Een nieuwe winkel en opvouwbare cargofietsen: dit zijn onze 7 hoogtepunten van 2023

Het nieuwe jaar nadert, dus het is tijd voor een terugblik op de afgelopen 365 dagen. Wist je bijvoorbeeld dat Fietsen De Geus groeide met een extra winkel? Of dat we een revolutionair fietsenmerk aan ons gamma toevoegden? Net als in 2021 en 2022 duiken we terug in de tijd én blikken we vooruit naar het nieuwe jaar.

Januari 2023

B2B-afdeling Veloplan viert 1-jarig jubileum

Antwerpen experts fietsleasing

2023 begon met een prachtige mijlpaal: het 1-jarige jubileum van Veloplan. Dit is de afdeling van Fietsen De Geus waarmee we Antwerpse kmo’s en zelfstandigen op de fietsen willen krijgen.

Na één jaar Veloplan is natuurlijk de vraag: zijn bedrijven in ‘t Stad inderdaad al overgestapt op de tweewieler? Laten ze wel echt de bedrijfswagen en camionette staan? In een verhelderend interview deed mobiliteitsadviseur Kevin Eeckhout uit de doeken dat dit meer dan ooit het geval is. Ook lichtte hij toe wat de aanjager voor deze ontwikkeling was: “De pandemie heeft duizenden landgenoten op het zadel geholpen. Inmiddels is zelfs de meest autozotte zaakvoerder de voordelen van de fiets aan het ontdekken.”

Kevin Eeckhout

De voordelen van bedrijfsfietsen houden volgens Eeckhout overigens niet op bij de overduidelijke kostenbesparingen: “[Fietsen] straalt weer positief af op het imago van je onderneming. Een fietsend bedrijf scoort daarom automatisch punten op het vlak van employer branding.”

Lees meer over Veloplan

 

Februari 2023

Wereldreiziger Jonathan Van Nieulande houdt een lezing in onze winkel

Wat doe je als fietsenwinkel wanneer een jongeman aan je balie staat die zegt: ‘Ik zoek een fiets waarmee ik een wereldreis kan maken?’ Simpel natuurlijk: dan zet je hem op een reisfiets die alles aankan, van rotsige Rocky Mountains tot zinderende Mexicaanse woestijnen.

Het bovenstaande is grofweg wat er gebeurde toen de Antwerpse leraar Jonathan Van Nieulande enkele jaren gelden onze fietsenwinkel op ‘t Zuid binnenstapte. En hij hield zijn woord: hij verkent momenteel alle uithoeken van het Amerikaanse continent. Deze reis is te volgen op zijn Instagram-pagina.

Toen hij in februari 2023 enkele weken weer in België was, nam hij de moeite om in onze winkel te komen vertellen over zijn fietsavonturen.

Jonathan Van Nieulande

Dat Jonathans avonturen de ziel van Antwerpenaar prikkelt, bleek wel uit de opkomst. Onze fietsenwinkel zat stampvol mensen die een uur lang aan de lippen van deze wereldreiziger hingen.

Jonathan vertelde over de ontberingen die hij heeft doorstaan, over de prachtige landschappen die hij zag, over de waardering voor het leven die zijn reis hem heeft gegeven.

Jonathan Van Nieulande

Onze hoop is uiteraard dat Jonathan aan het einde van zijn reis nog eens langskomt voor een inspirerende lezing. Wil je dat moment zeker niet missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

 

Mei 2023

Onze nieuwe winkel in Schoten gaat open

Fietsenwinkel Schoten

Het gebeurt niet elke dag dat we een nieuwe winkel openen. Niet voor niets waren we dan ook fier als een pauw toen in mei 2023 ons filiaal in Schoten open ging. Burgemeester De Veuster kwam zelfs langs om op plechtige wijze het lint door te knippen.

Fietsenwinkel Schoten

Er zijn veel redenen om deze winkel in Schoten te bezoeken. Allereerst is het met 1000 m2 onze grootste locatie, wat betekent dat je er een enorme keuze hebt. Ten tweede is een volledige vleugel een shop-in-shop van De Geus Dert13n. Dit is onze sportieve fietsenwinkel waar we gravelbikes, mountainbikes en koersfietsen verkopen.

En tot slot is de geschiedenis van deze winkel heel bijzonder. Op deze locatie zat namelijk al een fietsenhandel, die opgericht was door het koppel Michel en Ellen. Toen Ellen echter ziek werd, moesten ze noodgedwongen op zoek naar een overnamekandidaat. Fietsen De Geus meldde zich. Michel en hun dochter Lauren zijn in de winkel blijven werken en maken nu deel uit van team De Geus. Op die manier slaan we een brug tussen het verleden en de toekomst, en verenigen we Michels kennis van de Schotense markt met onze expertise als regionale keten.

Ontdek De Geus Schoten

 

Augustus 2023

We geven oude e-bikes een tweede leven via Upway

Tweedehands fiets verkopen België

Als fietsenwinkel zijn we blij met elke Antwerpenaar die zijn auto laat staan en op de e-bike stapt. Het zal je namelijk niet verrassen dat fietsers de stad leefbaarder maken. Maar het is een feit dat er steeds meer mensen zijn die al een elektrische fiets hebben en deze inruilen voor een nieuw exemplaar. Wat gebeurt er met die oude fiets? Vaak belandt die achterin de fietsenberging om nooit meer aangeraakt te worden. Zonde vinden wij dat!

Daarom lanceerden wij in augustus een samenwerking met Upway. Deze van oorsprong Franse organisatie is nu ook in België actief. Hun doel is om gebruikte elektrische fietsen op te knappen en die te verkopen aan mensen die ze nodig hebben.

Upway tweedehands fiets inruilen België Antwerpen

Upway wil, net als wij, zo veel mogelijk mensen op de fiets krijgen. Daarom kunnen onze klanten vanaf nu hun oude e-bike meebrengen als ze een nieuwe komen kopen. Wij doen dan namens Upway een bod op de oude fiets. Dit bedrag krijg je vervolgens als korting op je nieuwe tweewieler. Dit is wat men een win-winsituatie noemt: jij betaalt minder voor je nieuwe fiets en jouw oude exemplaar gaat iemand anders gelukkig maken.

Ontdek Upway

 

September 2023

Fietsen De Geus vertelt over fietsleasing op de Bedrijvennetwerkdagen

Fietsleasing Antwerpen

Wij als fietsenwinkel weten weliswaar waarom fietsen fijn is, maar wij willen ook dat Antwerpse bedrijven dit beseffen. Daarom stonden we in september op de Bedrijvennetwerkdagen in de Antwerp Expo. Daar deelden we een stand met onze B2B-afdeling Veloplan.

Onze missie was op die beurs zaakvoerders laten zien hoeveel voordelen fietsleasing heeft. Dan hebben we het niet alleen over de financiële voordelen (want een bedrijfsfiets is 100% fiscaal aftrekbaar), maar ook over gezondheid. Het is namelijk uit onderzoeken gebleken dat dagelijks naar het werk fietsen goed is voor de mentale en lichamelijke gezondheid. Fietsende werknemers zijn minder vaak ziek en zijn gelukkiger.

Fietsleasing Antwerpen

Ons leasinggospel werd gehoord! Niet alleen door de aanwezige zaakvoerders, maar ook door enkele lokale en regionale media. Onze kopman Thomas heeft meerdere keren voor de camera moeten optreden om uit te leggen waarom de fiets de toekomst is voor Antwerpse bedrijven.

Laat je bedrijf fietsen

 

Oktober 2023

Ons team wordt wijzer tijdens De Geus Academy

De Geus Academy

Als fietsenwinkel vinden we het niet alleen belangrijk om onze klanten alle aandacht te geven. Ook ons team verdient liefde, toewijding en opleiding! Dat is allereerst goed voor het lichamelijk en mentaal welzijn van onze collega’s, iets wat wij heel belangrijk vinden. Daarnaast is het ook van belang om het kennisniveau hoog te houden. De fietsenbranche kent immers elk jaar honderden technische ontwikkelingen. Als je daar niet van op de hoogte blijft, kan je onmogelijk je job als verkoopadviseur of technieker goed doen.

Om deze redenen sloten we in oktober één dag de deuren van onze fietsenwinkels. Zo kon heel team De Geus deelnemen aan De Geus Academy, onze opleidingsdag waarop alle ins en outs van de fietsbranche onder de loep worden genomen.

De Geus Academy

Het opleiden van ons team past in onze ambitieuze doelstellingen voor duurzaamheid. Om deze ambities waar te maken, planten we onder andere één boom voor elke verkochte fiets en geven we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opleidingen voor fietsenmaker.

Ontdek onze duurzame acties

 

Oktober 2023

De revolutionaire cargobikes van Muli zitten vanaf nu in ons gamma

Muli Muskel

Een bakfiets die je kan inklappen? Had je het vroeger tegen een fietsliefhebber gezegd, dan had hij gedacht dat je een grapje maakte. Maar Muli heeft het werkelijkheid gemaakt. In oktober konden we de inklapbare bakfietsen van dit revolutionaire Duitse merk aan ons gamma toevoegen.

Ingeklapt is een Muli even breed en wendbaar als een gewone fiets. Dit is handig om door smalle straten te navigeren en wanneer je de fiets in een kleine berging moet plaatsen. En uitgeklapt biedt de fiets evenveel ruimte als andere bakfietsen.

Muli bakfiets

Kinderen vervoeren, boodschappen doen, een grote kamerplant halen bij de Ikea: op je cargobike van Muli doe je het brandstof- en filevrij. Antwerpenaren zijn deze voordelen nu massaal aan het ontdekken, want de Muli’s gaan als warme broodjes over de toonbank. Vind je dit interessant klinken, kom dan zeker een vrijblijvende testrit maken in onze fietsenwinkels.

Bekijk alle Muli’s

 

Wat in 2024?

Een blik in de toekomst

Een terugblik in het verleden vraagt om een blik in de toekomst. Nog enkele weken en 2024 verschijnt op de kalender. We kunnen je alvast verklappen dat dit voor Fietsen De Geus een buitengewoon bijzonder jaar wordt. We bestaan dan namelijk 40 jaar. In 1984 richtte Dirk Vanthillo in de Geuzenstraat in Antwerpen de eerste Fietsen De Geus op.

Houd onze nieuwsbrief, onze Instagram, onze Facebook en onze TikTok zeker in de gaten om op de hoogte te blijven van alle bijzonderheden in ons jubileumjaar.

Word gratis een digitale Geus

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor toffe promoties, coole fietstips en splinternieuwe modellen

  • Je wil op de hoogte blijven van onze promoties, seizoensdeals, het laatste nieuws over De Geuzen? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief van Fietsen De Geus.
Fietsen de geus