Waarom wij als fietsenwinkel aandacht geven aan mentaal welzijn

Caro De Mulder, Thomas Vanderhoydonck, Joni Van der Stock, Michael Vyvermans
De Geus-kopman Thomas (tweede van links) maakt het mentaal welzijn van zijn team topprioriteit

 

Het is oktober, de Maand van het Mentale Welzijn. 10 oktober is bovendien erkend als Werelddag voor de Mentale Gezondheid. Waarom wij dit als fietsenwinkel belangrijk vinden? Meerdere redenen. Allereerst om onze eigen medewerkers te laten weten dat gezondheid méér is dan niet verkouden zijn en geen been breken. Ten tweede doneren wij jaarlijks aan TEJO, een Antwerpse vzw die gratis therapie aan jongeren geeft. En tot slot is ons product, de fiets, een bewezen wapen in de strijd tegen mentale problemen.

Gezonde collega’s

Mentaal welzijn wordt gelukkig steeds bespreekbaarder. Waar vroeger (ook op het werk) vaak werd geredeneerd “dat je je niet moet aanstellen”, weten we inmiddels dat je geestelijke gezondheid net zo goed aandacht verdient als je lichamelijke. Dit drukken wij elke medewerker van Fietsen De Geus op het hart.

Als fietsenwinkel maken we mentaal welzijn intern bespreekbaar. Elk jaar houdt elke collega een gesprek met zowel een intern als extern vertrouwenspersoon. Zij zijn ook buiten de gesprekken steeds bereikbaar. Tijdens deze gesprekken kunnen onze geuzen openhartig praten over alles wat er speelt, zowel op het werk als privé.

Daarnaast houden we ook elk jaar een De Geus Academy rond mentale gezondheid. Dit is een dag met sprekers uit bijvoorbeeld de psychologie en de gezondheidszorg. Zij reiken ons team handvatten aan die helpen om te gaan met moeilijkheden op de werkvloer en in privésferen.

Meer over ons bedrijf

 

Workshop mentale gezondheid werkvloer
Tijdens De Geus Academy komt team De Geus samen om te leren over gezondheid in alle vormen

 

Donaties aan TEJO Jongerenhuizen

Op 19 plekken in België en op één plek in Nederland kunnen jongeren terecht bij TEJO voor een gesprek over moeilijke onderwerpen. In al deze locaties staat er professionele therapeut klaar voor één-op-één-gesprekken. Tijdens de gesprekken mag de jongere vertellen waar hij of zij mee zit. De professionele therapeuten worden ondersteund door een groot aantal vrijwilligers.

TEJO is opgericht door Ingrid De Jonghe. Zij is de moeder van Thomas, de eigenaar van Fietsen De Geus. Onze fietsenwinkels hebben daarom al vele jaren een hechte band met TEJO. Van dichtbij zien wij het goede werk van hun therapeuten, dat financieel mogelijk gemaakt wordt mede door onze jaarlijkse financiële giften.

Meer over onze samenwerking

 

Ingrid De Jonghe
Ingrid De Jonghe, oprichter van TEJO, is de moeder van Thomas, eigenaar van Fietsen De Geus

 

Fietsen draagt bij aan mentale gezondheid

Netwerk Duurzame Mobiliteit noemt maar liefst 7 manieren waarop fietsen positief bijdraagt aan mentaal welzijn:

  1. Fietsen is goed voor je stemming
  2. Fysieke activiteit verbetert je zelfvertrouwen
  3. Fysieke activiteit werkt als antidepressivum
  4. Regelmatig bewegen zorgt voor minder angstgevoelens
  5. Fysieke activiteit vermindert stress
  6. Je laat files, die slecht zijn voor je mentale welzijn, achterwege

Als fietsenwinkel maakt het ons ontzettend fier dat ons product niet alleen een praktisch vervoersmiddel is, maar ook mensen fysiek én mentaal gezond houdt.

Welke fiets kies jij?

Word gratis een digitale Geus

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor toffe promoties, coole fietstips en splinternieuwe modellen

  • Je wil op de hoogte blijven van onze promoties, seizoensdeals, het laatste nieuws over De Geuzen? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief van Fietsen De Geus.
Fietsen de geus