Go Forest logo

 

De fiets is hét ecologische vervoermiddel. Niet vreemd dus dat fietsen verkopen onze passie is. Maar we hebben nog een passie: bomen planten met Go Forest. Per verkochte fiets planten wij 1 boom.

Waarom planten we bomen?

CO2-uitstoot neutraliseren

De productie van een fiets is minder milieubelastend dan het bouwen van een auto. En vooruit komen doe je op de fiets zonder fossiele brandstoffen. Ondanks deze voordelen kan de productie van fietsen impact hebben op het milieu:

  • Elk object dat geproduceerd wordt, produceert uitstoot. Ook een fiets.
  • Fietsen moeten met vrachtwagens naar verkooppunten gebracht worden.
  • Het runnen van een fietsenwinkel kan helaas niet altijd klimaatneutraal gebeuren.

Daarom zijn wij op zoek gegaan naar manieren om onze CO2-uitstoot te neutraliseren. Go Forest helpt ons hiermee.

Wat is Go Forest?

Go Forest duurzaamheid

Bomenplanters bij uitstek

Wanneer je als bedrijf of particulier doneert aan Go Forest, gebruiken ze dat geld om bomen te planten. Dat doen ze niet alleen in België, want ook in Armenië, Congo, Madagaskar, Roemenië en Peru gaan duizenden jonge boompjes de grond in.

In 2022 deed Fietsen De Geus als Rainmaker-donateur een eerste donatie. Met dit geld plantte Go Forest 1200 bomen. In het daaropvolgende jaar hebben we onze groene ambities vergroot: per verkochte fiets wordt er één boom geplant. Dit komt neer op circa 3500 bomen per jaar.

Onze samenwerking met Go Forest sluit aan bij meerdere Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

9 doelen vervuld

Go Forest duurzaamheid

Icoon duurzaamheid

9 duurzame ontwikkelingsdoelen behaald met Go Forest

Go Forest: een Belgisch initiatief

Go Forest is een Belgische organisatie die in 2020 door Sarah Parent en Antoine Geerinckx werd opgericht. Go Forest werkt met structurele partners die al zo’n 15 jaar bezig zijn met herbebossing, waaronder CO2logic en South Pole.

Wij steunen hen omdat we ze op aantoonbare wijze bijdragen aan een groenere wereld. Dit neutraliseert de CO2-uitstoot uit de bedrijfsprocessen van onze fietsenwinkels.

Aantoonbare resultaten

Go Forest duurzaamheid

Certificaat voor elke boom

Wat wij waarderen aan Go Forest, is hun transparantie. Ze maken elke geplante boom inzichtelijk en aantoonbaar. Go Forest genereert digitale certificaten op basis van tijdstempels op de blockchain. Deze kunnen we inkijken via SustainabilityChecker.app. Zo kan Go Forest bewijzen dat een certificaat legitiem is en op dat specifieke moment werd aangemaakt.

Bovendien registreert Go Forest het aantal geplante bomen, de periode en de relevante duurzame ontwikkelingsdoelen.

Meer duurzame initiatieven

Go Forest donateur fietsenwinkels

De Geus-logo met boompje

Andere duurzame acties van Fietsen De Geus

De Geus Plus

Ons project De Geus Plus geeft ervaring aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit vergroot de kans op het vinden van een job.

Lees meer

 

TEJO Jongerenhuizen

Fietsen De Geus doet financiële donaties aan TEJO Antwerpen, een organisatie die gratis en anoniem therapie aanbiedt aan jongeren.

Lees meer

Fietsen de geus