De 3 grote voordelen van inklapbare bakfietsen: wendbaar, ruim en krachtig

Muli Muskel
Een bakfiets die je kunt meenemen in de lift: dat kan alleen als die inklapbaar is

 

In de wereld van duurzaam stadsvervoer zijn inklapbare bakfietsen de nieuwste sensatie. Deze ingenieuze creaties combineren het beste van twee werelden: de flexibiliteit van een stadsfiets en de laadruimte van een bakfiets. Wat maakt deze cargobikes zo uniek en waarom zou je er een willen? Lees verder om erachter te komen.

Innovatieve opvouwbare bakfietsen

Wat houdt het precies in dat een bakfiets “opvouwbaar” is? Dit betekent, kort gezegd, dat je jouw bakfiets snel en gemakkelijk kunt inklappen. Zo wordt die minder breed.

Een inklapbare bakfiets heeft 3 grote voordelen:

  1. Wendbaar: Je hebt lang niet altijd een grote laadcapaciteit nodig op je fiets. Het merendeel van de tijd zit je er waarschijnlijk alleen op. In die gevallen klap je je bakfiets gewoon in. Die is nu enorm wendbaar. Zo kan je makkelijk krappe bochten nemen en in kleine hoekjes parkeren, wat vaak een uitdaging is met traditionele bakfietsen. Je bakfiets meenemen in de trein of lift? Ook dat is geen probleem. Ingeklapt kan je de fiets bovendien makkelijk in de hal van je appartementencomplex of in een krappe berging zetten.
  2. Ruim: Het tweede voordeel is de ruimte die een inklapbare bakfiets biedt wanneer ze uitgeklapt is. Want dan heb je alle voordelen van een normale bakfiets: je vervoert met gemak je kinderen, je boodschappen of andere goederen. En dat zonder ooit in de file te staan of een parkeerplek te moeten zoeken.
  3. Krachtig: Veel opvouwbare bakfietsen hebben een elektrische hulpmotor. Dit geeft je krachtige trapondersteuning, zodat je nooit hard hoeft te trappen. Zelfs met tegenwind, als je heuvelop fietst of met volle lading ga je rap vooruit.

Om deze 3 redenen kiezen steeds meer mensen in België en daarbuiten een opvouwbare bakfiets.

Bekijk inklapbare bakfietsen

 

Muli cargofiets
Uitgeklapt geniet je van de laadcapaciteit van een normale bakfiets: ideaal voor het doen van boodschappen

 

Wie pionierde opvouwbare bakfietsen?

Een naam die steeds vaker opduikt in het gesprek over opvouwbare bakfietsen is Muli. Vreemd is dat niet, want dit Duitse merk is een ware pionier. Sinds 2016 hebben de toegewijde mensen bij Muli hard gewerkt om hun visie te verwezenlijken. Hoewel Muli relatief jong is, hebben ze een schat aan ervaring opgebouwd in het produceren van hoogwaardige inklapbare bakfietsen. Ze zijn daardoor inmiddels uitgegroeid tot een gerespecteerde fietsfabrikant. Niet alleen in Duitsland, maar ook bij ons in België.

Muli’s aanpak onderscheidt zich door een sterke nadruk op lokale productie, eerlijke werkomstandigheden en een bedrijfscultuur die zowel medewerkers als klanten veel plezier biedt. Dit zie je terug in hun producten, die de perfecte combinatie bieden van innovatie en kwaliteit.

Lees meer over Muli

 

Muli Muskel opvouwbare bakfiets
Een bakfiets de trap af dragen: dat doe je alleen als die licht en opklapbaar is, zoals de Muli

 

Welke andere fietsfabrikanten maken inklapbare bakfietsen?

In navolging van het succes van Muli verspreidde het concept van de inklapbare vouwfiets zich natuurlijk door de fietsbranche. Een merk dat, net als Muli, met succes dit type cargobike ontwikkelde, is hun landgenoot Riese und Müller. Zij introduceerden in 2024 hun compacte Riese und Müller Carrie.

Omdat Riese & Müller nu eenmaal Riese & Müller is, konden ze het niet laten om een absoluut topmodel van hun Carrie te maken. De buitengewoon hoogwaardige afwerking waar hun fietsen om bekend staan, trokken ze ook door in hun nieuwste telg. Het team van onze fietsenwinkel kon dit als eerste met eigen ogen aanschouwen tijdens ons fabrieksbezoek bij Riese & Müller in Darmstadt.

De Carrie is te bewonderen en te testen in al onze winkels, waaronder onze Riese & Müller Experience Store in Schoten (bij Antwerpen), waar we letterlijk elk model van Riese & Müller hebben staan.

Meer over de R&M Carrie

 

Riese und Müller Carrie inklapbare bakfiets
De ingeklapte Carrie zoals we die mochten bewonderen tijdens ons bedrijfsbezoek bij Riese und Müller in Duitsland

 

Configureer jouw ideale bakfiets

Een van de grootste voordelen van de cargobikes van Muli en Riese & Müller is hun configureerbaarheid. Je kan ze dus helemaal samenstellen naar jouw behoeften. Je betaalt alleen voor de onderdelen en accessoires die je daadwerkelijk nodig hebt. Dit betekent dat je een fiets kunt samenstellen die perfect aansluit op jouw specifieke gebruikssituatie.

Heb je graag wat hulp bij het kiezen van de juiste accessoires en onderdelen? In onze fietsenwinkels in en rond Antwerpen staat ons team voor je klaar om je te helpen. En het mooiste is dat deze hulp volledig gratis is. Dit betekent dat je met vertrouwen kunt investeren in een fiets die perfect bij je past.

Kies je Muli   Kies je R&M

 

Muli elektrische bakfiets
De E-Muli is een opvouwbare cargobike met een elektrische motor

 

Ervaar zelf een inklapbare bakfiets

Opvouwbare cargobikes zijn de toekomst van stedelijk vervoer. Met hun innovatieve ontwerp bieden ze de ultieme oplossing voor al jouw vervoersbehoeften.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de wendbaarheid en kracht van deze cargobikes? Je hoeft niet op ons woord te vertrouwen, want bij Fietsen De Geus ben je altijd welkom voor een gratis en vrijblijvende testrit. Zo kun je zelf ervaren hoe deze innovatieve tweewielers de grenzen verleggen van wat een bakfiets kan zijn.

Ontdek Muli   Ontdek R&M

Word gratis een digitale Geus

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor toffe promoties, coole fietstips en splinternieuwe modellen

  • Je wil op de hoogte blijven van onze promoties, seizoensdeals, het laatste nieuws over De Geuzen? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief van Fietsen De Geus.
Fietsen de geus