De ultieme gids voor Santos reisfietsen: types, customizen, prijzen en eigenschappen

Ontdek op deze pagina alles wat je wilt weten over Santos fietsen. We vertellen over de geschiedenis van Santos, over de verschillende series en over de mogelijkheden van customizen. Ook laten we je zien hoeveel een reisfiets van Santos kost.

Santos fietsen: hoge kwaliteit sinds 1997

Santos is een klein en onafhankelijk fietsmerk met passie voor fietsen en een grote liefde voor kwaliteit. Wat begon in een schuurtje in Lisse (Nederland) is inmiddels uitgegroeid tot een fietsspecialist waar een team van zo’n twintig fietsliefhebbers dagelijks werkt aan de fietsdromen van Santos-klanten.

De makers van de fietsen zijn zelf fietsers en luisteren naar wat andere fietsers zeggen. Hierdoor weten ze wat wel en niet werkt en komen ze op nieuwe ideeën. Ze houden van topkwaliteit en ontwikkelen daarom steeds meer onderdelen zelf. Ze hebben een eigen R&D afdeling met fietsgekke toptechneuten. En je vindt bij hen geen lopende-band-productie. Elke monteur heeft zijn eigen werkbank en bouwt een fiets in z’n geheel op. Net zoals toen het begon in 1997.

De series van Santos fietsen

Travelmaster Serie

Santos Travelmaster Serie

Dit zijn de pakezels. Reisfietsen voor het zware werk.

Bekijk ze in detail:

Meer over de Travelmaster

Lite Serie

Santos Travel Lite

Mooi afgewerkt en je ideale partner voor naar het werk, een weekend weg of op vakantie.

Maak kennis met de Lite Serie:

Meer over de Lite

Power Serie

Santos Power Serie

Deze elektrische reisfiets is ideaal voor vakantie of een snelle trip naar je werk.

Bewonder deze krachtpatsers:

Meer over Power Serie

Mountain Serie

Santos Mountain Serie

Moddervreters. Lekker licht en snel. Bikepacking, waarom niet? De Mountain Serie kan het aan.

Op naar de bergen:

Meer over de Mountain

Tandem Serie

Santos Tandem Serie

Samen even snel, op vakantie of de wereld over. Wie neem jij mee op jouw tandem?

It takes two, baby:

Meer over de Tandem

In drie stappen naar je eigen Santos

Santos wil graag voor jou de beste fiets bouwen. Natuurlijk kan je kiezen uit de standaardconfiguraties, maar ze bouwen graag voor iedereen een unieke fiets: custom built is heel normaal. Het stappenplan hieronder helpt je met kiezen. Zo ga je in drie stappen naar je eigen Santos.

Santos configuratie

Welk frame heb je nodig?

Jouw wensen bepalen de keuze van het frame. Neem je veel of weinig bagage mee? Fiets je vooral op de weg, liever onverhard of een combinatie van beide? Voor elk doel is een passend frame. En weet je, jouw frame is in maar liefst 29 kleuren beschikbaar!

Santos configuratie

Uitvoering

Kies de uitvoering die je wilt en dan bedoelen we het versnellingssysteem. Bij ons kun je kiezen uit een derailleur, naafversnelling (Rohloff) of bracket versnelling (Pinion), met riem- of kettingaandrijving.

Santos configuratie

Customizen

Stuur, zadel, banden, velgen, spatborden, remmen, verlichting, voorvork, pomp, barends, dragers; je mag zelf bedenken óf je ze wilt, welke je wilt en hoe je ze wilt. En je bepaalt zelf de kleur!

Santos configuratie

1. Welk Santos frame heb je nodig?

Je wilt graag een goede fiets. Jouw wensen bepalen de keuze van het frame. De vragen hieronder helpen je met oriënteren. Maar misschien weet je al precies wat je wilt. Vergelijk in dat geval nog even de mogelijkheden van het frame.

Santos vergelijkingsschema frames

Eigenschappen per serie

Santos Travelmaster Serie eigenschappen

Santos Lite Serie eigenschappen

Santos Power Serie eigenschappen

Santos Mountain Serie eigenschappen

Santos Tandem Serie eigenschappen

Santos configuratie

2. Uitvoering

Je hebt nu een paar frames op het oog. Kies de uitvoering die je wilt. Daarmee bedoelen we het versnellingssysteem.

Je kiest een derailleur, naafversnelling (Rohloff of Alfine) of bracket versnellingsbak (Pinion), met riem- of kettingaandrijving.

Wil je meer weten over Rohloff, Pinion of riemaandrijving? Je mag ons altijd bellen of e-mailen. Of stel jouw vragen tijdens een gratis testrit.

Santos configuratie

3. Customizen

Velgen, spatborden, remmen, verlichting, voorvork, pomp, stuur, barends, zadel, banden, dragers; je mag zelf bedenken óf je ze wilt, welke je wilt en hoe je ze wilt.

Hou je van kleur? Begin dan alvast met nadenken, want de Rohloff en Son-naven zijn er in 6 kleuren, de frames in 28 en de logo’s in meer dan 50 kleuren.

Met onze 3D customizer kun je alles uitproberen. Je ziet meteen het resultaat. Download de 3D Customizer als app in de app-winkel van jouw telefoon.

De keuze hebben is fijn, maar de keuze maken is soms best lastig. Dat begrijpen we. Daarom kun je alles zien, voelen en testen in onze fietsenwinkels. Maak wel even een afspraak, want we nemen graag de tijd voor je.

Test onze Santos reisfietsen gratis

Bij het kiezen van een reisfiets is het belangrijk dat je meerdere fietsen uitprobeert. Alleen zo ontdek welk type 100% bij jou past.

Om die reden kan je bij de fietsenwinkels van De Geus gratis testritten maken. Tijdens de testrit mag je vrij door Antwerpen fietsen. En terug in de winkel kan je onze adviseurs alle vragen stellen die op je lippen branden.

Een testrit reserveren doe je in minder dan een minuut, gewoon via onze website. Jouw testritaanvraag wordt direct automatisch in onze agenda geplaatst!

Reserveer testrit

Vragen over de fietsen van Santos?

Je mag altijd binnenstappen in onze winkels. Ook kan je ons bereiken via telefoon of e-mail. Ons doel is om jou te helpen een droomfiets te vinden. En om dat te doen beantwoorden we alle vragen die jij hebt en denken we met je mee.

Er wacht een Santos op jou, dat is zeker.

Stel jouw vraag

Word gratis een digitale Geus

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor toffe promoties, coole fietstips en splinternieuwe modellen

  • Je wil op de hoogte blijven van onze promoties, seizoensdeals, het laatste nieuws over De Geuzen? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief van Fietsen De Geus.
Fietsen De Geus