De Geus City 3.5: De grootse terugkeer van een legende

Antwerpse fietsliefhebbers keken er lang naar uit: de terugkeer van de De Geus Fiets. Dit oer-Belgische rijwiel (een eigen creatie van Fietsenwinkel De Geus) was jarenlang een veel gezien icoon in de straten van ’t Stad. We hebben goed nieuws: hij is terug.

‘Een De Geus Fiets krijg je niet kapot,’ werd er weleens gezegd door Antwerpenaren. De fiets stond bekend als robuust. Het was dan ook jammer dat men jaren geleden besloot om de productie van de De Geus Fiets stop te zetten. De materiaalkosten stegen destijds snel. De concurrentie overspoelde de markt met inferieure maar goedkopere fietsen. En mensen kozen massaal voor goedkoop.

Maar dat was toen. De tijden veranderen. (Gelukkig maar!)

De Geus Fiets in Antwerpen

Robuust en zwart

De nieuwe De Geus City 3.5 heeft een tijdloos ontwerp dat opvalt en tegelijkertijd als vanzelfsprekend opgaat in het straatbeeld. Dat komt omdat de fiets buitengewoon solide is, maar bescheiden op het gebied van decoratie. Henry Ford zei ooit: ‘You can have the car in any color as long as it’s black.’ Dit geldt ook voor de De Geus City 3.5. Mooi zwart is niet lelijk!

Ook dit mag je verwachten van de De Geus City 3.5:

  • Dikke, stevige banden die gemaakt zijn voor de Antwerpse straten;
  • Meerdere versnellingen zodat je nét iets makkelijker over die lastige brughellingen over de Ring geraakt;
  • Verkrijgbaar als herenfiets en damesfiets;
  • Jarenlange garantie. (Dat spreekt voor zich.)

De Geus Stadsfiets

Een fiets voor Antwerpen

Aan wat hebben we de terugkeer van de De Geus Fiets te danken? We vragen het aan Thomas, de kopman van Fietsenwinkel De Geus.

Thomas: ‘Het was simpelweg het juiste moment om deze fiets terug te laten keren in het Antwerpse straatbeeld. Onze missie is om zoveel mogelijk Antwerpenaren op de fiets te krijgen. De stad heeft te veel auto’s. Daarom hebben de Antwerpenaren een waardig alternatief nodig. Fietsen is goed voor de stad, maar er was geen enkele fiets op de markt zoals de De Geus City 3.5: één die echt geschikt is voor het stadsleven.’

De Geus Fiets

De Geus Stadsfiets

Een wielerrit ter ere van het jubileum

De terugkeer van de De Geus Fiets valt samen met een andere grote mijlpaal voor Fietsenwinkel De Geus: de eerste editie van De Geus Classic. Deze vriendschappelijke wielerrit zal 4 mei 2019 starten op de Marnixplaats.

Ook de terugkeer van koersfietsen in de winkels van De Geus valt op. Sinds enkele maanden zijn er weer meerdere modellen voor de sportievelingen onder ons beschikbaar.

‘Alles wat we dit jaar doen is in het kader van het 35-jarige bestaan van onze winkels. Zelfs de naam “De Geus City 3.5” is ervan afgeleid.’

Thomas, kopman van Fietsen De Geus

Nieuwe fiets? Vernieuwde winkel!

Ben je op zoek naar een sterke fiets om de urban jungle mee te trotseren? Wil je je moeiteloos door het Antwerpse verkeer bewegen? Dan is De Geus City 3.5 de juiste keuze voor jou.

Kom hem bewonderen in onze winkel aan de Marnixplaats of in onze geheel vernieuwde winkel in Berchem.

Adressen en openingsuren nodig? Kijk hier.

Tot binnenkort!

PS De Geus City 3.5 is beschikbaar in een herenmodel en een damesmodel. Reserveer een testrit om te ontdekken welke versie jij fijner vindt rijden!

De Geus Fietsen voor het MAS op het Eilandje in Antwerpen

Word gratis een digitale Geus

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor toffe promoties, coole fietstips en splinternieuwe modellen

  • Je wil op de hoogte blijven van onze promoties, seizoensdeals, het laatste nieuws over De Geuzen? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief van Fietsen De Geus.
Fietsen de geus