Burgemeester opent onze nieuwste en grootste fietsenwinkel [11 foto’s]

Fietsenwinkel Schoten
Burgemeester De Veuster opende ons nieuwste filiaal

 

In de groene gemeente Schoten, ten noordoosten van Antwerpen, knipte burgemeester De Veuster op 26 mei 2023 ceremonieel het lint door voor de opening van het nieuwste De Geus-filiaal. Hij sprak daarbij lovend over het lichte, moderne interieur en de variatie in fietstypes en -merken. We legden de feestelijke sfeer vast in deze 11 foto’s.

Fietsenwinkel Schoten
Burgemeester De Veuster en schepen Brat krijgen uitleg van De Geus-eigenaar Thomas uitleg over onze nieuwste en grootste fietsenwinkel. Uiterst rechts staat Michel Obourdin, oprichter van de Bak-Fiets-Kar Specialist.

 

De grootste fietsenwinkel (1000²)

Burgemeester Maarten De Veuster van de gemeente Schoten opende met een vlotte knip van de schaar de vijfde winkel van Fietsen De Geus. In dit gloednieuwe filiaal bieden we een gevarieerd assortiment nieuwe fietsen aan op een oppervlakte van 1000 m². Met zo’n vloeroppervlak is het niet alleen de grootste winkel binnen ons bedrijf, maar zelfs de grootste fietsspeciaalzaak in heel Schoten en omgeving.

 

Opening grootste fietsenwinkel
Onze commercieel manager Pieter (midden vooraan) vertelt de aanwezigen over de rijke geschiedenis van Fietsen De Geus

 

Bak-Fiets-Kar Specialist

Onze grootste fietsenwinkel nam zijn intrek nemen in het pand van de Bak-Fiets-Kar Specialist. Deze winkel was een pionier in de regio en begon in 2004 met de verkoop van bakfietsen en fietskarren. De oprichters, Michel Obourdin en Ellen Van Look, waren op zoek naar een geschikte fiets voor hun gehandicapte dochter en besloten daarom zelf een winkel te starten. Vorig jaar begon, vanwege langdurige ziekte van Ellen, hun zoektocht naar een geschikte overnemer en vonden die in De Geus.

 

Michel Obourdin, Maarten De Veuster, Walter Brat
Michel, oprichter van de Bak-Fiets-Kar Specialist, blijft gewoon werken in de nieuwe winkel en toont de burgemeester en schepen de nieuwste racefietsen

 

Deel van het team blijven

Michel Obourdin en Ellen Van Look zijn verheugd om zich bij De Geus aan te sluiten omdat beide bedrijven zich richten op goede producten, eerlijk advies en degelijke service. Michel zal, samen met zijn dochter Lauren en de rest van het bestaande team, actief blijven meewerken in de winkel. De nieuwe winkelverantwoordelijke wordt Nicola, die voorheen aan het roer stond van onze fietsenwinkel in Edegem.

 

Fietsenwinkel Schoten
De winkel in één foto in beeld brengen is, vanwege de omvang van 1000 m2, onmogelijk. De winkel is ruim twee keer zo groot als hetgeen deze foto toont.

 

Duurzaamheid

Net als bij onze andere locaties zullen de fietsen van onze Schotense winkel worden geassembleerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast planten we, samen met Go Forest, voor elke verkochte fiets één boom. Vanwege deze duurzame initiatieven werd Fietsen De Geus door UNIZO in 2022 uitgeroepen tot kmo van het jaar in de provincie Antwerpen.

 

Thomas Vanderhoydonck
Thomas vertelt bij de ingang van het atelier voor fietsonderhoud over de dienstverlening van Fietsen De Geus

 

Gepaste fierheid

Thomas Vanderhoydonck, de eigenaar van Fietsen De Geus, is trots op de opening van de nieuwe locatie in Schoten. Hij benadrukt dat door voort te bouwen op het werk van Ellen en Michel, de winkel direct stevig verankerd is in de gemeente.

 

Fietsenmaker Schoten
In het atelier worden fietsen onderhouden en hersteld door ervaren vakmensen

 

45 collega’s, 20 fietsmerken

Met in totaal 45 werknemers en meer dan 20 fietsenmerken, waaronder bekende namen zoals Urban Arrow, Riese & Müller en Gazelle, biedt de winkel een breed scala aan fietsen. Types die je in het assortiment vindt zijn cargofietsen, speed pedelecs, e-bikes, stadsfietsen en diverse fietsaccessoires.

 

Fietsenwinkel Schilde
Onze grootste fietsenwinkel is een paradijsje voor mensen die een elektrische cargofiets zoeken

 

Sportieve vleugel

In Schoten zal er ook een speciale vleugel genaamd De Geus Dert13n zijn. Deze is gewijd aan koersfietsen, gravelfietsen en mountainbikes. Enkele grote merknamen die je hier aantreft zijn Bergamont, Cannondale, Ridley, Specialized en Scott.

 

Racefiets kopen Ekeren
Snelheidsliefhebbers opgelet: in onze nieuwe winkel vind je een shop-in-shop met een louter sportief assortiment

 

Bedrijven op de fiets

Tot slot zal de B2B-specialist Veloplan ook een plek krijgen in het pand, om Schotense bedrijven te begeleiden bij de duurzame overstap naar fietsgebruik. Veloplan is een dochteronderneming van Fietsen De Geus waar kmo’s terecht kunnen voor advies over duurzame mobiliteit. Veloplan kijkt samen met de kmo welke financieringsvorm (fietsleasing, fietskrediet of aankoop) de meeste voordelen biedt, waarna het bij Fietsen De Geus de fietsen bestelt.

 

Nicola Buydens
Winkelverantwoordelijke Nicola helpt geïnteresseerde Schotenaren tijdens de eerste openingsdag van ons nieuwste filiaal

 

Fietspotentieel

Met zijn ceremoniële opening benadrukt de burgemeester het belang van fietsmobiliteit voor de gemeente Schoten, wat aansluit bij de missie van De Geus om zoveel mogelijk mensen op de fiets te krijgen. Vanaf nu heeft Fietsen De Geus Schoten zijn deuren openen voor alle inwoners van Schoten en omliggende gemeenten en districten, zoals Schilde, Sint-Job-in-‘t-Goor, Brasschaat, Ekeren, Merksem, Deurne-Noord en Wijnegem.

 

Fietskar kopen
De diversiteit van het gezinsaanbod reikt zelfs tot fietskarren die je achter je tweewieler kan hangen

 

In de media

De pers is lovend over onze nieuwe fietsspeciaalzaak:

 

Fietsenwinkels Schoten
Met het knippen van het lint verklaarde burgemeester De Veuster onze grootste fietsenwinkel voor geopend

 

Bezoek de grootste fietsenwinkel van Fietsen De Geus

Groter is niet altijd beter, maar in het geval van onze nieuwe fietsenwinkel welzeker! Dankzij ons royale vloeroppervlak zijn we in staat om in al je fietsbehoeftes te voorzien. Team Schoten (Michel, Lauren, Nicky, Niels, Thimo en Nicola) staan voor je klaar om je van advies en een gratis testrit te voorzien.

Adres + openingsuren

Word gratis een digitale Geus

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor toffe promoties, coole fietstips en splinternieuwe modellen

  • Je wil op de hoogte blijven van onze promoties, seizoensdeals, het laatste nieuws over De Geuzen? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief van Fietsen De Geus.
Fietsen de geus