Hoe kan je een te dure e-bike of cargofiets betaalbaar maken?

Fietskrediet Antwerpen
Een cargofiets of e-bike vervangt in de stad je auto, maar kan een flink prijskaartje hebben (afgebeeld is een Urban Arrow)

 

Je denkt misschien: ‘Waarom zou een fiets te duur zijn? Zo’n bedrag is toch snel bijeen gespaard?’ Maar vergis je niet: de kosten van een high-end speed pedelec of cargofiets kan oplopen tot duizenden euro’s. Een Klever X Alpha kost bijvoorbeeld € 8199, een Urban Arrow Family Performance CX Disc 500Wh staat voor € 6290 in onze winkels.

Dit zijn fietsen die voor veel families en ondernemers de auto volledig vervangen. Ze zorgen voor snel, filevrij vervoer in en buiten de stad. 

Maar wat kan je doen als je wél een prijzige fiets wilt, maar niet dat bedrag op je rekening hebt staan? Dan sluit je tegenwoordig veilig en snel een fietskrediet af. We bekijken wat een fietskrediet precies is en wat de voordelen én nadelen zijn.

De basics: wat is een fietskrediet?

Een fietskrediet is een lening op afbetaling die je kan gebruiken om een fiets te kopen. Een bank geeft je het geld om de fiets te kopen, waarna je iedere maand een deel van de lening afbetaalt.

Je kan het hele aankoopbedrag lenen of slechts een deel ervan. Bij KBC Bank, de partner van Fietsen De Geus, kan je zelfs méér lenen dan de aankoopsom van je fiets. Je kan tot 110% van het aankoopbedrag lenen, zodat je extra geld hebt om accessoires te kopen. Denk daarbij aan een fietshelm, een fietstas of een stevig fietsslot.

Een fietskrediet maakt het mogelijk om een fiets te kopen die normaal te duur zou zijn. Dat is natuurlijk een immens voordeel. Maar welke voordelen zijn er nog meer? En zijn er ook nadelen te noemen? Blijf lezen!

Vraag een fietskrediet aan

De voor- en nadelen van een fietskrediet

Voordelen

✓ Ook zonder spaargeld kan je een nieuwe fiets kopen.

✓ Heb je wel spaargeld, maar kom je tekort? De bank legt het verschil bij.

✓ Extra geld lenen voor accessoires is mogelijk.

✓ Je hoeft niet van familie of vrienden te lenen, die het geld misschien zelf nodig hebben.

✓ Als je leent bij familie of vrienden kan er onenigheid ontstaan over wanneer wat terugbetaald moet worden. Als je echter bij een bank leent, staat alles netjes op papier en weet iedereen waar hij aan toe is.

Nadelen

❌ De bank checkt hoeveel leningen je al hebt. Als ze het niet verantwoord vinden dat je nog meer geld leent, krijg je het fietskrediet niet.

❌ Je bent verplicht om maandelijks de lening terug te betalen, ook als je een keer met dat geld liever op restaurant zou zijn gegaan.

 

Natuurlijk moet je de nadelen ook in overweging nemen. Doe je dit niet, dan maak je misschien een onverstandig besluit. Heb je echter genoeg kredietwaardigheid en weet je van jezelf dat je elke maand geld hebt om de afbetaling te doen, dan staat niets jou in de weg om je nieuwe fiets met een krediet te kopen. Interesse? Bezoek onze fietsenwinkels om je droomfiets te vinden.

Hoeveel kost een fietskrediet?

Hoeveel je per maand moet terugbetalen, hangt helemaal af van het geleende bedrag. Enkele voorbeelden:

  • Stel dat je de Lovens Explorer 50 wilt kopen. Deze cargofiets kost € 4999. Je hebt duizend euro gespaard, dus je wilt € 3999 lenen. Na 3 jaar heb je de lening afbetaald aan € 113,13 per maand.
  • Als je de Dutch ID Infinity 50 wilt kopen, kost dat € 2999 euro. Je wilt het volledige bedrag lenen voor deze e-bike. Na 3 jaar heb je de lening afbetaald aan € 101,51 per maand.

Deze calculaties zijn gemaakt op 20 juli 2021. Het rentetarief van KBC Bank, waarmee wij samenwerken, was op die datum 1,19%. Rentetarieven kunnen veranderen, dus maak altijd je calculatie aan de tarieven van dat moment.

Wil je berekenen hoeveel je maandelijks terug zou moeten betalen voor de fiets die jij op het oog hebt? Maak hier een simulatie. Ook als je geen klant bent van KBC kan je daar een berekening maken.

Kan je voor iedere fiets geld lenen?

Kan je voor ieder type fiets een krediet krijgen?

Ja, je kan voor ieder fietstype uit het assortiment van Fietsen De Geus een krediet aanvragen. Dus niet alleen voor de duurdere elektrische fietsen en cargobikes, maar ook voor alle andere modellen:

Fietskredieten België
Ook vouwfietsen, zoals die van Brompton, kunnen op krediet gekocht worden

Simuleer je fietskrediet online of in onze winkels

Mocht je het nog niet gedaan hebben, op deze pagina over leningen kan je razendsnel berekenen hoeveel een fietslening jou zal kosten. Je geeft het totale factuurbedrag in, daarna het deel dat jij wilt lenen en klaar! Het programma toont je direct het bedrag dat je maandelijks zou moeten terugbetalen.

Weet je nog niet welke fiets bij jou past? Kom dan even naar onze fietsenwinkels in Antwerpen, Berchem en Edegem. We adviseren je en laten je een testrit maken. Heb je je keuze gemaakt, dan bekijken we samen met je hoeveel je maandbedrag zal zijn.

Vraag hier je fietskrediet aan

Word gratis een digitale Geus

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor toffe promoties, coole fietstips en splinternieuwe modellen

  • Je wil op de hoogte blijven van onze promoties, seizoensdeals, het laatste nieuws over De Geuzen? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief van Fietsen De Geus.
Fietsen de geus