Fietszadels

Een comfortabel zadel maakt elke fiets compleet. Heb je nood aan een kwalitatief hoogwaardig fietszadel? In onze fietsenwinkels in Groot-Antwerpen kies je uit de gerenommeerde zadels van Selle Royal en de retrozadels van Brooks. Wij adviseren je graag bij het kiezen van jouw droomzadel.

Selle Royal kopen Antwerpen

Selle Royal

Selle Royal fietszadel kopen Antwerpen

Denk je aan een fietszadel, dan denk je aan Selle Royal. Dit Italiaanse zadel wordt inmiddels wereldwijd als hét standaardzadel beschouwd. Selle Royal werd geboren in 1956, toen Riccardo Bigolin in Italië een kleine werkplaats voor fietszadels opende. Sindsdien is Selle Royal zich blijven ontwikkelen, luisterend naar fietsers en de fietswereld om echt te begrijpen wat ze willen. Nu, ruim 70 jaar na oprichting, speelt Selle Royal een rol in het leven van miljoenen fietsers.

In onze fietsenwinkels in Groot-Antwerpen vind je tientallen modellen van Selle Royal. Stap binnen voor vakkundig advies op maat van jouw wensen.

Adressen + openingsuren

Brooks fietszadel Antwerpen

Brooks

Het uitgebreide assortiment van Brooks zorgt ervoor dat er voor elke soort gebruiker een zadel is. Sinds 1866 worden de zadels van Brooks handgemaakt in Engeland. Meer dan 150 jaar ervaring resulteert in leren zadel die garant staan voor blijvend comfort, koelte bij warm weer, stijl en duurzaamheid. Het is een zadel dat zich na een korte tijd volledig aanpast aan jouw achterwerk. Daardoor kunnen we bijna spreken over een op maat gemaakt zadel.

Van het Brooks-assortiment proberen we het courantste deel op stock te hebben als Brooks Premium Dealer. De rest van hun gamma kunnen we bestellen en wordt zeer vlot geleverd. Je hoeft dus niet lang wachten om op je favoriete zadel te kunnen springen!

 

Brooks Race

Brooks Race fietszadel

Sportief? Stuurhoogte is iets lager als zadelhoogte.

Dit zijn de sportievere zadels van Brooks, dat wil zeggen dat ze smaller zijn achteraan het zadel. De dames zadels zijn iets korter en worden aangeduid met de ‘s’ van small.

Brooks Touring

Brooks Trekking fietszadel

Trekking? Stuurhoogte komt ongeveer overeen met zadelhoogte.

Dit zijn de iets comfortabelere zadels voor de langere fietstochten. Maar ook niet te breed omdat je anders voortdurend met je benen sleept tegen het zadel. Vering is mogelijk voor extra comfort.

Brooks City

Brooks City fietszadel

Stadsfietser? Het stuur staat dan een stuk hoger dan het zadel.

Doordat je stuur hoger staat ga je veel meer druk zetten om de achterzijde van je zadel. Hierdoor is het belangrijk dat je een voldoende breed zadel hebt. De stadszadels zijn standaard uitgerust met vering. Comfort gegarandeerd!

Brooks Heavy Duty

Brooks Heavy Duty fietszadel

Heavy Duty?

Dit zijn de zadels met het maximum aan comfort. Vaak gemonteerd op iets ‘bombastischere fietsen’ of voor meer ‘gewichtigere fietsers’.

Fietsen de geus