Fietsen De Geus nodigt Antwerpse bakfietsers uit om mee te doen met recordpoging

Wereldrecord fietsenwinkel Antwerpen

Fietsen De Geus viert in 2024 zijn veertigjarige jubileum. En dat vieren we op unieke wijze! Samen met tv-maker Pedro Elias organiseren we op 20 april een ludieke wereldrecordpoging. Alle Antwerpenaren zijn uitgenodigd om te komen kijken, maar het zijn de stadsgenoten met een bakfiets die het record gaan zetten voor “Grootste Liefdadigheidslevering per Bakfiets”. Hieronder vertellen we er alles over.

 

Grootste liefdadigheidslevering per bakfiets ooit

Onder leiding van tv-persoonlijkheid Pedro Elias gaan we het wereldrecord “Grootste Liefdadigheidslevering per Bakfiets” zetten. Daarvoor worden Antwerpenaren opgeroepen om met de bakfiets hun ongebruikte of nieuwe verzorgingsproducten (huidcrèmes, tandpasta, tandenborstels, zeep, handdoeken, shampoo,…) naar onze fietsenwinkel in Antwerpen te brengen:

  • Datum: Zaterdag 20 april
  • Verzamelen: 15u bij Fietsen De Geus, Marnixplaats 4, Antwerpen
  • Vertrek: 15u30
  • Terugkomst bij de winkel: 16u
  • Lengte route: ongeveer 5 km

Vanaf onze fietsenwinkel zullen alle bakfietsen in colonne de items naar Kamiano, een vzw voor daklozen, brengen. Een deurwaarder zal officieel registreren hoeveel bakfietsen er meerijden, wat als recordpoging genoteerd zal worden. Wie geen bakfiets heeft maar wel producten wil doneren, mag uiteraard ook meerijden of producten in een van de meerijdende bakfietsen leggen.

Ik meld me aan!

 

Ledenvoordeel Fietsersbond fietsenwinkel Antwerpen
In de bakfiets naar de recordpoging! Kom je ook?

 

Armoede aankaarten

Onze recordpoging wordt mede georganiseerd door de Fietsersbond Antwerpen, Antwerpenize en Team Bullitt Hangover.

Lieven Jacobs, communicatiemanager van de Fietsersbond, spreekt lovend over het liefdadigheidsinitiatief:

“Deze recordpoging is een hartverwarmende manier om op een positieve wijze een heel serieus onderwerp, namelijk armoede, onder de aandacht te brengen.”

Stijn Wens, initiatiefnemer van mobiliteitsblog Antwerpenize en bakfietsclub Team Bullitt Hangover, voegt hier aan toe:

“Wij vinden het prachtig dat uitgerekend de fiets, wat misschien wel het meest sociale en gelijkwaardige vervoermiddel is, kan bijdragen aan het terugdringen van maatschappelijke problemen. Om deze reden steunen wij graag deze actie.”

Wil je, net als de Fietsersbond, Antwerpenize en Team Bullitt Hangover, meerijden op 20 april? Schrijf je dan in.

Ik schrijf me in!

 

Lovens bakfiets regenhuif
We hopen op een grote opkomst! Doe je ook mee?

 

Parlé Pédal

Fietsen De Geus-kopman Thomas Vanderhoydonck benadrukt dat hij met het jubileumprogramma juist anderen in de kijker te zetten.

Hij zegt: “Dat begint met de aandacht te vestigen op sociale ongelijkheid door onze recordpoging, maar het gaat verder. In 2024 zullen we met regelmaat interessante sprekers uit de fietswereld in onze winkels hebben. Parlé Pédal noemen we dit concept waarbij interessante fietsers een lezing geven over hun unieke verhalen.”

Op 8 maart vond de eerste editie plaats met de fietsende wereldreiziger Jonathan Van Nieulande. Geïnteresseerden worden via Facebook, Instagram en onze nieuwsbrief op de hoogte gehouden van nieuwe edities.

Thomas voegt hieraan toe: “We zijn een Antwerps familiebedrijf en daarin onderscheiden wij ons van grotere ketens. Wij zeggen oprecht ‘merci’ tegen elke Antwerpenaar die de fiets kiest en we doen ons best om iets terug te geven nu we veertig kaarsjes uitblazen.”

Vier jij ons jubileum met ons mee? Meld je dan aan voor de recordpoging op 20 april!

Ik meld me aan!

 

Jonathan Van Nieulande
De eerste Parlé Pédal met wereldreizeiger Jonathan Van Nieulande vond plaats in maart 2024

Meld je aan voor de recordpoging

Na je inschrijving krijg je van ons een e-mail me alle praktische informatie. Denk aan het adres, de uren en de producten die vzw Kamiano kan gebruiken.

Deze activiteit is al geweest. Je kan je niet meer inschrijven.

Word gratis een digitale Geus

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor toffe promoties, coole fietstips en splinternieuwe modellen

  • Je wil op de hoogte blijven van onze promoties, seizoensdeals, het laatste nieuws over De Geuzen? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief van Fietsen De Geus.
Fietsen de geus