Fietsverzekeringen Antwerpen

Wil je safe zijn na diefstal of schade? Sluit een fietsverzekering af.

Is je fiets onmisbaar in je dagelijks leven? Zeker en vast! Je zorgt dus het best dat hij goed verzekerd is. Sluit je verzekering af bij Fietsen De Geus.

Wordt je fiets gestolen? Raakt je fiets beschadigd, door jezelf of door iemand anders? Een fietsverzekering zorgt ervoor dat de schade vergoed wordt.

Ontdek de opties

Formule “Alleen Diefstal”

✓ Basisdekking

✓ Verzekerd tegen diefstal

Wil je dat je geld krijgt om een nieuwe fiets te kopen wanneer je fiets gestolen wordt? Dan is de formule “Alleen Diefstal” de gepaste optie voor jou:

 • Je wordt vergoed na diefstal van je fiets.
 • Wordt je fiets gestolen en teruggevonden, maar is er schade aan? Dan wordt deze schade vergoed.
 • Wanneer een fietsverzekering niet bij de aankoop van de fiets wordt afgesloten dan kan deze nog tot 3 jaar oud tegen diefstal verzekerd worden.

De volgende zaken worden niet gedekt door deze verzekering:

 • Er wordt geen dekking verleend voor de diefstal van accessoires of individuele onderdelen.
 • Doet men slecht een poging om je fiets te stelen zonder hem daadwerkelijk te stelen en loopt je fiets daarbij schade op? Dan is deze schade niet gedekt.

De formule “Alleen Diefstal” is ideaal voor hen die goed voor zijn fiets zorgt, maar toch safe wil zijn in het geval deze gestolen wordt. Klinkt dit interessant? Bekijk dan eens wat een diefstalverzekering zou kosten.

Hoeveel kost het?

Formule “Omnium”

✓ Volledige dekking

✓ Verzekerd tegen diefstal

✓ Verzekerd tegen schade

Wil je niet alleen gedekt zijn bij diefstal, maar ook bij alle mogelijke schade aan je fiets? Dan is een omniumverzekering de perfecte optie voor je:

 • Steelt iemand je fiets? Je verzekeraar betaalt een vergoeding uit.
 • Veroorzaakt iemand anders schade aan je fiets? Ook dat is gedekt.
 • Beschadig je zélf je fiets? Ook dan hoef je je nergens zorgen om te maken.
 • Fietsbijstand is inbegrepen. Panne met je fiets? Bel het noodnummer van de verzekeraar en een interventiewagen komt naar je toe. Je fiets wordt ter plekke hersteld, en als dat niet lukt, word je naar je huis, je vakantiewoning, het treinstation of de parking waar je auto staat gebracht.
 • Wanneer een fietsverzekering niet bij de aankoop van de fiets wordt afgesloten dan kan deze nog tot 1 jaar oud in omnium verzekerd worden.

De omniumverzekering is de aangewezen keuze voor fietsers die waarde hechten aan het gevoel altijd veilig te zijn.

Hoeveel kost het?

Fietsverzekeringen voor Antwerpenaren

Hoeveel kost een fietsverzekering?

De prijs van jouw fietsverzekering hangt af van de gewenste formule en dekkingen:

 • Alleen diefstal. In deze formule is diefstal van een volledige fiets en de schade aan deze fiets als gevolg van de diefstal gedekt. Heeft iemand jouw fiets gestolen? De verzekeraar betaalt. Deze optie is er al vanaf € 45 per jaar.
 • Omnium. In deze formule ben je verzekerd tegen diefstal en alle materiële schade aan je fiets, ongeacht wat de oorzaak is. Er moet dus geen tegenpartij betrokken zijn bij de schade. Rij je tegen een boom, val je en er is schade aan de fiets? Dan vergoedt de verzekeraar de schade aan je fiets. Deze optie is er al vanaf € 50 per jaar.

Een omniumverzekering is duurder omdat deze in meer gevallen schade dekt. Op de website van onze verzekeringspartner Safebike bereken je snel je premie voor de verschillende opties. Bereken hier je premie.

Wie of wat is Safebike?

Onze partner voor fietsverzekeringen

Fietsen De Geus regelt je verzekering bij Safebike

Logo Safebike fietsverzekeringen België

Al jaren verzekeren wij jou en honderden andere fietsers via Safebike. Ken je Safebike niet? Dat kan kloppen, want deze pro’s in fietsverzekeringen werken alleen via fietsenwinkels. Je ziet ze daarom niet met advertenties op tv of in bushokjes. Dat heeft het grote voordeel dat ze zich volledig kunnen richten op datgene waar ze goed in zijn: fietsen verzekeren!

Is iedere fiets te verzekeren?

Fietsverzekeringen in Antwerpen

Welke fietsen kan je laten verzekeren?

Iedere fiets die je bij Fietsen De Geus koopt, kan je laten verzekeren:

 • Elektrische fietsen
 • Speed pedelecs
 • Cargofietsen / bakfietsen
 • Stadsfietsen
 • Reisfietsen
 • Vouwfietsen
 • Sportfietsen (koersfietsen, mountainbikes, enz.)
 • Kinderfietsen

Ook elk fietsenmerk is te verzekeren: van Riese & Müller e-bikes tot Urban Arrow cargofietsen en alles wat er tussenin zit.

Het veiligste is het om je fiets meteen bij aankoop (of bij het afhalen) te laten verzekeren. Dat kunnen we ter plekke in de fietsenwinkel voor je regelen. Denk je er later pas aan om de fiets te laten verzekeren? Ook dan is het vaak gewoon nog mogelijk:

 • Wanneer een fietsverzekering “Alleen Diefstal” niet bij de aankoop van de fiets wordt afgesloten, dan kan deze nog tot 3 jaar oud tegen diefstal verzekerd worden.
 • Wanneer een fietsverzekering “Omnium” niet bij de aankoop van de fiets wordt afgesloten dan kan deze nog tot 1 jaar oud in omnium verzekerd worden.

Ik ben overtuigd. Wat nu?

Bel, mail of kom langs

Sluit je fietsverzekering af bij Fietsen De Geus

Je kan op drie manieren een fietsverzekering afsluiten bij ons: in de winkel, telefonisch of per e-mail. Kies de manier die je voorkeur heeft.

Kom naar een van onze fietsenwinkels om je fietsverzekering af te sluiten.

Stuur een e-mail naar info@fietsendegeus.be met je naam, geboortedatum, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer. Je fietsmodel kunnen we in ons systeem opzoeken. Heb je meerdere fietsen bij ons gekocht? Dan vermeld je best ook even voor welke fiets je een verzekering wilt afsluiten.

Bel naar de winkel waar je je fiets hebt gekocht om je fietsverzekering af te sluiten.

FIETSEN DE GEUS ANTWERPEN

03 238 17 12

Bekijk de openingsuren >

 

FIETSEN DE GEUS BERCHEM

03 239 84 74

Bekijk de openingsuren >

 

FIETSEN DE GEUS EDEGEM

03 457 27 69

Bekijk de openingsuren >

 

FIETSEN DE GEUS SCHOTEN

03 318 54 90

Bekijk de openingsuren >

 

Fietsen de geus