Fietszadels

In Mark Store Antwerpen, onze zusterwinkel, zijn we zot van de prachtige lederen zadels van Brooks England. Sinds 1866 worden deze zadels handgemaakt in Engeland. Meer dan 150 jaar ervaring resulteert in leren zadel die garant staan voor blijvend comfort, koelte bij warm weer, stijl en duurzaamheid. Het is een zadel dat zich na een korte tijd volledig aanpast aan jouw achterwerk. Daardoor kunnen we bijna spreken over een op maat gemaakt zadel.

Fietszadels van Brooks

Het uitgebreide assortiment van Brooks zorgt ervoor dat er voor elke soort gebruiker een zadel is. Van dit assortiment proberen we het courantste deel op stock te hebben als “Very Destinguished Dealer“.

De rest van hun gamma kunnen we bestellen en wordt zeer vlot geleverd. Niet te lang wachten dus om op je favoriete zadel te springen.

Brooks Race

Brooks Race fietszadel

Sportief? Stuurhoogte is iets lager als zadelhoogte.

Dit zijn de sportievere zadels van Brooks, dat wil zeggen dat ze smaller zijn achteraan het zadel. De dames zadels zijn iets korter en worden aangeduid met de ‘s’ van small.

Brooks Touring

Brooks Trekking fietszadel

Trekking? Stuurhoogte komt ongeveer overeen met zadelhoogte.

Dit zijn de iets comfortabelere zadels voor de langere fietstochten. Maar ook niet te breed omdat je anders voortdurend met je benen sleept tegen het zadel. Vering mogelijk voor extra comfort.

Brooks City

Brooks City fietszadel

Stad? Stuur staat een stuk hoger als het zadel.

Doordat je stuur hoger staat ga je veel meer druk zetten om de achterzijde van je zadel. Hierdoor is het belangrijk dat je een voldoende breed zadel hebt. De stads-zadels zijn standaard uitgerust met vering, comfort gegarandeerd!

Brooks Heavy Duty

Brooks Heavy Duty fietszadel

Heavy Duty?

Dit zijn de zadels met het maximum aan comfort. Vaak gemonteerd op iets ‘bombastischere fietsen’ of voor meer ‘gewichtigere fietsers’.

Fietsen De Geus