Goede doelen die je moet kennen: fietstherapie by Eddy Merckx en jongerentherapie van TEJO

Fietsen De Geus kan bestaan dankzij alle Antwerpenaren die graag op het zadel zitten. Om die reden doen wij graag iets terug voor Antwerpen. Dat deden we al met ons project De Geus Plus, waarmee we nieuwkomers opleiden tot fietsenmakers. En ook draaien er regelmatig stagiairs Duaal Leren mee in ons team. Maar wij vinden dat je nooit te veel goede dingen kan doen. Daarom steunen wij in 2022 twee nieuwe goede doelen die we aan je willen voorstellen.

Fietstherapie van Eddy Merckx

Nee, dit is niet een project van de bekende wielrenner Eddy Merckx, maar van een Antwerpse naamgenoot die ook zot van fietsen is! (Hoe groot is het toeval?) De Eddy die wij nu steunen is een therapeut die outdoor therapie mogelijk wil maken in onze regio. Samen op de tandemfiets: Eddy als therapeut op het zadel, de cliënt liggend voorop.

De keuze om een tandemfiets te gebruiken, maakt deze therapievorm veel flexibeler. Het laat toe dat bijvoorbeeld mensen met een lichte fysieke beperking, overgewicht of simpelweg personen die zich niet makkelijk kunnen verplaatsen, toch ook geholpen kunnen worden.

Fietsen De Geus gaf Eddy Merckx een substantiële financiële donatie die hem in staat zal stellen om zijn tandemfiets aan te kopen. Wil je Eddy steunen, zodat hij zijn werk zorgeloos kan uitvoeren? Geef een bijdrage via zijn GoFundMe-pagina.

Jongerentherapie van TEJO Antwerpen

In het TEJO-huis in Antwerpen kunnen kinderen en jongvolwassenen praten over dingen waar ze mee worstelen: angst, boosheid, verdriet, noem maar op. Vooral jongeren die niet zo snel met vrienden of familieleden over moeilijke onderwerpen kunnen praten, profiteren hier enorm van.

Naast individuele therapie geeft TEJO ook groepstherapie. Ze werken dan in een besloten groep van acht deelnemers. Therapie bij TEJO is altijd gratis.

Er zijn inmiddels 19 TEJO-huizen in België en Nederland. Fietsen De Geus is blij om het TEJO-huis Antwerpen in hun werking te kunnen steunen met financiële donaties. Wil je ook een bijdrage leveren aan TEJO? Op deze pagina lees je hoe je dat doet.

Onze samenwerking met TEJO

TEJO Antwerpen jongerentherapie

Onze duurzame initiatieven

Fietsen De Geus zet zich in voor een betere wereld door concrete acties te ondernemen. Met ons project De Geus Plus leiden we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op tot fietshersteller. En dankzij onze donaties kan Go Forest elk jaar duizenden bomen uit onze naam planten. Samen werken aan duurzame projecten, daar geloven we in.

Alle duurzame acties

Word gratis een digitale Geus

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor toffe promoties, coole fietstips en splinternieuwe modellen

  • Je wil op de hoogte blijven van onze promoties, seizoensdeals, het laatste nieuws over De Geuzen? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief van Fietsen De Geus.
Fietsen de geus