Waarom Fietsen De Geus en Go Forest jaarlijks 1200 bomen planten

Go Forest logo

Go Forest donateur Antwerpen

 

De fiets is hét ecologische vervoermiddel bij uitstek: de productie van een tweewieler is minder belastend dan van een auto en om vooruit te komen heb je geen fossiele brandstoffen nodig. Ondanks deze voordelen rijden er in België 6 miljoen auto’s rond. Niet vreemd dus dat fietsen verkopen onze passie is. Maar we hebben nog een passie: bomen planten. En dat doen we niet alleen.

Bomen en fietsen

Ondanks alle ecologische voordelen van de fiets, kunnen we niet ontkennen dat de productie van fietsen en de logistiek om de fietsen in onze fietsenwinkels te krijgen, impact heeft op het milieu. Elk object dat geproduceerd wordt, produceert uitstoot. Simpel.

En dat stoort ons. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar manieren om de CO2-uitstoot waarvoor wij medeverantwoordelijk zijn, te neutraliseren.

De gedreven bomenplanters van Go Forest bieden de oplossing.

 

Go Forest donateurs België
Elke boom van Go Forest maakt de wereld groener

 

Go Forest plant bomen in 6 landen

Wanneer je als bedrijf of particulier doneert aan Go Forest, gebruiken ze dat geld om bomen te planten. Dat doen ze niet alleen in België: ook in Armenië, Congo, Madagaskar, Roemenië en Peru gaan duizenden jonge boompjes de grond in.

Waarom ze deze aanpak kiezen om een betere wereld te maken, lees je op hun website:

‘Bossen remmen de klimaatverandering af en vormen het belangrijkste reservoir voor biodiversiteit. Helaas is ontbossing vandaag een van de grootste bedreigingen voor onze planeet. Daarom biedt Go Forest toegankelijke en transparante oplossingen aan om bomen met impact te planten. Samen kunnen we een groenere wereld creëren.’

Toen wij dit lazen wisten: hier willen we als fietsenwinkel aan meewerken.

 

Go Forest donateur fietsenwinkels
Honderden Go Forest-bomen staan in Madagaskar klaar om de grond in te gaan

 

1200 bomen per jaar in naam van Fietsen De Geus

Als Rainmaker-donateur draagt Fietsen De Geus bij aan het planten van 1200 bomen per jaar.

Wat wij waarderen aan Go Forest, is hun transparantie: we hoeven niet slechts op hun woord te vertrouwen dat ze 1200 bomen hebben geplant; ze maken het inzichtelijk en aantoonbaar. Go Forest genereert digitale certificaten op basis van tijdstempels op de blockchain (die we kunnen inkijken via SustainabilityChecker.app). Zo kunnen ze bewijzen dat een certificaat legitiem is en op dat specifieke moment werd aangemaakt.

Bovendien registreert Go Forest het aantal geplante bomen, de periode en de relevante SDG’s (Sustainable Development Goals of duurzame ontwikkelingsdoelen).

 

Go Forest boomplant project Roemenië
Lokale mensen helpen in Roemenië om kale heuvels te beplanten

 

Go Forest: een groen Belgisch initiatief

Go Forest is een Belgische organisatie die in 2020 door Sarah Parent en Antoine Geerinckx werd opgericht. Go Forest werkt met structurele partners die al zo’n 15 jaar bezig zijn met herbebossing, waaronder CO2logic en South Pole.

Wij steunen hen omdat we ze op aantoonbare wijze bijdragen aan een groenere wereld, wat neutraliserend werkt voor de CO2-uitstoot die onze eigen bedrijfsprocessen genereren.

 

Go Forest boomplant project Peru
Een jong, biodivers bos ontstaat in Peru dankzij Go Forest

 

Meer projecten met impact

Wist je dat Fietsen De Geus meerdere goede doelen steunt? Elk van deze doelen draagt op zijn manier bij aan een betere wereld:

Voor elkaar en met elkaar neemt jouw fietsenwinkel in Antwerpen zijn verantwoordelijkheid voor zijn plek op deze planeet.

Lees meer over ons

Word gratis een digitale Geus

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor toffe promoties, coole fietstips en splinternieuwe modellen

  • Je wil op de hoogte blijven van onze promoties, seizoensdeals, het laatste nieuws over De Geuzen? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief van Fietsen De Geus.
Fietsen De Geus