1200 bomen geplant en bezoek van minister: dit zijn dé 9 hoogtepunten van 2022

Wist je dat Fietsen De Geus in 2022 meer dan 1200 bomen heeft geplant? En dat een minister de nieuwe werkplaats van ons sociaal project De Geus Plus heeft geopend? Het was een druk maar mooi jaar voor ons. Net als vorig jaar nemen we je mee langs de grootste hoogtepunten van de laatste 12 maanden. Kijk je mee?

Februari 2022

Riese & Müller en Åska aan ons assortiment toegevoegd

Riese und Müller Nevo

Het jaar 2022 begon met een knaller. Het legendarische fietsenmerk Riese & Müller stond namelijk vanaf nu in onze fietsenwinkels in Antwerpen en omgeving. Waarom de e-bikes en speed pedelecs van Riese & Müller zo populair zijn, is evident:

  • Zeer hoge kwaliteit: Hun fietsen zijn allereerst van briljante Duitse kwaliteit: wat Audi is onder de auto’s, is Riese & Müller onder de fietsen.
  • Ruime keuze: Ten tweede is elk model van Riese & Müller beschikbaar in twee uitvoeringen: een e-bike (maximaal 25 km/u) en een speed pedelec (maximaal 45 km km/u). Dat geeft jou als fietser een grote keuzeflexibiliteit.
  • Stijlvol, robuust design: Een goede fiets zal jou vele jaren dienen en mag daarom gerust mooi zijn. Ook in dit opzicht is dit merk voortreffelijk, want de vormen van een Riese & Müller zijn robuust elegant, en de kleuren zijn oogstrelend.

Maar niet alleen Riese & Müller kwam in 2022 in ons gamma: ook het Belgische merk Åska vond zijn weg naar onze winkels.

Speed pedelec kopen België

Åska is een nieuw fietsenmerk dat opgericht is door Filip Dehing, een Belgische productontwikkelaar. Als fervente fietser en ingenieur had hij al jaren een passie voor e-mobiliteit. Daarom besloot hij om zijn inzichten uit de auto-industrie, machinebouw en productontwikkeling toe te passen op speed pedelecs. Het resultaat was Åska, een speed pedelec die tegen een stootje kan. Dat bedoelen we letterlijk, want met deze fietsen kan je zelfs over onverharde paden gaan. Dit is een unicum in de fietsenbranche en het maakt deze fiets net iets opwindender dan andere pedelecs. ‘Een Åska is écht fun’ was niet voor niets een van de conclusies uit ons Åska-testrapport. Kom dus zeker eens een gratis testrit maken op deze bijzondere tweewieler!

Boek een testrit

Maart 2022

Oprichting Veloplan: ‘Meer bedrijven willen de fiets kiezen’

Kevin Eeckhout

In maart 2022 zag Veloplan het licht, de B2B-afdeling van onze fietsenwinkels. Veloplan kan het best omschreven worden als een one stop shop voor bedrijfsfietsen en mobiliteitsadvies. Hoewel heel het het 35-koppige team van Fietsen De Geus dit nieuwe project zal ondersteunen, zal de kar vooral getrokken worden door Kevin Eeckhout. Hij is een voormalig professioneel veldrijder met een passie voor duurzame mobiliteit.

Kevin legt de kracht van Veloplan als volgt uit: ‘Steeds meer bedrijven willen de fiets kiezen, maar weten niet hoe eraan te beginnen. Veloplan levert daarom niet alleen bedrijfsfietsen van A-merken, maar geeft ook 360°-advies. Dat betekent dat we een analyse maken van de noden van de kmo, de HR-verantwoordelijke raad geven over de implementatie van het mobiliteitsplan, de merknaam op de fietsen zetten, onderhoud en herstellingen regelen, en veel meer. Ook leveren we bijkomende infrastructuur, zoals fietsenstallingen.’

E-book Veloplan voordelen bedrijfsfietsen

Geïnteresseerde kmo’s kunnen veel nuttige inzichten krijgen via het e-book van Veloplan. Dit boek draagt de prikkelende titel ‘Gelukkige werknemers fietsen naar het werk’. Het beschrijft hoe bedrijfsfietsen je employer branding versterken en bovendien je retentiebeleid verbeteren.

Dat Veloplan een schot in de roos is, blijkt uit de cijfers: in de eerste zes maanden zetten we 489 Antwerpenaren op de bedrijfsfiets. We hopen dat nog meer slimme kmo’s zullen volgen!

Bezoek veloplan.be

Maart 2022

E-bike en longtailfiets in ons groeiende huismerkaanbod

De Geus Electric

Als Antwerpenaar ken je ze ongetwijfeld: onze De Geus-fiets. Al sinds eind jaren ’80 rijden deze sobere doch stevige tweewielers van ons huismerk door de straten van ‘t Stad. Omdat de wensen van de moderne fietser evolueren, werd het tijd om ons huislabel uit te breiden. Allereerst voegden we een elektrische fiets toe, onze De Geus Electric. Deze e-bike wordt gebouwd in de fabrieken van Norta in Olen, dus je mag rekenen op Belgische kwaliteit aan een eerlijke prijs. Budgettair gezien is deze fiets dan ook een van de meest toegankelijke e-bikes in ons aanbod.

Longtail fiets Antwerpen

De tweede nieuwkomer in ons huismerklabel was onze De Geus Longtail. Dit is een buitengewoon veelzijdige longtailfiets. Deze heeft namelijk het laadvermogen van een cargobike (er passen twee kinderen achterop!), maar met de flexibiliteit en wendbaarheid van een traditionele stadsfiets. Vrees echter niet dat je hard zal moeten trappen met twee kindjes achterop, want de fiets heeft een elektrische hulpmotor. Deze geeft je ondersteuning bij het trappen, zodat je nooit veel moeite hoeft te doen om rap vooruit te komen. Klinkt dat als muziek in je oren? Maak dan eens een vrijblijvende testrit.

Boek een gratis testrit

April 2022

Opening nieuwe sportfietsenwinkel op ‘t Zuid in Antwerpen

Racefietsen gravelbikes kopen Antwerpen

In april openden we deuren van De Geus Dert13n. Maar in deze winkel zal je geen e-bike of bakfiets aantreffen! De Geus Dert13n is er voor sportievelingen. Dat betekent dat je er een ruim assortiment van racefietsen, gravelbikes en mountainbikes vindt. Ook kan je er terecht voor een vakkundige bikefitting.

Sportfietsenwinkel

De twee mannen die sinds de opening aan het roer staan van De Geus Dert13n zijn Alfdan en Laurens. Alfdan ken je misschien van zijn carrière als professioneel wielrenner. Maar Laurens doet niet voor hem onder: hij rijdt jaarlijks ruim 15.000 km op zijn koersfiets. Deze twee sportieve verkoopadviseurs helpen je graag bij het vinden van de perfecte racefiets, gravelbike of mountainbike.

Bezoek degeusdertien.be

September 2022

Sponsoring van sportieve evenementen

Baron Resengo De Geus Classic

In 2022 was Fietsen De Geus de trotse sponsor van enkele sportieve evenementen. Op 9 september namen we de bevoorrading op ons van een vriendschappelijke wielerrit, de Baron Resengo De Geus Classic. Deze rit organiseren we samen met restaurantboekingsplatform Resengo en Café De Baron, dat zich tegenover onze winkel aan de Marnixplaats bevindt.

KrugerKross Borgerhout

Op de KrugerKross in Borgerhout kan iedereen voor één dag een veldrijder zijn. Het maakt niet uit hoe jong of oud je bent, of je ervaring hebt of niet: als je kan fietsen, mag je meedoen. In het verleden hebben zelfs enkele van onze eigen teamleden meegereden. Reden te meer dus om onze De Geus-vlaggen en -banieren tijdens dit evenement te willen zien wapperen!

Oktober 2022

De Geus Academy: de dag waarop ons team nóg slimmer werd

De Geus Academy

Kennis levert vooruitgang, dus we keerden terug naar de schoolbanken. Meerdere keren per jaar krijgen onze fietsexperts een ganse dag bijscholing tijdens De Geus Academy. Zo weet je zeker dat jouw fiets en onze service altijd tiptop zijn. Het garandeert bovendien dat je in ons gamma de nieuwste, beste modellen aantreft. (Riese & Müller heeft veel moois in petto voor seizoen 2023!)

De Geus Academy

Ook deze keer waren er vele gastsprekers en instructeurs die hun kennis met ons deelden, waaronder Jonas Delanote van Brompton vouwfietsen, Kay Melis van Fietsen de Flandrien en Matthias van Woom kinderfietsen. Dit laatste merk bouwt supertoffe kinderfietsen die je vanaf het nieuwe jaar in ons gamma zal vinden. Op de bovenstaande foto zie je onze collega Kurt met een Woom. Leuk fietsje, nietwaar?

November 2022

Fietsen De Geus uitgeroepen tot kmo van het jaar van de provincie Antwerpen

Fietsenwinkel Unizo-prijs kmo van het jaar Antwerpen

Op 9 november ontvingen we een prachtige award: ondernemersvereniging Unizo riep ons uit tot ‘kmo van het jaar’ van de provincie Antwerpen. De kmo van het jaar is een award in Vlaanderen en Brussel waarmee kleine en middelgrote ondernemingen in de kijker worden gezet. In de provincie Antwerpen zijn er meer dan 180.000 kmo’s. Dat onze fietsenwinkels dit jaar op plek 1 is gezet, betekent veel voor ons. Het laat zien dat onze missie om elke Antwerpenaar op de fiets te krijgen gewaardeerd wordt. Hier werken we hard aan, al sinds 1984.

November 2022

Minister Somers opent nieuwe werkplaats en hoofdkantoor

Minister Bart Somers en gedelegeerd bestuurder Unizo Danny Van Assche openen magazijn en werkplaats Fietsen De Geus Mortsel

Hoog bezoek bij Fietsen De Geus! Vlaams minister Bart Somers (Open Vld), Danny Van Assche (gedelegeerd bestuurder van UNIZO) en schepen van Mortsel Livia Moreau bezochten op 18 november onze nieuwe locatie in Mortsel. Hier bevinden zich ons kersverse hoofdkantoor, magazijn en onze sociale fietsenwerkplaats. In de werkplaats maakte het bezoek kennis met onze helden van De Geus Plus. Met De Geus Plus leiden we jongeren en volwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt op tot fietsenmaker.

‘Wij helpen onder anderen vluchtelingen en andere personen met een turbulente achtergrond. Bij De Geus Plus bouwen zij ervaring op waarmee ze naar buiten kunnen treden. Daarnaast hebben we ook altijd een aantal stagiairs die via beroepsopleidingen het vak bij ons leren. Elk teamlid van De Geus Plus overbrugt zo de afstand tot de arbeidsmarkt’, legt Thomas Vanderhoydonck, eigenaar van Fietsen De Geus, uit.

Minister Bart Somers en gedelegeerd bestuurder Unizo Danny Van Assche openen hoofdkantoor en werkplaats Fietsen De Geus Mortsel

We kijken ernaar uit om vanuit onze nieuwe locatie nog meer Antwerpenaren op de fiets te krijgen. Het bezoek is overigens uitgebreid beschreven in de media, wat we als een grote eer beschouwen:

December 2022

Go Forest en Fietsen De Geus hebben 1200 bomen geplant

Go Forest donateur Antwerpen

Ondanks alle ecologische voordelen van de fiets, hebben de productie van fietsen en de logistiek om de fietsen in de fietsenwinkels te krijgen, impact hebben op het milieu. Elk object dat geproduceerd wordt, produceert uitstoot. Zo simpel is het.

Daarom zijn wij op zoek gegaan naar manieren om de CO2-uitstoot waarvoor wij medeverantwoordelijk zijn, te neutraliseren. De bomenplanters van Go Forest bieden de oplossing. Als Rainmaker-donateur maakt Fietsen De Geus het mogelijk dat Go Forest 1200 bomen per jaar kan planten.

Go Forest boomplant project Roemenië

Wat wij waarderen aan Go Forest, is hun transparantie: we hoeven niet slechts op hun woord te vertrouwen dat ze 1200 bomen hebben geplant; ze maken het inzichtelijk en aantoonbaar. Go Forest genereert digitale certificaten op basis van tijdstempels op de blockchain. Zo bewijzen ze dat een certificaat legitiem is en op dat specifieke moment werd aangemaakt.

Meer over onze samenwerking

Wat in 2023?

Een blik in de toekomst

Het zal je niet verbazen dat ons team met een brede glimlach terugkijkt op 2022. We bedanken alle klanten die we dit jaar hebben mogen helpen, want zonder jullie waren we nergens. Misschien dat je je nu afvraagt: hoe zit het met het komende jaar? Wat kunnen we verwachten? Welnu, graag lichten we al een tipje van de sluier op:

  • Meer bomen planten: Onze samenwerking met Go Forest zal nog intensiever worden. Vanaf 2023 zullen we voor elke verkochte fiets één boom planten.
  • Opvallende nieuwe speed pedelec: In 2023 voegen we de high-end Zwiterse speed pedelecs van Opium toe aan ons assortiment. Houd je ogen open voor dit merk als je interesse hebt in een fiets waarmee je lange afstanden kan afleggen.
  • Meer bedrijven op de fiets: Onze B2B-afdeling Veloplan was al in oprichtingsjaar 2022 een succes. Reden te meer dus om de ambities op te schroeven en in 2023 nog meer Antwerpse kmo’s op de bedrijfsfiets te krijgen.
  • Nieuwe winkel in Schoten: In april 2023 openen we Fietsen De Geus Schoten, onze nieuwe fietsenwinkel in Schoten. Dit wordt met 800 m² onze grootste winkel tot nu toe.

We wensen je een fantastische kerst en een spetterend nieuwjaar. Hopelijk vind je een mooi cadeau onder je kerstboom. Misschien wel een fiets? 😊

Word gratis een digitale Geus

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor toffe promoties, coole fietstips en splinternieuwe modellen

  • Je wil op de hoogte blijven van onze promoties, seizoensdeals, het laatste nieuws over De Geuzen? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief van Fietsen De Geus.
Fietsen de geus