Waarom jij als e-biker Antwerpen leefbaar houdt

Dutch ID Phantom

 

Antwerpen slibt dicht met autoverkeer. De acties die door de stad ondernomen worden zijn niet genoeg om de problemen op te lossen. Het gevolg is een stad die tot de meest vervuilde plaatsen van Europa hoort. Gelukkig dragen jouw fietsritjes bij aan een betere stad.

Een leefbare stad creëren

Niemand wilt dat Antwerpen onleefbaar wordt. Zelfs automobilisten streven hier niet naar, ook al zorgen ze voor de nodige overlast.

De oplossing ligt voor de hand. Wanneer Antwerpen meer zou investeren in betere fietspaden en goed openbaar vervoer, zouden we een deel van het autoverkeer uit de stad houden. Wij, de fietsfanaten van ’t Stad, weten al lang dat we positief bijdragen aan Antwerpen.

Er zijn desondanks veel mensen die liever de auto nemen om bijvoorbeeld naar het werk te gaan. De hoofdreden? Fietsen is vermoeiend. Of het werk is te ver weg. Tja, wat kunnen we daarop antwoorden? Fietsen hoeft niet langer vermoeiend te zijn. En afstanden zijn minder groot dan ze lijken.

Het is echt waar: zonder overdreven inspanning grote afstanden afleggen met de fiets is mogelijk. Het is te danken aan de elektrische fiets. Ben jij op zoek naar een waardig alternatief voor een auto om je in de stad mee te verplaatsen? Blijf dan lezen. Wij vertellen je waarom jij als elektrische fietser Antwerpen leefbaar houdt.

Je vermindert de hoeveelheid fijnstof in de lucht

Fijnstof is een smerig goedje. Bij mensen met hart- en vaatziekten en luchtwegproblemen verergert fijnstof de symptomen. Bij kinderen beïnvloedt het de groei van de longen. Als dit al erg klinkt, besef je dan dat Antwerpen permanent in een wolk van fijnstof hangt. De haven heeft daarmee te maken, maar ook alle auto’s die dag in dag uit door de stad rijden hebben schuld. Door je auto thuis te laten en je elektrische fiets te gebruiken help je de gezondheid van jezelf én van anderen.

Je maakt de stad veiliger

Natuurlijk zijn wij als fietsers bevooroordeeld, maar we vinden auto’s maar logge objecten die nauwelijks binding hebben met de stad. Je zit in een afgesloten cocon, je hoort niets van de buitenwereld en je ziet nog minder. Het afgesloten karakter van een auto draagt bij aan de onveiligheid ervan. Als fietser heb je daarentegen veel meer contact met je omgeving. Je bent bovendien wendbaarder. Wanneer je je verplaatst op een elektrische fiets, draag je bij aan de veiligheid van Antwerpen.

Icoon van een fiets

Je geeft ruimte aan fietspaden

Het is een feit: steden die minder afhankelijk willen zijn van auto’s moeten parkeerplaatsen opofferen voor fietspaden. Minder auto’s in de stad betekent minder nood aan parkeerplaatsen. Beeld je eens in dat een deel van de parkeerplaatsen langs de straten gebruikt kan worden door fietsers. Het zou nóg meer mensen aansporen om de fiets te pakken. En zoals we al zagen, zorgen meer fietsen voor een properdere en veiligere stad.

Icoon van een boom

Je vergemakkelijkt de aanleg van groen

Wie wil er nu niet meer groen in Antwerpen? In een échte fietsstad zijn grote pleinen vol parkeerplaatsen niet nodig. Er worden al enkele goede stappen gezet; de omvorming van de gedempte Zuiderdokken tot een park is een voorbeeld van hoe het moet. Toch zouden er nog veel meer parkeerpleinen omgezet kunnen worden in parken. Maar ja, dan moeten er minder mensen met de auto naar Antwerpen komen. Alweer een reden om de elektrische fiets te pakken, toch?

Icoon van een stad

Je maakt de stad mooier

Er is niemand die een rij geparkeerde auto’s mooi vindt. Evenmin zijn er mensen die bewonderend staren naar een file van ronkende, stinkende wagens. Minder auto’s betekent een mooiere stad. Neem de fiets en maak Antwerpen mooier!

Dutch ID Phantom
Een elektrische fiets van Dutch ID is perfect voor woon-werkverkeer in Groot-Antwerpen

Meer en meer mensen gaan elektrisch

Het is een mooie lijst, nietwaar? Laat de informatie inzinken, want waarschijnlijk is een elektrische fiets ook iets voor jou. Je zou niet de enige zijn die de overstap heeft gemaakt. Wist je dat het gebruik van elektrische fietsen de laatste jaren explosief is toegenomen? Dat is fijn voor de gebruiker én voor het milieu. Elektrische fietsen zijn bovendien al lang niet meer exclusief voor ouderen. Meer dan de helft van de gebruikers van elektrische fietsen is jonger dan 50 jaar!

Heel Antwerpen fietst!

Je hebt het gemerkt: wij zijn gepassioneerd wanneer het om elektrische fietsen gaat. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen uit de auto en op de fiets te krijgen. En ja, we begrijpen dat een reguliere fiets niet voor iedereen een optie is. Dus ben je op zoek naar een alternatieve manier om je in de stad te verplaatsen? En zonder dat je badend in het zweet op je bestemming aankomt? Koop een elektrische fiets. Of beveel een elektrische fiets aan bij familie en vrienden.

Er bestaan tegenwoordig zelfs elektrische bakfietsen, elektrische vouwfietsen en elektrische longtailfietsen. Wie weet fietst binnenkort heel Antwerpen!

Norta Longtail
De Norta longtailfiets heeft een grote bagagedrager en is daarmee een echte autovervanger

Dit is waar het op neerkomt

  • Antwerpen lijdt enorm onder de druk van al het autoverkeer;
  • Meer en meer mensen nemen de fiets om sneller op hun bestemming te komen;
  • De elektrische fiets is dé oplossing om langere afstanden af te leggen en minder vermoeid op de bestemming aan te komen;
  • Fietsenwinkel De Geus doet er alles aan om zoveel mogelijk mensen op de (elektrische) fiets te krijgen. Nieuwsgierig naar ons aanbod? Bekijk het hier!

Een beetje hulp nodig?

Wij helpen (toekomstige) e-bikers met gratis advies. Weet je nog niet goed wat de mogelijkheden zijn, laat je dan gratis adviseren in onze winkels. Ook kan je geheel kosteloos (en vrijblijvend) een testrit komen maken. Wij vinden dat normaal. Een auto probeer je toch ook eerst uit?

Boek een testrit

Word gratis een digitale Geus

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor toffe promoties, coole fietstips en splinternieuwe modellen

  • Je wil op de hoogte blijven van onze promoties, seizoensdeals, het laatste nieuws over De Geuzen? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief van Fietsen De Geus.
Fietsen de geus