De Geus richt Veloplan op: ‘We willen meer kmo’s in Antwerpen op de bedrijfsfiets krijgen’

bedrijfsfietsen fietslease Antwerpen

Bedrijfsfietsen werknemers Antwerpen
Antwerpse werknemers van kmo’s kiezen steeds vaker voor de fiets

 

Je hoeft tijdens het spitsuur in Antwerpen maar om je heen te kijken en je ziet het: steeds meer mensen gaan op de fiets naar het werk. Onze fietsenwinkels zagen in de afgelopen jaren het aantal fietsende pendelaars rap toenemen. Toch merkten we dat Antwerpse kmo’s vaak twijfelen over het aanbieden van bedrijfsfietsen, bijvoorbeeld via leasing. Om die kmo’s over de streep te trekken hebben we op 4 maart 2022 Veloplan gelanceerd, een one stop shop voor bedrijfsfietsen en mobiliteitsadvies.

Bedrijfsfietsen en consultancy voor kmo’s

Wat is Veloplan?

Bedrijfsfietsen op voorraad Antwerpen
De fiets: hét perfecte stadsvervoer!

Veloplan levert niet alleen bedrijfsfietsen van A-merken, maar geeft ook 360°-advies. Dat betekent dat we een analyse maken van de noden van jouw kmo, je HR-verantwoordelijke raad geven over de implementatie van het mobiliteitsplan, je merknaam op de fietsen zetten, onderhoud en herstellingen regelen, en nog veel meer.

Ook leveren we bijkomende infrastructuur, zoals fietsenstallingen. Wil je je nieuwe fietsplan groots communiceren naar stakeholders? We helpen je zelfs het lanceringsevenement te organiseren.

Veloplan is zélf een kmo pur sang. Daarom kennen we als geen ander de huidige mobiliteitsuitdagingen in en rond Antwerpen waar jouw kmo mee kampt. De Veloplan-adviseur kan daarom uit eigen ervaring topadvies geven over de beste bedrijfsfietsen.

Bezoek veloplan.be

Leasing, aankoop, financiering en advies

4 services van Veloplan voor Antwerpse kmo’s

Fietsleasing

Bij fietsleasing financiert een leasemaatschappij waarmee wij samenwerken je bedrijfsfietsen en jij betaalt een maandelijks bedrag voor het gebruik. Na afloop van de leaseperiode krijg je de kans om de restwaarde van de fietsen te betalen, zodat je er volledig eigenaar van wordt, maar dit hoeft niet.

 

Aankoop

Heeft je bedrijf genoeg geld op de rekening en heb je het niet nodig voor andere investeringen? Dan kan je de bedrijfsfietsen aankopen. Je bent dan direct eigenaar en je hoeft geen maandelijks bedrag te betalen. Ook kunnen je medewerkers zelf de fietsen kopen als groepsaankoop.

 

Krediet

Onze financieringspartner KBC Bank leent jouw bedrijf geld waarmee je de fietsen aanschaft, een zogenaamd investeringskrediet voor bedrijfsfietsen. Elke maand betaal je een deel van het geleende investeringskrediet af. Je betaalt een schappelijke rente over het bedrag.

 

Consultancy

Met onze mobiliteitsconsultancy krijg je aankoopadvies op maat na een 360°-scan van je mobiliteitsbehoefte. Je krijgt een gedetailleerd document met de te verwachten investering. Schaf je fietsen aan via Veloplan? Dan is de consultancy altijd 100% gratis.

Bedrijfsfietsen voor Antwerpse kmo’s

Wat zijn de voordelen van fietsende werknemers?

bedrijfsfietsen leasing financiering
Ecologisch en voordelig: de auto kan dat niet evenaren!

Er zijn veel voordelen aan fietsen, zowel voor de werknemer als werkgever:

 • Fiscaal voordeel. De kosten van de bedrijfsfietsen zijn 100% aftrekbaar. Dat geldt ook voor aanverwante artikelen als fietsenstallingen, kleedruimtes en alle andere infrastructuur die je aanschaft in het belang van je fietsende collega’s.
 • Lager ziekteverzuim. Je fietsende werknemers zijn minder vaak ziek. Fietsen verlaagt bovendien stress en vermindert de kans op fysieke kwaaltjes.
 • Fietsen zijn goedkoper dan auto’s. Bedrijfswagens kosten veel geld. Bedrijfsfietsen niet. Moeten we er nog meer over zeggen?
 • Snel en praktisch in het verkeer. In de spits vormt een fiets vaak een snel en praktisch vervoer in en rond de stad. Files zijn verleden tijd.
 • Een voorbeeld van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Zet je als bedrijf in op maatschappelijk verantwoord ondernemen? Niets is meer MVO dan fietsende werknemers!

Alle voordelen van bedrijfsfietsen

Veloplan in de media

Veloplan is nog maar enkele dagen geleden gelanceerd, maar heeft nu al veel positieve aandacht gekregen in de media:

 • Ondernemersplatform Bloovi: ‘Bedrijven kunnen dé katalysator vormen om meer mensen op de fiets te krijgen.’
 • Gazet van Antwerpen: ‘De bedoeling is om zoveel mogelijk werknemers op de fiets te krijgen’
 • Tweewieler.nl: ‘De Geus wil met Veloplan werknemers op de fiets krijgen.’
 • Made in Antwerpen: ‘Fietsen kan een extra troef bieden op de krappe arbeidsmarkt.’
 • Het Nieuwsblad: ‘Bedrijven die inzetten op duurzaamheid zullen in de toekomst aantrekkelijker worden.’

Welke fietsenmerken kan je kopen en leasen bij Veloplan?

Riese & Müller speed pedelec kopen Antwerpen
Riese & Müller is een van de merken die Veloplan verkoopt

Bij Veloplan kan je alleen absolute A-merken kopen en leasen. Deze merken hebben zich over vele jaren bewezen en scoren consistent hoog op het gebied van materiaalkeuze, design en afwerking.

Enkele gerenommeerde fabrikanten die je bij Veloplan vindt zijn:

Maar de ware keuze is veel groter: bijna dertig fietsenmerken kunnen via Veloplan aangeschaft worden. De Veloplan-adviseur helpt je kiezen.

Ontdek alle fietsen

Download het gratis e-book

E-book Veloplan voordelen bedrijfsfietsen

Wil je alle redenen weten waarom zowel het bedrijf als de medewerker profiteren van bedrijfsfietsen? Veloplan heeft een compleet gratis e-book gemaakt over alle voordelen van een fiets van de zaak.

Word gratis een digitale Geus

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor toffe promoties, coole fietstips en splinternieuwe modellen

 • Je wil op de hoogte blijven van onze promoties, seizoensdeals, het laatste nieuws over De Geuzen? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief van Fietsen De Geus.
Fietsen de geus