorm assortiment nieuwe fietsen en handige accessoires. We begeleiden je graag bij het maken van je keuze.

Ontdek De Geus Edegem

 

Logo Fietsen De Geus

Fietsen De Geus Schoten

Fietsenwinkel Schoten

Stap binnen in onze fietsenwinkel in Schoten. Met 1000 m² is dit ons grootste filiaal. Hier vind je fietsen voor de pendelaar en de weekendfietser. Ook is er een shop-in-shop van De Geus Dert13n. Dit is onze sportieve winkel vol racefietsen, gravelbikes en MTB’s.

Ontdek De Geus Schoten

 

Logo De Geus Dert13n

De Geus Dert13n Antwerpen

Race gravel MTB Antwerpen

Voel je graag het asfalt, grint of de modder onder je wielen? Bezoek dan onze toegewijde sportfietsenwinkel op ‘t Zuid in Antwerpen. Ontdek alles over deze zevende hemel vol racefietsen, gravelbikes en mountainbikes. Zit je graag goed op je fiets? Ook voor bikefitting kan je hier terecht.

Ontdek De Geus Dert13n

 

Stadsfietser of bergracer?

Jouw nieuwe fietsavontuur begint bij Fietsen De Geus

Toen de Franse graaf Mede de Sivrac in 1790 de eerste primitieve fiets uitvond, had hij nooit kunnen weten dat zijn creatie ooit zo’n belangrijke rol zou spelen in het leven van duizenden Antwerpenaren.

Want fietsen geven aan Antwerpenaren de kracht om files te vermijden, de vrijheid om Alpentoppen te bedwingen, het gemak om drie kleine kinderen plus een zak boodschappen te vervoeren.

In onze winkels vind je zowel de zeer populaire merken (denk aan Urban Arrow) als vele nichemerken (we kijken naar jou, Åska).

Zoveel fietsers, zoveel fietsavonturen. Mogen wij je helpen met dat van jou?

Vind jouw fiets

Fietsenwinkels België

Meet the team

Ook de leukste medewerkers vind je bij De Geus

Sem

Sem

Dankzij Sem geraken alle fietsen in de winkels. Hij rijdt met de camionette tussen het magazijn en de filialen. In zijn vrije tijd knapt deze goedgezinde chauffeur in zijn garage een oude koersfiets op. Verder wandelt hij graag in de natuur, liefst met zijn twee dochters.

Quentin

Quentin

Met ruim 8 jaar ervaring als fietsenmaker is Quentin een gewaardeerde aanwinst voor onze werkplaats in Schoten. Ook in zijn vrije tijd is hij met fietsen bezig, voor met zijn collectie vintage racefietsen. Zijn droomfiets is de Riese & Müller Load: ideaal voor hem en zijn 2 kindjes!

Sofie

Sofie

Sofie is het gezicht van Veloplan, onze afdeling die Antwerpse kmo’s en zelfstandigen helpt om de switch van de auto naar de fiets te maken. In haar vrije tijd speelt Sofie graag hockey. Dat vinden wij natuurlijk minder leuk dan fietsen, maar we zien het door de vingers.

Lander

Lander

Lander versterkt het verkoopteam van onze fietsenwinkel in Edegem. Al lang geleden volgde hij een opleiding voor fietsenmaker, om vervolgens jarenlang niets met deze kennis te doen. Daar bracht hij in 2024 eindelijk verandering in door toe te treden tot team De Geus. Welkom!

Jonas

Jonas

Jonas regelt het reilen en zeilen van onze winkel in Schoten. Hij is zot van zijn racefiets, voetbal, squash en lopen. Hij koos een job bij ons omdat hij grote sympathie heeft voor onze winkels en omdat hij ergens wil werken waar zijn inzet er écht toe doet. Top!

Jan

Jan

Na jobs in de wereld van telecom en motorkledij volgde Jan zijn hart en kwam hij in de fietsenbranche. Hij is nu een onuitputtelijke informatiebron in onze Berchemse winkel. Naast fietsen is hij overigens ook dol op zwemmen en fitness.

Carlo

Carlo

Carlo werkte als werfleider voordat hij als fietsenmaker in onze winkel in Schoten kwam. Dat oude werk gaf hem te veel stress, dus hij liet zich omscholen. Zijn vrije tijd brengt hij liefst door met zijn kids. Ook gaat hij soms bikepacken en bezoekt hij graag Graspop.

Pieter

Pieter

Pieter wielrende in zijn jeugd semi-professioneel. Hij maakte van die hobby zijn beroep en trad, na een job bij de douane, toe tot het verkoopteam van onze fietsenwinkel in Edegem.

Bert

Bert

Bert is veelzijdig: hij heeft een bachelorsdiploma Orthopedagogie, werkte als sportfotograaf in het familiebedrijf van zijn ouders en doet nu de afmontage van nieuwe fietsen in ons centrale magazijn. Hij geeft zich elk jaar een nieuwe fietsuitdaging. Vorig jaar deed hij bijvoorbeeld mee met de Gran Fondo Strade Bianche.

Jan

Jan

Jan is een held achter de schermen: in ons kantoor handelt hij de administratie van de fietsleasing af. Dit is bekend terrein voor hem, want voorheen werkte hij bij KBC Fietsleasing. Jan is een echte idealist: hij droomt van een Antwerpen zonder auto’s. Hij toont elke dag het goede voorbeeld door naar het werk te fietsen.

Rune

Rune

Deze fietsfanaat deed na zijn middelbare school een opleiding Fietstechniek bij Syntra. Daarna belandde hij al rap in ons herstelatelier in Berchem, want hij kende ons uit de tijd dat hij op school zat: “Ik mocht bij jullie altijd gratis mijn banden oppompen en dat vond ik keisympathiek.”

Jeroen

Jeroen

Jeroen werkte voorheen bij Decathlon als fietshersteller. Op zoek naar een nieuwe uitdaging kwam hij bij ons terecht. Hij rijdt nu met een Giant, maar zou zijn dagelijkse ritten het liefst op een racefiets van Scott of een ander kwaliteitsmerk willen doen.

Steve

Steve

Van leraar en parttime tuinaanlegger naar verkoopadviseur in Edegem: dat is de levensweg van Steve. Als fietsliefhebber droomde hij altijd al van een job in de fietsbranche en die droom is nu uitgekomen. Nu zijn andere grote wens nog: een Ridley Kanzo Adventure bezitten.

Joppe

Joppe

Als Joppe moet kiezen tussen zijn twee passies, voetbal en fietsen, krijgt hij het moeilijk. Maar hij is slim: van zijn fietshobby heeft hij zijn werk gemaakt als verkoopadviseur in Berchem. En voetballen doet hij gewoon in het weekend!

Finn

Finn

Finn begon, zoals veel van onze techniekers, als stagiair. Vanwege zijn topwerk is hij na zijn stage een vast deel van ons team geworden. Je vindt hem in onze werkplaats in Edegem waar hij zich 100% inzet voor het herstellen van fietsen.

Thimo

Thimo

Maak kennis met Thimo, verkoopadviseur in ons filiaal in Schoten. Hij deed veel technische ervaring op in een fietswerkplaats. En wanneer hij niet aan fietsen werkt, zit hij erop. Thimo fietst namelijk al zo’n zeven jaar op competitief niveau.

Kobe

Kobe

Kobe, of Junior zoals wij ‘m noemen, fietst door weer en wind van Lier naar Edegem om daar onze klanten op hun droomfiets te helpen. In de privécollectie van Kobe bevinden zich een Brompton, een Bullitt en zijn favoriet, de Riese & Müller UBN.

Timo

Timo

Fiets kapot? Onze Timo brengt je geliefde tweewieler in no-time weer in perfecte staat. Laat je overigens niet in de maling nemen door zijn stoere uiterlijk, want daarin schuilt de meest goedlachse collega van heel Fietsen De Geus.

Yannick

Yannick

Yannick is winkelverantwoordelijke in Edegem en een bodemloze put als het over fietskennis gaat. Voor hij ons team bij ons kwam, volgde hij een opleiding fietstechniek en werkte hij als opvoeder. Hij rijdt op een Bullitt en een custom Ridley Kanzo A.

Nicky

Nicky

Als je langsgaat in onze winkel in Schoten, kan je Nicky tegen het lijf lopen in de werkplaats. Hij is al vele jaren fietstechnieker en droomt van een gepimpte Bullitt X. Vooralsnog zit hij echter goed op zijn Riese & Müller Multicharger.

Emelie

Emelie

Emelie bevindt zich tijdens haar werkuren in de wondere wereld van onze logistieke administratie. In haar vrije tijd kan je haar wel eens tegenkomen met haar twee dochters, die ze het liefst vervoert met hun Batavus Quip.

Niels

Niels

Geef Niels een doos gereedschap en een kapotte fiets en hij verricht wonderen. Hij is een van de vakmensen die onze werkplaats in Schoten draaiende houdt. Ook in zijn vrije tijd is Niels graag met tweewielers bezig: hij is momenteel z’n eigen fiets aan het opbouwen.

Caroline

Caroline

Als kopvrouw fietst Caro ons bedrijf de toekomst in. Dat doet ze samen met haar man Thomas. Alsof dat nog niet genoeg verantwoordelijkheid is, zorgt ze ook met veel liefde en toewijding voor hun twee jonge zonen, Lou en Jean.

Lauren

Lauren

Als verkoopadviseur in Schoten weet Lauren bijzonder veel van (bak)fietsen. Vooral als je op zoek bent naar een fiets waar een hond mee kan worden vervoerd, is zij de persoon om mee te praten. Ze noemt zichzelf dan ook een professioneel hondenknuffelaar.

Michel

Michel

Toen Michel jaren geleden geen goede fiets voor zijn dochter kon vinden, richtte hij zijn eigen winkel in Schoten op. Deze winkel is inmiddels Fietsen De Geus Schoten geworden, waar Michel nog altijd werkt als vakkundig verkoopadviseur. Vraag hem eender wat over fietsen en hij weet het.

Jarno

Jarno

Jarno helpt klanten op hun droomfiets op ‘t Zuid. Jarno’s leven leest als een Hollywood-script: hij groeide op tussen de fietsen in de winkel van z’n opa, werkte lange tijd bij Defensie en heeft meerdere Iron Man-triatlons gedaan.

Stijn

Stijn

Als opperhoofd van onze logistiek ziet Stijn erop toe dat nieuwe fietsen naar de juiste winkels worden vervoerd. Er is geen schuifje, kastje of vakje in ons magazijn waarvan hij niet weet wat erin ligt. Bijna even goed kent hij zijn twee dochters en zoontje.

Samantha

Samantha

Samantha is ons administratief wonder aan de Marnixplaats: ze doet de opvolging van e-mails, telefonisch contact met klanten, hulp bij garantie-aanvragen en meer belangrijke zaken. Ze werkte vroeger als traiteur, maar besloot dat fietsen lekkerder smaken.

Ken

Ken

Ken werkt in ons centrale magazijn waar hij helpt bij het afmonteren van nieuwe fietsen. Ook begeleidt hij De Geus Plus, ons sociale project voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ken is een autodidact: hij heeft zichzelf alles geleerd qua fietstechniek.

Zjoske

Zjoske

Zjoske is dé persoon in onze winkel aan de Marnixplaats die je kan adviseren over een nieuwe fiets. Jaren geleden ging haar wens in vervulling toen ze haar eigen Bullitt cargobike in huis haalde. Inmiddels heeft ze ook een Bergamont Sweep 6 EQ aan de collectie toegevoegd.

Gil

Gil

Breng je je fiets in Edegem binnen voor onderhoud, dan is de kans groot dat Gil je fiets weer laat blinken. Hij begon zijn loopbaan bij een stokerij, begon daarna te werken bij een fietsenwinkel in Bornem en is nu bij ons. Fijn dat je erbij bent, Gil.

Kurt

Kurt

Kurt is een wandelende fietsencyclopedie en daarvan profiteren zijn collega’s én onze klanten aan de Marnixplaats. Niemand is bovendien een grotere ambassadeur van de reisfietsen van Patria dan hij.

Nick

Nick

Nick begon als verkoopadviseur en mag zich dankzij zijn organisatietalent inmiddels winkelverantwoordelijke noemen van ons filiaal in Berchem. Hij houdt niet alleen van fietsen, maar ook van auto’s en we weten niet hoe we daarmee om moeten gaan.

Vincent

Vincent

Als marketingman is het Vincent zijn missie om Fietsen De Geus vindbaar te maken op het wereldwijde web. Punt van kritiek: hij woont al sinds 2010 in België, maar klinkt nog steeds als een Nederlander. Verder is hij wel oké.

Alex

Alex

Alex is het letterlijke middelpunt van ons centrale magazijn en coördineert binnenkomende en uitgaande fietsen. Hij rijdt zelf niet op een fiets uit het De Geus-gamma, dus kan iemand een petitie starten om dit te veranderen?

Amanuel

Amanuel

Amanuel heeft de kennis en kunde om van een omafiets een racefiets te maken, waardoor hij perfect past in ons atelier in Antwerpen. Hij heeft bovendien een glimlach die even breed is als een mountainbikeband van 29 inch.

Ellen

Ellen

Als administratief talent voorkomt Ellen dat haar collega’s verdrinken in het papierwerk. Ze is redelijk nieuw in de fietsenwereld, maar heeft nu al de liefde verklaard aan vele longtailfietsen.

Casper

Casper

Enthousiast als een puppy, kundig als een 100-jarige goeroe: dat is onze Casper. Als verantwoordelijke van ons atelier in Berchem zorgt hij voor honderden herstelde fietsen per jaar. Caspers hart zal voor altijd bij retro koersfietsen liggen.

Sam

Sam

Met zijn vriendelijke glimlach weet Sam iedere klant aan de Marnixplaats te charmeren. Maar vergis je niet: hij is een borrelende bron van informatie en kan altijd een droomfiets voor je vinden.

Alix

Alix

Alix helpt als verkoopadviseur tientallen Berchemnaren op de fiets. Ze rijdt met de lichtste fiets uit ons gamma, de Specialized Aethos, wat haar tot een een ware bergkoningin maakt.

Tarik

Tarik

Tarik begon als fietsverkoper bij ons in Edegem, verliet ons kortstondig, kwam daarna terug als verkoper in Berchem. Hij bewijst dat je ook als jonge gast op een cargofiets mag rijden. In z’n vrije tijd vind je hem in de buurt van water, want hij is een zeescout.

Peter

Peter

Peter is een ware tovenaar in het atelier in Berchem en herstelt elke fiets met gemak. Hij maakte de overstap van horeca naar de fietsenbranche om “het rustiger aan te doen”. Grappige man.

Kevin

Kevin

Als logistieke spil zorgt Kevin ervoor dat de pas afgemonteerde fietsen op transport worden gezet naar de winkels. Hij heeft een lieve zoon, Dries, maar houdt bijna even veel van darten.

Miklos

Miklos

Miklos, of “De Klos” zoals hij beter bekend is binnen De Geus, is onze getalenteerde fietshersteller op ‘t Zuid. Hij luistert naar de ruigste metal, maar heeft het hart van een marsepeinen varkentje.

Jascha

Jascha

Jascha is jong in jaren, maar groeit heel rap in kennis en ervaring. Hij herstelt fietsen als de beste in onze fietsenwinkel in Berchem. Wanneer hij niet bij ons aan het werk is, is hij vaak bezig met fotografie. Sinds kort tatoeëert hij zelfs.

Alfdan

Alfdan

Of je nu een beginnende wielrenner of een ervaren rot bent: Alfdan weet je in De Geus Dert13n altijd de juiste racefiets aan te bevelen. Dit is natuurlijk exact wat je mag verwachten van een voormalig professioneel wielrenner zoals hij.

Kevin

Kevin

Kevin is onze man van de bedrijfsfietsen. Met ons zusterproject Veloplan helpt hij honderden kmo’s op een fiets van de zaak. Hij heeft een carrière gehad als veldrijder en is zelfs een meme geweest.

Kobe

Kobe

Kobe is stagebegeleider bij De Geus Plus. Samen met de stagiairs zorgt hij ervoor dat jouw nieuwe fiets picobello in orde is. Hij trekt er graag op uit naar zijn vakantiehuisje in Frankrijk.

Stijn

Stijn

Stijn zorgt er als winkelverantwoordelijke van onze winkel aan de Marnixplaats voor dat daar alles op rolletjes loopt. Hij heeft een zwak voor orde en netheid. (Of is dat juist zijn kracht?) Hij heeft bovendien de beste baard van heel De Geus.

Joni

Joni

Joni stuurt de administratie en fietsleasing aan en is ook verantwoordelijk voor het aanwerven van nieuwe collega’s. Hij droomt van een snellere manier om van over ’t water naar ’t Stad te geraken. Als eerste stap daarbij heeft hij een Riese & Müller Supercharger besteld.

Didier

Didier

Didier is atelierverantwoordelijke in onze winkel in Edegem en staat bekend om zijn zonnige humeur en grapjes. Hij sleutelt thuis ook graag aan zijn fietsen. Maar bovenal doet hij graag uitstapjes met zijn zoontje.

Michaël

Michaël

Michaël is ervoor verantwoordelijk dat iedereen binnen De Geus de spullen krijgt die hij nodig heeft om zijn werk te kunnen doen. In zijn vrije tijd maakt Michaël graag verre reizen, die hij uitgebreid vastlegt in prachtige filmbeelden.

Jim

Jim

Jim herstelt en onderhoudt fietsen in onze winkel in Berchem. Hij zou eigenlijk zijn bachelor Taal- en Letterkunde moeten afmaken, maar gaat liever wandelen in de bergen of sleutelen aan fietsen. Begrijpelijk, natuurlijk.

Thomas

Thomas

Thomas is de kopman van De Geus en de allersnelste Brompton-vouwer. Hij rijdt van winkel naar winkel op zijn Lovens Explorer, die ook als taxi voor zijn twee kids wordt gebruikt.

Weetje over De Geus

Twee fietsfanaten, 40 jaar: het verhaal van Dirk en Thomas

Het is eind jaren ’70. De student sociologie Dirk Vanthillo heeft een droom: de Antwerpenaren op een betaalbare manier mobiel maken. Hij gelooft in de fiets als een volwaardig transportmiddel. Na zijn studie gaat de ambitieuze jongeman in de leer bij een grote fietsenwinkel. Vijf jaar later, in 1984, opent hij zijn eigen zaak.

Dromen en doen

Tientallen jaren leeft Dirk zijn droom. Hij brengt zelfs een eigen fiets op de markt: de De Geus Fiets. Het is een robuuste fiets die ontworpen is voor de drukke stad.

Het enthousiasme en de passie van Dirk slaan aan. Fietsenwinkel De Geus wordt een begrip in Antwerpen. Jaar na jaar worden de Antwerpenaren inderdaad mobieler dankzij de fietsen van De Geus.

In 2012 besluiten Dirk en zijn vrouw Marie-Jeanne om de zaak over te dragen aan een nieuwe generatie. De Antwerpse fietsfanaat Thomas Vanderhoydonck meldt zich.

Kennis overdragen

Thomas is, net als Dirk, een man met een missie: hij wil zoveel mogelijk Antwerpenaren uit de auto krijgen en op de fiets zetten.

Maar neemt Thomas de fietsenwinkel direct over? Nee. Net als Dirk in de jaren ’80 gaat Thomas eerst een tijdje in de leer. Dit is voor zowel Dirk als Thomas belangrijk. Dirk wil zijn opvolger onderdompelen in de DNA van Fietsenwinkel De Geus. En Thomas wil zoveel mogelijk leren van de ervaren vakman.

Twee generaties werken anderhalf jaar samen hard aan de toekomst van de fietsenwinkel. Vanaf 2014 staat Thomas alleen aan het roer.

Fietsenwinkels Antwerpen

Elektrische vouwbakfiets?

Met Thomas als kopman blijft Fietsenwinkel De Geus zich op de toekomst richten. In 2017 voegde de bekende Fietsenwinkel De Specht uit Berchem zich bij De Geus en in 2021 deed Fietsenwinkel Vliegend Hert uit Edegem hetzelfde. 2023 was vervolgens het jaar waarin we een fietsenwinkel in Schoten openden op de locatie van de Bak-Fiets-Kar Specialist. Dit geeft Fietsenwinkel De Geus nóg meer kansen om de inwoners van Groot-Antwerpen uit de auto te krijgen. In 2024 ontving onze Schotense winkel het kwaliteitslabel Riese und Müller Experience Store.

Daar houden de ambities echter niet op. Elektrische fietsen zijn volgens Thomas dé oplossing om gemotoriseerd verkeer uit de stad te krijgen. ‘Bij De Geus verkopen we zelfs longtail bikes, elektrische bakfietsen en elektrische vouwfietsen,’ zegt hij. En hij voegt toe: ‘De mogelijkheden lijken eindeloos. Wie weet verkopen we binnenkort een elektrische vouwbakfiets!’

De fietsmerken van De Geus

Wist je dat wij meer dan dertig fietsmerken verkopen? Deze variëren sterk van karakter, zoals ook onze klanten van elkaar verschillen. Bezoek onze fietsenwinkels in Antwerpen, Berchem, Edegem en Schoten om te ontdekken welk merk helemaal bij jou past.

Bekijk alle merken

Fietsen de geus