De ultieme Top 10 Meest Populaire Fietsen van 2024 (in Antwerpen)

Lovens Explorer elektrische cargobike
De fiets was in 2024 enorm populair in Antwerpen, maar welk merk en model werd het meest gekocht?

 

Zoek je een goede nieuwe fiets? Laat je inspireren door de keuzes van je stadsgenoten. Antwerpenaren gaven in 2024 de overduidelijke voorkeur voor stadsfietsen, e-bikes, longtails en elektrische bakfietsen. Ben je benieuwd welke merken en modellen ze het vaakst kozen? Dit zijn dit jaar de 10 meest verkochte fietsen in Antwerpen.

1. Lovens Explorer

Lovens Explorer elektrische bakfiets

  • Elektrische cargofiets voor 3 tot 4 kindjes
  • Geveerde voorvork die putten en drempels opvangt, dus groot comfort
  • Snel in hoogte verstelbaar zadel, dus makkelijk te gebruiken door meerdere mensen

Weinig elektrische bakfietsen hebben Antwerpen zo snel veroverd als de Lovens Explorer. Toen deze van oorsprong Nederlandse fiets rond 2021 zijn intrede deed in België, schreven wij de profetische woorden “Dit is de nieuwe standaard in cargobikes“. Die zin heeft zich bewezen.

De hoge kwaliteit van Lovens (met de krachtigste Bosch-motor!) valt goed in de smaak bij Antwerpse gezinnen. Dat blijkt uit de cijfers: dit was dit jaar de best verkochte fiets bij Fietsen De Geus.

Bekijk Lovens cargobikes

2. De Geus City 3.5

Goedkope stadsfiets Antwerpen

  • Betaalbare stadsfiets voor kleine budgetten
  • Buitengewoon brede banden die niet tussen tramsporen kunnen komen
  • 7 Nexus-versnellingen voor hellingen en tegenwind

Zoals het brood van de bakker Antwerpen gevoed houdt, zo houden onze De Geus-fietsen de stad al veertig jaar in beweging. De oprichter van onze fietsenwinkel, Dirk Vanthillo, liet al in de jaren tachtig een huismerkfiets ontwikkelen. De insteek was om een betaalbare fiets aan te bieden die zeer solide is en brede banden heeft (zodat ze niet tussen de tramsporen kunnen komen).

Anno 2024 bewijst de De Geus City 3.5 (de versie die in 2019 geïntroduceerd werd) zich nog steeds. Dit statement wordt onderbouwt door de cijfers: dit was de op één na meest verkochte fiets van dit jaar.

Ontdek deze stadsfiets

3. Dutch ID Phantom S75

Dutch ID e-bike

  • Zeer stevige, betrouwbare e-bike voor intensief gebruik
  • Standaard uitgerust met grote Bosch-accu en krachtige motor
  • Door Consumentenbond verkozen tot beste e-bike van 2021, 2022 en 2023

Dutch ID is de Volvo onder de elektrische fietsen: oerdegelijk, krachtig en enorm betrouwbaar door alle jaren heen. Niet voor niets is hun Phantom S75 door de Consumentenbond van onze noorderburen verkozen tot beste e-bike van 2021, 2022 en 2023. Deze awards zijn meer dan verdiend, want technisch gezien levert Dutch ID topkwaliteit.

Door het gebruik van krachtige motoren en grote batterijen van Bosch is de Phantom-serie veelzijdig inzetbaar: van lange dagelijkse ritten naar het werk tot eindeloze rondzwervingen in de natuur.

Meer over de Phantom S75

4. Urban Arrow Family Performance Essential

Urban Arrow Family bakfiets

  • Elektrische cargofiets voor 3 tot 4 kinderen
  • Altijd hoogwaardige Bosch-elektronica
  • Afgeronde, kindvriendelijke bak in zwart of wit

Urban Arrow kan met recht de grondlegger van de moderne elektrische bakfiets worden genoemd. Voordat dit merk in 2009 op de markt kwam, waren bakfietsen logge, zware apparaten met een harde houten bak. Urban Arrow heeft dit concept een regelrechte upgrade gegeven door krachtige Bosch-elektronica in hun fiets te zetten en de bak van afgerond, kindvriendelijk schuim te maken. De optionele accessoires van Urban Arrow versterken het gezinsvriendelijke karakter.

Ook Antwerpse gezinnen hebben de Urban Arrow Family leren waarderen als de ultieme autovervanger. Daarom staat de Performance Essential-versie op plaats vier van de meest verkochte fietsen van 2024. De Performance Essential is hun middenmodel. Dat wil zeggen dat de prijs en technische specificaties in het midden van het Urban Arrow-gamma zitten.

Bekijk deze Urban Arrow

5. Norta B-3040

Elektrische fiets lage instap

  • Duurzaam, hoogwaardig Belgisch product
  • Stijlvol ontwerp met in frame geïntegreerde Bosch-batterij
  • Gates-riemaandrijving geeft weinig onderhoud

Voor Norta hebben we al menigmaal de loftrompet laten schetteren in onze blogartikelen. Er is namelijk niets wat we niet sympathiek vinden aan dit merk. Het is een familiebedrijf uit de provincie Antwerpen. Ze bouwen mooie, stevige elektrische fietsen en verkopen die aan een eerlijke prijs. Elke fiets is bovendien in een scala aan prachtige kleuren te verkrijgen.

Omwille van deze pluspunten staat de Norta B-3040 in de top tien meest verkochte fietsen van dit jaar. De B-3040 bevindt zich qua prijs en performance in het midden van hun assortiment. Dat garandeert dat je een zeer goede e-bike krijgt zonder al je spaargeld op te hoeven maken.

Ontdek de Norta B-3040

6. Riese & Müller Multicharger Mixte

Riese und Müller Multicharger longtailfiets

  • 2 tot 3 kindjes op de zeer lange bagagedrager
  • Snel, sneller, snelst: verkrijgbaar als e-bike en als speed pedelec
  • Meest betrouwbare fietsfabrikant in Duitsland

Wil je een flinke hoeveelheid kinderen en/of een grote lading boodschappen meenemen op je fiets? Maar wil je niet de grote bak van een bakfiets? Dan is een longtailfiets, zoals de Riese & Müller Multicharger Mixte, een perfecte optie. De verlengde bagagedrager biedt een zee aan ruimte.

Het is voor ons geen verrassing dat de Multicharger Mixte een van de best verkochte fietsen van het jaar is. Deze fiets heeft een halfhoge instap, zodat je makkelijk op- en afstapt. Verder is de reputatie van Riese & Müller onfeilbaar: weinig andere merken besteden zoveel aandacht aan elk technisch en ontwerpdetail. Wij zijn fan. En honderden Antwerpenaren ook.

Bekijk de Multicharger Mixte

7. Larry vs Harry eBullitt E6100

Bullitt Larry vs Harry

  • Dé e-cargobike voor boodschappen en huisdieren
  • Betrouwbare elektronica van Shimano
  • Sportief, vlot rijgedrag, dus super voor drukke stadsbewoners

De Bullitt van Larry vs Harry is de ideale fiets voor stedelingen die méér zoeken dan een gewone e-bike, maar niet de overkill willen van een gezinsbakfiets zoals Lovens of Urban Arrow. De bak van Bullitt heeft een relatief bescheiden formaat. Groot genoeg dus voor boodschappen of je hondje, maar klein genoeg om vlot door de straten van Antwerpen te kunnen rijden. Leestip van onze collega: Mijn eigen Bullitt cargobike: a love story.

De Bullitt E6100 heeft een elektrische Shimano-motor en -batterij. Dit model is, net als alle Bullitts, verkrijgbaar in talloze fleurige kleuren. Je kan hem van A tot Z configureren, zodat de fiets perfect aansluit bij jouw noden en budget.

Meer over de Bullitt E6100

8. Batavus Fonk 7

Voordelige stadsfiets Antwerpen

  • Een van de voordeligste kwaliteitsfietsen op de Belgische markt
  • Gerenommeerd Nederlands merk met met lange geschiedenis
  • Zeven versnellingen en keuze tussen hoge en lage instap

Batavus is, zoals menig fietser weet, een fabrikant met een lange geschiedenis. In hun ruim honderdjarige bestaan hebben ze het bouwen van fietsen geperfectioneerd. Daardoor kunnen ze kwalitatief hoogwaardige fietsen aanbieden aan een schappelijke prijs.

Antwerpenaren die een betaalbare stadsfiets zoeken, weten de Batavus Fonk 7 ook in 2024 te waarderen. Met zeven versnellingen geeft deze fiets je de nodige schakelkracht voor hellingen en tegenwind. Kies bovendien zelf je frame: lage instap of hoge instap.

Bekijk de Batavus Fonk

9. Riese & Müller Nevo4 GT Vario

Riese und Müller Nevo elektrische fiets

  • Zeer lage instap, dus makkelijk op- en afstappen
  • Voorvorkvering voor comfortabele ritten op ruwe wegen
  • Betrouwbare trapondersteuning dankzij Bosch-motor en -batterij

De tweede Riese & Müller in onze top 10 is de veelgeprezen Nevo4 GT Vario. Deze populaire elektrische fiets heeft een zeer krachtige Bosch Performance CX-motor met Bosch Smart System, een 625 Wh-batterij, Enviolo 380 traploze naafversnelling en riemaandrijving. Dit zijn stuk voor stuk high-end onderdelen die je alleen op e-bikes van de allerhoogste kwaliteitsklasse vindt.

Wat de Nevo echter populairder maakt dan andere modellen van Riese & Müller, is het zeer lage frame. Dit garandeert makkelijk op- en afstappen. Ook als je moeilijk ter been bent of een rok of kleedje draagt.

Ontdek de R&M Nevo4

10. Koga E-Nova EVO PT

Koga elektrische fiets

  • Snel en veilig op- en afstappen dankzij de lage instap
  • Elegant ontwerp met in frame geïntegreerde Bosch-batterij
  • Gates-riemaandrijving, dus onderhoudsarm

Net als de nummer 9 in deze lijst, valt ook de nummer 10 op vanwege zijn zeer lage instap. De Koga E-Nova EVO PT wordt dan ook vaak gekozen door Antwerpenaren die snel en veilig willen kunnen op- en afstappen.

Over Koga als fabrikant kunnen we slechts datgene herhalen wat we al vaak gezegd hebben: ze weten wat ze doen. Van ontwerp tot materiaalkeuze en van assemblage tot naservice is hun proces afgesteld op de meest veeleisende fietser.

Bekijk de Koga E-Nova

Word gratis een digitale Geus

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor toffe promoties, coole fietstips en splinternieuwe modellen

  • Je wil op de hoogte blijven van onze promoties, seizoensdeals, het laatste nieuws over De Geuzen? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief van Fietsen De Geus.
Fietsen de geus