Dit is hoe speed pedelecs het beste van een auto en een fiets verenigen

De speed pedelec… geen ander fietstype kan zo goed beschreven worden als hét vervoermiddel van de toekomst. High speed bikes met een topsnelheid van 45 kilometer per uur hebben een ware fietsrevolutie teweeggebracht in België! Pendelaars, studenten, ouders en vele anderen laten sinds enkele jaren de auto staan om op de filevrije speed pedelec te stappen. Heb jij de voordelen van speed pedelecs nog niet ontdekt? We vertellen je alles wat je moet weten over deze spraakmakende high speed fietsen!

Speed pedelecs als autovervanger

De meest succesvolle cross-over tussen fiets en auto

Vraag je aan een die hard automobilist of hij zijn wagen wil inruilen voor een fiets, dan bedankt hij vriendelijk voor het aanbod. Fietsen? Dat is vermoeiend! En op de fiets rij je niet zomaar van Malle naar Antwerpen of van Mechelen naar Brussel. Daarvoor heb je een auto nodig. Toch?

We geven het toe: voorheen waren fietsen minder geschikt voor langere afstanden. De speed pedelec heeft dit denkbeeld echter grondig door elkaar geschud. Omdat deze high speed fietsen een snelheid bereiken van 45 kilometer per uur, benaderen ze de snelheid van een wagen. Tel daarbij op dat je met de auto dikwijls in de file staat en met een fiets niet. Dan moet je al gauw concluderen dat zo’n pedelec helemaal geen slechte uitvinding is.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele andere voordelen van deze high speed fietsen.

Bekijk alle speed pedelecs

 

Speed pedelecs België
Natuur of stad: speed pedelecs zoals deze Åska passen in elk Belgisch landschap

 

Waarom een high speed bike kopen?

De 6 onmiskenbare voordelen van een speed pedelec

Iedere fietser heeft zo zijn eigen redenen om voor een high speed bike te kiezen. Dit zijn de belangrijkste redenen:

 1. Sneller op je bestemming. Vanwege de hoge snelheid van maximaal 45 kilometer per uur is een speed pedelec voor velen een waardig alternatief voor de auto. Dat je op een fiets alle files ontwijkt én dat je geen parkeerplek hoeft te zoeken zorgt voor bijkomende tijdwinst.
 2. Financieel voordelig. Brandstof is duur, autoverzekeringen zijn duur, wegenbelasting is duur, eigenlijk is alles aan een auto duur. Met een pedelec heb je deze problemen niet. Goed, je moet je snelle elektrische fiets af en toe opladen aan een stopcontact, maar dan kom je per gereden kilometer alsnog op een fractie van de kosten van een personenwagen. Niet voor niets wordt de speed pedelec steeds populairder als bedrijfsfiets, bijvoorbeeld in een fietsleaseplan.
 3. Gezonder voor je lichaam en geest. In de 21st eeuw zit de mens meer dan ooit: op het werk aan de computer, thuis op de zetel, in de auto. En al dat zitten zorgt ervoor dat we niet genoeg lichaamsbeweging krijgen, met alle kwalijke gevolgen van dien. Met een speed pedelec beweeg je. En dankzij de trapondersteuning forceer je je lichaam niet. Daarbij komt ook nog het voordeel dat lichaamsbeweging stress en andere mentale kwalen tegengaat.
 4. Beter voor het milieu. We hoeven niemand meer te vertellen dat al het autoverkeer in België zorgt voor ongezonde leefomgevingen. Wil je je steentje bijdragen aan schone lucht en een gezonde toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen? Laat je automobiel dan eens wat vaker staan en stap op de pedelec.
 5. Een stil vervoermiddel. De speed pedelec wordt weleens vergeleken met brommers en scooters. En al zijn er overeenkomsten (je zoeft ook op scooters en brommers de files voorbij), toch hebben pedelecs een extra voordeel: ze zijn muisstil. High speed fietsen gaan geruisloos op in de omgeving, terwijl scooters en brommers kinderen en huisdieren laten schrikken op honderden meters afstand.
 6. Niet vermoeid en bezweet op je bestemming. Vergelijk je een high speed bike met niet-elektrische fietsen, dan is het overduidelijk dat je met eerstgenoemde niet vermoeid en bezweet op je bestemming aankomt. Zelfs die paar bruggen op weg naar je werk zijn een peulenschil!

Wat is jouw reden om een speed pedelec te kopen? Vertel het ons in onze fietsenwinkels.

Onze adressen + openingsuren

 

High speed fietsen België
Je zal in België steeds meer high speed fietsen zien, zoals deze Klever

Prijzen van nieuwe speed pedelecs van A-merken variëren tussen ongeveer € 4500 en € 9000. Dit is hogere aankoopprijs dan van bijvoorbeeld een stadsfiets of reguliere elektrische fiets. Dit prijsverschil wordt veroorzaakt door de zeer krachtige elektrische motor die je in een high speed bike aantreft. Deze geavanceerde techniek is helaas niet gratis.

Wanneer je je pedelec echter gebruikt ter vervanging van autoritten, zal je al snel merken dat deze in het gebruik bijzonder voordelig is. Je bespaart immers enorm op brandstofkosten en parkeerkosten. Bovendien zijn fietsverzekeringen een pak voordeliger dan autoverzekeringen.

 

Leestip: Elektrische fietsen: we beantwoorden 64 belangrijke vragen over e-bikes

 

Wie maakt de beste speed pedelecs?

De beste merken voor high speed fietsen

Als je de beste speed pedelecs zoekt, moet je sowieso een A-merk kopen. Deze merken beknibbelen namelijk niet op kosten in het ontwerpproces, waardoor je een fiets krijgt die zowel ergonomisch als comfortabel is. Ook gebruiken ze alleen materialen van hoge kwaliteit, waardoor hun fietsen langer meegaan dan die van B-merken. Tot slot zijn A-merken nooit slordig tijdens de assemblage. Dit houdt in dat de fietsen ineen worden gezet volgens nauwkeurig opgestelde protocollen en dat alle exemplaren uitgebreid nagekeken worden voordat ze de fabrieksdeur uitgaan. Dit garandeert dat jij een fiets krijgt die mooi afgewerkt én veilig is.

Wij bevelen de onderstaande A-merken van high speed fietsen aan. Elk van deze merken gebruikt e-bike-motoren van Bosch of gelijkwaardige merken.

 

Klever

Speed pedelecs

 • Solide merk uit Duitsland
 • Zeer uitgebreid gamma pedelecs
 • In compacte en normale variant

Meer over Klever

 

Norta

Norta B-5040

 • Opkomend Belgisch merk (zie dit artikel)
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Lokaal geassembleerd in Olen

Meer over Norta

 

Åska

Speed pedelec kopen België

 • Robuust Belgisch fietsenmerk (zie dit artikel)
 • Voor asfalt en grint geschikt
 • Extreem stevig frame

Meer over Åska

 

Ellio

High speed bikes kopen België

 • Eigenzinnig Belgisch fietsenmerk
 • Compact ontwerp
 • Sportieve en comfortabele varianten

Meer over Ellio

 

Gazelle

Speed pedelecs

 • Gerenommeerd Nederlands merk
 • Solide doch stijlvolle fietsen
 • Brede anti-lekbanden

Meer over Gazelle

 

i:SY

Speed pedelec kopen België

 • Duits kwaliteitsmerk
 • Deels opklapbaar
 • Bijzonder onderhoudsarm

Meer over i:SY

 

Koga

 • Betrouwbaar Nederlands merk
 • Ook in dual battery-versie
 • Erg onderhoudsarm

Meer over Koga

 

Riese & Müller

Riese & Müller speed pedelec kopen Antwerpen

 • Hoog aangeschreven Duitse fabrikant
 • Sportieve en stadsmodellen
 • Superieure materialen

Meer over Riese & Müller

Risico’s van high speed fietsen

Is een speed pedelec veilig?

Zoals bij elk vervoermiddel ligt het grotendeels aan jou als bestuurder. Een speed pedelec brengt potentieel iets meer risico’s met zich mee in vergelijking tot een niet-elektrische fiets. Je gaat immers een stuk sneller op een pedelec.

De volgende tips van o2o.be helpen je om veilig op een high speed fiets te rijden:

 • Vertraag voldoende op voorhand. Wacht niet tot het laatste moment als je moet remmen. Hou ook rekening met de weersomstandigheden. Remmen op een nat wegdek duurt langer.
 • Neem winterbanden in de herfst en winter. Deze geven meer grip en stabiliteit op nat of glad wegdek.
 • Anticipeer!  Zo verhoog je niet alleen je eigen veiligheid, maar ook die van alle andere weggebruikers.
 • Heb oog voor de ruimere omgeving. Kijk steeds in de richting waar je heen wil gaan.
 • Rem ruim op voorhand. Je remmen gebruiken in de bochten is af te raden.
 • Steek je hand uit. Elke fietser zou dit moeten doen, maar als bestuurder van een high speed bike is het extra belangrijk.

Tot slot zouden we nog willen zeggen: rij nooit sneller dan verantwoord is! Ga niet sneller dan de breedte van het fietspad, de drukte op de weg en de staat van het wegdek toestaan. Dat je speed pedelec 45 kilometer per uur kan, betekent niet dat je ook altijd zo snel moet rijden.

Overigens zijn er wettelijke bepalingen voor speed pedelecs die voor andere fietsers niet gelden. Het verplicht dragen van een fietshelm valt daaronder. Deze wetten zijn bedoeld om je veiligheid te verhogen. Op deze pagina lees je er meer over.

 

Lees ook: Hoogwaardige e-bikes en speed pedelecs van Riese & Müller veroveren Antwerpen

 

Rij verstandig op je speed pedelec om ongevallen te voorkomen

High speed fiets kopen op krediet

Een speed pedelec kopen met een fietslening: het kan!

fietsleningen Antwerpen Wil je een speed pedelec kopen, maar heb je niet het volledige aankoopbedrag op je rekening staan? Dan hebben we goed nieuws voor je: je kan je high speed fiets kopen met een fietskrediet.

Dat betekent dat je het aankoopbedrag (of een deel ervan) leent bij onze kredietpartner KBC Bank. Vervolgens betaal je over een periode van tussen de 1 en 4 jaar elke maand een deel van het geleende bedrag af. Hoeveel je moet terugbetalen, kan je berekenen met de calculator op onze pagina over fietsleningen.

Iedereen kan lenen bij KBC Bank, ook mensen die geen klant zijn bij hen. De lening afsluiten is heel makkelijk: daarmee helpen wij je als je bij ons je fiets koopt. Het is simpel en snel geregeld!

Lees alles over fietsleningen

Testrit maken in Antwerpen

Test gratis en vrijblijvend een speed pedelec

Wil je een testrit maken op een speed pedelec? In onze fietsenwinkels in Groot-Antwerpen is een testrit op high speed fietsen altijd gratis en vrijblijvend. Als je een reservatie maakt, weet je bovendien zeker dat je direct aan de beurt bent.

Boek een gratis testrit

Word gratis een digitale Geus

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor toffe promoties, coole fietstips en splinternieuwe modellen

 • Je wil op de hoogte blijven van onze promoties, seizoensdeals, het laatste nieuws over De Geuzen? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief van Fietsen De Geus.
Fietsen de geus