1 jaar Veloplan: zijn Antwerpse bedrijven al op de fiets gesprongen? [INTERVIEW]

bedrijfsfietsen fietslease Antwerpen

Op 14 maart 2023 wordt het 1-jarig jubileum gevierd van Veloplan. Dit is de afdeling van Fietsen De Geus die werkgevers en werknemers van Antwerpse kmo’s de fiets op helpt. Maar hebben bedrijven in en om ‘t Stad inderdaad al het (fiets)licht gezien? We vroegen het aan mobiliteitsexpert Kevin Eeckhout, de man die Veloplan aanstuurt.

Zijn bedrijven bereid hun auto’s in te ruilen voor tweewielers?

Kevin: “Ja, meer dan ooit. De fietsrevolutie begon in Vlaanderen circa tien jaar geleden, toen vooral met jonge mensen die streden voor een betere wereld. De pandemie heeft nog eens duizenden landgenoten op het zadel geholpen. Inmiddels is zelfs de meest autozotte zaakvoerder de voordelen van de fiets aan het ontdekken.”

 

Antwerpen experts fietsleasing
Team Veloplan tussen hun testvloot: Joni Van der Stock, Vincent Alblas en Kevin Eeckhout

 

Wat overtuigt kmo’s om te gaan fietsen?

“Allereerst telt het kostenplaatje. Een fiets heeft geen brandstof en peperdure verzekering nodig, kent geen parkeerkosten, en is minder duur in het onderhoud. Daarnaast is een fiets, zeker een e-bike of speed pedelec, vaak sneller dan de auto. Files kent de fietser niet.

Tot slot is het gezondheidsaspect belangrijk. Fietsers maken zichzelf én de wereld gezonder. Dit straalt dan ook weer positief af op het imago van je onderneming. Een fietsend bedrijf scoort daarom automatisch punten op het vlak van employer branding.”

 

Leestip: Veloplan zet in zijn eerste 6 maanden 489 Antwerpenaren op de bedrijfsfiets

 

Hoe makkelijk kan een kmo een fietsplan krijgen?

“Tot Veloplan werd opgericht, was dit vrij moeilijk. Aanbieders van fietsleasing benaderden vooral grote bedrijven. Kleinere kmo’s tot 80 medewerkers moesten zelf maar uitzoeken welke financieringsopties er bestaan, hoe het zit met fiscaliteit, welke fietsenmerken goed zijn, enzovoort.

Veloplan helpt juist deze firma’s. We leveren niet alleen fietsen, maar adviseren ook. We maken een fietsplan op maat waarin we leasing, aankoop én krediet kunnen opnemen. Er zitten maar liefst 7 leasingmaatschappijen in ons netwerk, dus we kunnen altijd de beste voorwaarden vinden.”

 

Fietsleasing testvloot testfietsen
Veloplan met testfietsen op locatie bij GO! onderwijs voor de Vlaamse gemeenschap in Merksem

 

Veloplan is dus goed ontvangen?

“Zonder twijfel. We hebben in ons eerste jaar honderden Antwerpenaren op de fiets gekregen. Maar daarvoor doen we hard ons best: we komen met een testvloot langs op bedrijfslocaties, hebben samen met Fietsen De Geus een groot nieuw magazijn voor onze enorme voorraad geopend, garanderen herstellingen en onderhoud, en doen nog tientallen andere dingen waarmee we tonen dat je bij ons géén nummer bent.”

 

Bespreek vrijblijvend jouw fietsplan

Wil je de opties voor een fietsplan bespreken? Boek gratis je kennismakende (video)gesprek in op de website van Veloplan. Je plant de afspraak direct in bij de online agenda.

Maak een gratis afspraak

Word gratis een digitale Geus

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor toffe promoties, coole fietstips en splinternieuwe modellen

  • Je wil op de hoogte blijven van onze promoties, seizoensdeals, het laatste nieuws over De Geuzen? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief van Fietsen De Geus.
Fietsen de geus