5 redenen waarom Norta één van de beste fietsenmerken van dit moment is

Norta fietsen kopen Antwerpen

Norta speed pedelec fiets kopen Antwerpen

‘Je zou bijna denken dat we die fietsen van Norta gratis weggeven,’ merkte een collega eerder dit jaar op. Waarom hij deze opmerkelijke uitspraak deed? We verkopen momenteel zoveel Norta-fietsen dat je al snel een verklaring begint te zoeken.

En hoewel we iedereen een Norta gunnen, kunnen we ze helaas niet gratis uitdelen. Nee, Norta’s populariteit is op een heel andere manier te verklaren: dit Belgische fietsenmerk is momenteel één van de beste merken die je kan vinden in onze fietsenwinkels in Antwerpen.

Maar waarom? Onze collega Nick is dé ultieme Norta-kenner, dus we laten hem graag aan het woord.

Reden 1

Norta assembleert in België, wat een hoge kwaliteit garandeert

Norta is een Belgisch merk en assembleert iedere fiets in hun fabriek in Olen, een gemeente in de Kempen. Dat is niet alleen goed voor onze vaderlandse trots, maar ook voor de kwaliteit van de fiets.

De mensen van Norta laten het maken van jouw fiets niet over aan een anonieme fabriek aan het andere einde van de wereld. In plaats daarvan assembleren ze in Olen iedere fiets volgens de specifieke wensen van de klant.

De hoge kwaliteit van Norta’s fietsen is oftewel géén toeval!

Norta fietsenfabriek Olen
De assemblagefabriek van Norta

Reden 2

Norta geeft meer waar voor je geld

Als je een fiets koopt, wil je dat die het geld waard is. Hoe meer je betaalt voor je rijwiel, hoe beter fietscomfort je verwacht.

Dit is precies waarom Norta uitblinkt: zij geven je veel meer dan je zou verwachten. De verklaring hiervoor ligt in het feit dat ze een heel sterke prijs-kwaliteitverhouding hanteren én dat combineren met sterke ontwerpen.

Wanneer je voor een specifieke Norta bijvoorbeeld € 2400 betaalt, zou je bij een ander merk voor een vergelijkbaar model tweehonderd tot vijfhonderd euro meer betalen.

Norta fiets kopen Antwerpen
Een Norta e-bike

Reden 3

Norta’s gamma voldoet aan alle eisen van de hedendaagse fietser

Waar andere fietsenmerken gewoon af en toe een nieuw model introduceren ter aanvulling op hun bestaande aanbod, koos Norta ervoor om begin 2020 al hun vorige modellen te schrappen en een geheel nieuw gamma te introduceren.

Ze zullen geredeneerd hebben: ‘Als we bekender willen worden, zullen we drastische stappen moeten nemen.’

Die insteek heeft zijn vruchten afgeworpen! Omdat heel hun assortiment herzien is, voldoen letterlijk alle modellen aan de eisen van zelfs de meest kritische hedendaagse fietser. Geen enkele fiets heeft achterhaalde technieken.

Een voorbeeld daarvan zijn de remmen: ouderwetse remblokjes vind je niet op een Norta; er worden alléén moderne schrijfremmen geïnstalleerd. Remblokjes moeten vaak vervangen worden, terwijl schijfremmen erg duurzaam zijn. Bovendien zijn ze met wat water en een doekje makkelijk schoon te maken, wat de levensduur nog meer verlengt.

Ook hebben veel modellen carbon riemaandrijving van Gates in plaats van een traditionele ketting.

Norta fietsen Antwerpen
Riemaandrijving van carbon
Norta e-bike kopen Antwerpen
Comfort en duurzaamheid met Norta

Reden 4

Norta maakt het de fietser zo comfortabel én duurzaam mogelijk

Zoals gezegd biedt Norta meer waar voor je geld dan de meeste merken. Ze maken jouw fietservaring daarmee uitzonderlijk comfortabel. Sommige modellen bijvoorbeeld beschikken over automatische Enviolo-versnellingen. Met automatische versnellingen bepaalt jouw fiets wanneer er naar een andere versnelling geschakeld moet worden, en niet jij. Dat klinkt misschien vreemd, maar als je op zo’n fiets rijdt voel je het voordeel. Een automatische versnelling voelt namelijk veel sneller aan wanneer er omhoog- of teruggeschakeld moet worden dan jij zelf. Het resultaat? Je krijgt optimale trapondersteuning. Zonder grote inspanning haal je de 25 kilometer per uur!

Deze superieure trapondersteuning heeft het bijkomende voordeel dat er minder druk wordt uitgeoefend op de fiets. Omdat je tweewieler wordt ontzien, gaat hij langer mee. Deze duurzaamheid is fijn voor jouw portemonnee, want een fiets die niet snel verslijt kost minder in het onderhoud.

Norta fietsen kopen Antwerpen
Leverbaar in 2 tot 3 weken

Reden 5

Norta kan je fiets al binnen 2 tot 3 weken leveren

De hele COVID-19-situatie heeft ervoor gezorgd dat meer mensen de fiets nemen. Ze doen dat niet alleen om naar het werk of naar school te gaan, maar ook om te ontspannen. Geen betere manier om het huis te ontvluchten dan met een fietsrit in het bos!

Deze toenemende vraag naar fietsen is natuurlijk fijn voor fietsenwinkels, maar heeft helaas ook als gevolg dat veel fietsenmerken lange wachttijden hebben. Bij sommige merken moet je wel tot 3 maanden wachten op je fiets!

Niet bij Norta, hoor. Omdat ze in Olen zo dicht op de assemblage van hun fietsen zitten, kunnen ze snel en efficiënt werken. Bovendien zoeken ze constant naar manieren om hun assemblagelijn te optimaliseren.

Daarom kan een Norta ongekend snel geleverd worden: al binnen twee tot drie weken!

Norta-fiets kopen? Houd hiermee rekening!

Voilà, dat waren de vijf redenen waarom Norta momenteel een van de beste fietsenmerken is. Wil je een Norta kopen? Houd dan de volgende dingen in gedachte:

 

Kies uit drie series

De Norta-fietsen die je bij Fietsen De Geus aantreft zijn onderverdeeld in elektrische fietsen die maximaal 25 km/u gaan, speed pedelecs die tot 45 km/u kunnen en niet-elektrische stadsfietsen. De elektrische Norta’s hebben modelnummers die variëren tussen B-2010 en B-4050. Simpel gezegd: hoe hoger het getal, hoe comfortabeler de fiets. De speed pedelec is van het model B-5040. De niet-elektrische stadsfietsen bevinden zich in de TS-serie. Onze favoriet, de TS-50, is uitgevoerd met schijfremmen en Nexus 5-versnellingen!

Extra power met tweede accu

Wil je ervan zeker zijn dat je lange ritten kan maken zonder te hoeven opladen? Bij veel e-bikes, waaronder de B-3040, kan je optioneel kiezen voor een dubbele batterij.

Heb je interesse in de speed pedelec, de B-5040? Dan hoef je zelfs niet te kiezen! Norta voorziet deze fiets standaard van een dubbele batterij. Bij andere merken moet je voor een extra accu in je speed pedelec flink bijbetalen.

Vraag advies

Binnen het gamma van Norta zijn er veel details waar je uit moet kiezen. Elke Norta heeft een Bosch-motor, maar neem je een e-bike met een Bosch Active Line-motor of kies je toch voor een upgrade naar de krachtigere Bosch Performance Line-motor? Moet jouw fiets een riem hebben of een ketting? Iedere keuze heeft invloed op jouw fietservaring. Vraag ons daarom in de winkel om advies. Kan je niet naar onze winkel komen? We geven je ook advies via chat, mail of telefoon.

Ontdek al onze Norta-fietsen

Bekijk alle modellen

Word gratis een digitale Geus

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor toffe promoties, coole fietstips en splinternieuwe modellen

  • Je wil op de hoogte blijven van onze promoties, seizoensdeals, het laatste nieuws over De Geuzen? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief van Fietsen De Geus.
Fietsen De Geus