Een terugblik op 2021 en een kijk in de toekomst van onze fietsenwinkels [foto’s + uitleg]

In 2021 hielp Fietsen De Geus duizenden Vlamingen op de fiets. Alleen dat al is het vermelden waard. Maar er is meer om fier op terug te blikken. Onze fietsenwinkels in Groot-Antwerpen werden genomineerd voor een prestigieuze prijs, we openden een nieuw filiaal in Edegem en introduceerden de longtailfiets.

Kijk je met ons mee naar alle hoogtepunten van vorig jaar? Dan word je op het einde bovendien beloond met een kleine blik in de toekomst!

De burgemeester opent onze nieuwe fietsenhandel in Edegem

fietsenhandel Edegem
Links burgemeester Koen Metsu, rechts onze zaakvoerder Thomas / Foto: Instagram Fietsen De Geus

De opening van onze nieuwe fietsenhandel in Edegem ging op vrijdag 26 maart 2021 gepaard met ijs, bier, een fietsroute én een bezoek van burgemeester Koen Metsu.

De opening van ons derde filiaal ontging ook de media niet. Het Laatste Nieuws schreef erover. De Gazet van Antwerpen ook. En ATV maakte een videoreportage over de fietsroute, waarin ze perfect laten zien hoe mooi Edegem is als fietsgemeente voor gezinnen.

Woon je in Edegem of een buurgemeente? Stap dan zeker eens binnen bij onze nieuwste vestiging.

Alles over De Geus Edegem

Genomineerd voor Trends Gazellen 2022

Wanneer Trends, een van de meest gerenommeerde Belgische magazines, je nomineert voor de Trends Gazellen 2022, weet je dat je goed bezig bent. Eind vorig jaar kregen wij het fantastische nieuws dat wij op hun lijst staan.

Dat betekent dat Fietsen De Geus voor het tweede jaar op rij is genomineerd als Trends Gazelle!

Gazellen zijn snelgroeiende bedrijven die worden bestempeld als een inspirerend rolmodel voor andere bedrijven.

Het is de ambitie van Fietsen De Geus om hoogwaardige mobiliteit aan te bieden voor iedere persoon en ieder bedrijf in Groot-Antwerpen. Dat Trends onze ambitie beloont met een nominatie, maakt ons enorm trots.

Lees het verhaal van De Geus

Antwerpen maakt kennis met de longtailfiets

Veloe longtailfiets kopen Antwerpen
Longtail bike van Veloe / Foto: Instagram Fietsen De Geus

Onze fietsharten begonnen harder te bonken toen het jonge fietsenmerk Veloe bij ons aanklopte en vertelde over hun belofte:

‘Wij garanderen dat we de ultieme fietsen voor gezinnen maken — zowel elektrisch als niet-elektrisch.’

Veloe maakt zogenaamde longtailfietsen. Dat betekent dat ze langer zijn dan normale stadsfietsen of e-bikes. Daarom kan je er meer op vervoeren: boodschappen, kinderen, goederen, noem maar op.

De fietsen van Veloe zijn kant-en-klaar te koop, maar je kan ze ook helemaal naar jouw wensen samenstellen.

Ontdek Veloe

Elektrische cargobike voor een klimaatneutrale fietskoerier

Werkmmaat VZW, Stad Lier en OCMW Lier voorzien de fietskoeriers in de Antwerpse zuidrand van elektrische cargobikes. Op die manier krijgen lokale ondernemers hun pakjes op een snelle en klimaatneutrale manier bij hun klanten.⠀

Fietsen De Geus stelde met plezier een elektrische bakfiets ter beschikking voor dit nobele doel.

Overigens zullen wij ook in het nieuwe jaar graag een helpende hand bieden bij meerdere goede doelen. Zo zullen wij onder andere de jongerentherapeuten van TEJO en de fietstherapie van Eddy Merckx financieel steunen.

Meer over onze goede doelen

Lovens en Carqon, twee nieuwe merken van elektrische bakfietsen

Carqon bakfiets kopen Antwerpen
Carqon elektrische bakfiets / Foto: Instagram Fietsen De Geus

Maar liefst twee hoogwaardige bakfietsmerken mochten we in 2021 aan ons assortiment toevoegen: Lovens en Carqon. Beide merken komen uit fietsland Nederland.

Lovens is een gloednieuw merk dat nu al geroemd wordt om zijn ergonomische design, stevige materialen en krachtige elektrische trapondersteuning. Om die redenen mag Lovens zich nu al tot de toppers onder de elektrische bakfietsen rekenen. In dit artikel schreven we al eens over alle voordelen van een Lovens.

En wat maakt Carqon uniek? Allereerst het opvallende deurtje, waardoor kinderen makkelijk in en uit de bak kunnen stappen. De Carqon-bak is bovendien gemaakt van sterk, recycleerbaar HDPE-kunststof.

Bekijk al onze bakfietsen

Wereldberoemde fietsen van Specialized nu ook bij ons te koop

Specialized racefietsen kopen Antwerpen
Specialized racefietsen op voorraad / Foto: Instagram Fietsen De Geus

Wij zijn er zo trots als een spreekwoordelijke pauw op! De wereldberoemde racefietsen, mountainbikes en e-bikes van Specialized zijn sinds 2021 in onze fietsenwinkel in Antwerpen te bewonderen (en te koop). Deze fietsen worden met de hand gemaakt in Amerika.

Al sinds jaren worden ze met succes gebruikt op het hoogste niveau van het wielrennen. Wielrenners als Peter Sagan, Julian Alaphilippe, Remco Evenepoel en Mark Cavendish rijden allemaal op een Specialized.

Vanaf nu kan jij rijden op de racefietsen waar deze groten der aarde op rijden. Alles wat je hoeft te doen is naar De Geus Dert13n aan de Geuzenstraat 13 in Antwerpen te komen.

Bekijk fietsen van Specialized

Fietsleningen voor Antwerpenaren met fietsambities

Fietskrediet België
Ook deze e-bike van Velo De Ville kan op krediet gekocht worden

Steeds meer Antwerpenaren zien de fiets als een volwaardige vervanger van de auto. Maar helaas heeft niet iedereen de centen op zijn rekening staan om een dure cargofiets of speed pedelec te kopen. Om die reden benadrukt Fietsen De Geus sinds 2021 meer dan ooit de voordelen van een fietslening.

Je kan het hele aankoopbedrag van de fiets lenen of slechts een deel ervan. Bij KBC Bank, de partner van Fietsen De Geus, kan je zelfs méér lenen dan de aankoopsom van je fiets. Je kan tot 110% van het aankoopbedrag lenen, zodat je extra geld hebt om accessoires te kopen. Denk daarbij aan een fietshelm, een fietstas of een stevig fietsslot.

Alles over fietsleningen

Ondanks grote schaarste toch veel fietsen op voorraad

Zeggen dat 2021 een ongewoon jaar was, is zoals zeggen dat cirkels rond zijn. Maar toch willen we nog even de enorme impact benadrukken die de pandemie op de fietsenbranche had. Door immense tekorten aan bepaalde onderdelen konden veel fietsenmerken moeilijk leveren. Fietsenwinkels in heel België hadden halflege vitrines.

Omdat onze hoofdinkoper al vroeg besefte dat er schaarste zou heersen in fietsland, heeft hij toen het nog kon een flinke partij fietsen ingekocht. Daardoor waren wij als een van de weinige fietsenwinkels in staat om toch ieder type te kunnen verkopen. Zelfs de felbegeerde e-bike.

Onze top 3 fietsen op voorraad

Blik in de toekomst: meer bedrijven op de fiets én een complete webshop

Fietsleasing Antwerpen
Zakenmensen op een DutchID: je zal het steeds vaker zien / Foto: Instagram Fietsen De Geus

Dat elk jaar honderden Antwerpenaren hun auto minder gebruiken ten gunste van hun fiets, is oud nieuws. Maar wij hebben helaas vastgesteld dat Belgische bedrijven nog steeds te vaak een bedrijfswagen aan hun personeel geven in plaats van een bedrijfsfiets. En dat is spijtig, want er zijn veel voordelen aan bedrijfsfietsen. Daarom zal Fietsen De Geus in 2022 een website lanceren genaamd Veloplan, die er speciaal op gericht is om bedrijven op de fiets te krijgen. Hou onze website en onze social media zeker in de gaten! (Update: de kakelverse website van Veloplan is inmiddels online. Bekijk hem hier.)

Ook zullen we een nieuw merk in ons assortiment krijgen: Riese & Müller. Zij maken oerdegelijke e-bikes en speed pedelecs.

Ook zal je dit jaar ons gehele fietsassortiment in een overcomplete webshop vinden. Elke fiets die je in onze winkels kan kopen, zal je ook online kunnen aanschaffen. Jarenlang hebben we de online verkoop van fietsen afgeweerd. Alleen accessoires verkochten we in onze oude webshop. Het is immers erg lastig om een fiets te kiezen die bij je past wanneer je alleen een plaatje op een computerscherm ziet. Maar met een slimme online fietskeuzehulp zullen we er nu toch in slagen om ook op je beeldscherm dezelfde service te bieden als in de winkels. Binnenkort meer hierover!

Lees meer over fietsleasing

Word gratis een digitale Geus

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor toffe promoties, coole fietstips en splinternieuwe modellen

  • Je wil op de hoogte blijven van onze promoties, seizoensdeals, het laatste nieuws over De Geuzen? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief van Fietsen De Geus.
Fietsen de geus