Brandstofprijzen blijven stijgen, dus steeds meer Antwerpenaren kiezen de fiets

In 2019 was de auto veruit het meest populaire vervoermiddel van de Belgen: 61% van alle verplaatsingen werd met de wagen gedaan. De huidige torenhoge brandstofprijzen zorgen er echter voor dat steeds meer mensen op zoek gaan naar budgetvriendelijkere vervoersmiddelen. En ja, ze komen dan regelmatig tot de conclusie dat een nieuwe fiets kopen een héél zinnige investering is. Want het is geen geheim dat de actuele brandstofkosten voor een fiets nog steeds € 0 per gereden kilometer zijn.

Ook voor langere afstanden en kleine vrachtjes

Bij Fietsen De Geus zijn we idealist: we willen zoveel mogelijk Antwerpenaren op de fiets krijgen. Maar we zijn ook realisten: we weten dat de fiets niet voor iedere rit het aangewezen transportmiddel is.

Toch onderschatten veel automobilisten voor hoeveel ritten de fiets geschikt is:

 • Veel boodschappen mee te nemen? Neem de cargobike, want daarin passen al je boodschappen.
 • Moet je je kinderen vervoeren? Een longtailfiets of cargobike zijn de favoriete taxi van elk kind.
 • Ben je een ondernemer en heb je spullen te verplaatsen? Honderden bedrijven nemen al de cargobike op weg naar hun klanten.
 • Woon je iets verder weg van je werk? Met een elektrische fiets of een speed pedelec ga je razendsnel en je hoeft er nauwelijks inspanning voor te leveren. De bedrijfsfiets wordt steeds populairder!

Laten we eens kijken hoe al deze fietstypes jou aan een benzineloos leven kunnen helpen.

Velo de Ville elektrische fiets kopen Antwerpen

Voor alle menselijke vrachtjes

Cargobikes en longtailfietsen als kindertaxi

Urban Arrow Antwerpen
Urban Arrow cargobike als kindertaxi in de stad

 

Urban Arrow cargo bike kopen Antwerpen
Ook babystoeltjes kunnen op de cargobike vastgezet worden

 

Veloe Multi Shimano Steps
Een Veloe longtailfiets biedt plek aan twee kinderen

 

Norta C-7050 Longtail
Op de Norta Longtail passen maar liefst drie kindjes

 

Cargofiets of longtailbike kopen voor kindervervoer: waar moet je op letten?

Wil je een cargofiets of longtailbike kopen voor het vervoeren van je kinderen, dan komen deze tips ongetwijfeld van pas:

 • Overweeg een elektrische variant. Cargofietsen en longtailfietsen kunnen nogal omvangrijk zijn, wat deze fietsen relatief zwaar maakt. Om niet te hard te hoeven trappen, kan je overwegen om een elektrische variant te kopen. Elektrische cargofietsen en elektrische longtailfietsen hebben een hulpmotor die aanspringt zodra jij begint te trappen. Het voordeel is enorm: met een minimum aan trapbewegingen vliegt je fiets vooruit.
 • Maak veel testritten. Er bestaan zoveel merken en modellen dat het lastig kan zijn om een keuze te maken. Maak daarom testritten op verschillende fietstypes. Zo ontdek jij welke fiets aangenaam rijdt en genoeg plek biedt voor je kinderen.
 • Breng je kinderen mee naar de winkel. Kinderen worden graag betrokken bij beslissingen die hen aangaat. Neem ze dus mee naar onze fietsenwinkels wanneer je testritten komt maken. Zo ontdek je meteen of je kinderen comfortabel zitten.

Bij Fietsen De Geus vind je zowel elektrische als niet-elektrische fietsen. Je bent van harte welkom om er een testrit op te komen maken.

Boek een testrit

Van surfboards tot zakken koffiebonen

Longtail- en bakfietsen voor goederentransport

Longtail reisfietsen
Surfboard vervoeren? Gewoon op je longtailfiets met extra lange bagagedrager!

 

Longtail reisfietsen
Op kampeervakantie met je extra lange longtailfiets

 

Antwerpse koffiebar Me & My Monkey vervoert koffie met hun Bullitt bakfiets

 

Longtail- of bakfiets kopen voor goederenvervoer: waar moet je op letten?

Fijn dat je je spullen op een sportieve, milieuvriendelijke manier wilt vervoeren! Nu moet je nog de juiste keuze maken. Deze drie tips helpen je:

 • Denk goed na over je noden. Wat wil je precies vervoeren? Hoe groot en zwaar zijn je spullen? Moet je die ook over een langere afstand verplaatsen of blijf je vooral dicht bij huis? De antwoorden op deze vragen bepalen of je voor een elektrische of niet-elektrische variant moet gaan, en hoe groot de fiets moet zijn.
 • Probeer veel fietsen uit. Een fiets kiezen doe je niet op basis van een mooie foto op het internet. Bezoek fietsenwinkels om de rijwielen met eigen ogen te beoordelen. Elke goede fietsenwinkel zal je aanmoedigen om er een gratis en vrijblijvende testrit op te maken. Alleen op die manier ervaar je het rijgemak.
 • Spreek met een mobiliteitsspecialist. Een beslissing maken over zo’n belangrijke aankoop kan je hoofdpijn bezorgen. Gelukkig sta je er niet alleen voor. De medewerkers van onze fietsenwinkels in Antwerpen, Berchem en Edegem zijn ware mobiliteitsspecialisten. Zij kennen iedere fiets van binnen en buiten en weten welk exemplaar de juiste keuze is voor jou.

Bezoek onze fietsenwinkels

Ook voor langere afstanden

E-bikes en speed pedelecs voor snel en moeiteloos vervoer

Riese & Müller Multicharger Antwerpen
Tot 45 km/u op je Riese & Müller speed pedelec

 

Riese & Müller e-bike kopen Antwerpen
Nooit meer bezweet op je werk aankomen dankzij je R&M e-bike

 

Norta e-bike kopen Antwerpen
Ook langere ritten buiten de stad op je Norta e-bike (gemaakt in België!)

 

 

Muli bakfiets
Ook een bakfiets kan een e-bike zijn, zoals deze Muli

 

E-bike of speed pedelec kopen: waar moet je op letten?

Overweeg je een e-bike of speed pedelec te kopen, dan is het belangrijk dat je de volgende adviezen in je achterhoofd houdt:

 • Let op de capaciteit van de batterij. De capaciteit van de batterij die de hulpmotor voedt, bepaalt de actieradius van je opgeladen fiets. Simpel gezegd: hoe meer wH (watt-uur), des te langer kan je rijden zonder te hoeven opladen. Houd er ook rekening mee dat de capaciteit van je accu over de jaren zal afnemen. Wil je er over een paar jaar nog steeds lange stukken mee kunnen fietsen, dan koop je nu best een batterij met een hoog wH.
 • Let op het merk van de batterij. Batterijen van A-merken, zoals Bosch, gaan gemiddeld langer mee en verliezen over de jaren minder capaciteit dan goedkopere merken. Wij raden daarom aan om alleen e-bikes te kopen die hoogwaardige batterijen hebben.
 • Laat het fietstype aansluiten op je mobiliteitsbehoefte. Er zijn tegenwoordig niet alleen traditionele stadsfietsen met een elektrische hulpmotor, maar ook bakfietsen, vouwfietsen en sportfietsen. Denk dus goed na waarvoor je de fiets wilt gebruiken voordat je een beslissing maakt.

Alle elektrische fietsen in het assortiment van Fietsen De Geus hebben motoren van Bosch of gelijkwaardige merken. In onze fietsenwinkels adviseren we je graag over alle fietsenmerken en modellen.

Onze adressen + openingsuren

De fiets heeft méér voordelen dan alleen geld besparen

Om geld te besparen op dure brandstof is het niet eens nodig om je auto volledig weg te doen. Als je al een groot deel van je ritten op de fiets maakt, bespaar je al grote sommen geld. Bovendien geniet je ook van de andere voordelen van fietsen:

 • Je staat nooit meer in de file. Met de fiets rij je al die stilstaande auto’s gewoon voorbij.
 • Het milieu is je dankbaar. Uitlaatgassen zorgen voor een ongezonde leefomgeving en opwarming van de aarde. Jij kan dit negatieve patroon doorbreken.
 • Je voelt je gezonder. Lichaamsbeweging is essentieel voor je lichamelijke én mentale gezondheid. Door te fietsen krijg je als vanzelf je dagelijkse portie beweging.

Ontdek het zeer ruime assortiment van Fietsen De Geus. Ook voor jouw behoeften hebben wij de ideale fiets. Goed om te weten: we hebben altijd ruim 1000 (elektrische) fietsen op voorraad!

Bekijk alle fietsen

Word gratis een digitale Geus

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor toffe promoties, coole fietstips en splinternieuwe modellen

 • Je wil op de hoogte blijven van onze promoties, seizoensdeals, het laatste nieuws over De Geuzen? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief van Fietsen De Geus.
Fietsen de geus