Welke fietsenmerken uit België en Nederland passen perfect bij Antwerpen?

België en Nederland hebben een rijke fietscultuur. En beide landen hebben een aanzienlijke invloed op de wereldwijde fietsindustrie. Dit is te danken aan enkele oersterke merken. Als fietsfans uit Antwerpen vragen wij ons daarom af: welke Belgische en Nederlandse merken sluiten het best aan bij de noden van onze stadsgenoten? En waarom precies?

Belgische fietsen: Norta, Åska en Achielle

Voor zowel België als Nederland hebben we een selectie moeten maken uit alle fietsenmerken die elk land heeft. We hebben per land 3 merken gekozen die elk een ander type fietser aanspreekt. En voor België zijn dat Norta, Åska en Achielle. Hiermee willen we natuurlijk niet zeggen dat andere Belgische merken minder goed zijn, maar we moeten streng zijn en durven kiezen.

Norta

Norta C-7050 Longtail
De Norta C-7050 Longtail is een elektrische fiets met een een extra lange bagagedrager, zodat je meerdere kindjes kan vervoeren

 

Norta, een van de grootste Belgische  fietsenmerken, staat bekend om duurzame elektrische fietsen. Sinds enkele jaren hebben ze zelfs alle niet-elektrische modellen uit hun gamma geschrapt. Door deze specialisatie kunnen ze zich volledig toewijden aan deze tak van vakmanschap, waarin geavanceerde technologie een hoofdrol speelt.

Norta’s e-bikes combineren functionaliteit met een verfijnd ontwerp, waardoor ze perfect zijn voor dagelijks gebruik. Al hun modellen integreren geavanceerde technologieën om een soepele en efficiënte rijervaring te bieden.

Bekijk alle Norta’s

 

Leestip: 5 redenen waarom Norta één van de beste fietsenmerken van dit moment is

 

Åska

Aska speed pedelec
Dikke banden, een industrieel uiterlijk: een Åska probeert niet te lijken op andere high-speed fietsen

 

Åska, een opkomend maar toch al zeer gewild Belgisch merk, maakt speed pedelecs die je gerust stoer mag noemen. Ze hebben namelijk industrieel ogende designs van plaatstaal. Uniek aan Åska is dat hun high-speed fietsen ook geschikt zijn voor off-road avonturen. Je bent dus niet beperkt tot de verharde wegen, maar kan ook eens een grint- of zandpad meepakken. Wij willen niet partijdig zijn en toch zeggen we het: er is geen andere speed pedelec waar je in het weekend zo veel plezier van zal hebben.

Dus ben je iemand die zowel in de stad als off-road wil rijden? Dan is een speed pedelec van Åska een fantastische keuze. Voordelig zijn ze echter niet: hun meest populaire model, de Åska Supercommuter Performance, heeft een vanaf-prijs van €9599. Gelukkig zijn er ook voordelige modellen, waarvan de meest betaalbare €7999 kost, wat vergelijkbaar is met de speed pedelecs van mainstreammerken als Riese & Müller en Klever. Natuurlijk is dat nog steeds veel geld, maar met fietsleasing kan je ook een duurdere e-bike betaalbaar maken.

Bekijk alle Åska’s

 

Lees ook: Zijn speed pedelecs van nieuw Belgisch merk Åska even goed als bekende merken? [testrit]

 

Achielle

Achielle fiets
Schaamteloos retro: Achielle weet op te vallen met zijn unieke looks

 

Achielle, ons derde Belgische merk, staat bekend om ambachtelijk vakmanschap en retro-ontwerpen. Elke Achielle-fiets wordt met de hand gemaakt, waardoor ze uniek zijn en aanpasbaar aan de wensen van de klant.

Achielle’s retro-ontwerpen roepen een gevoel van nostalgie op, terwijl hun focus op vakmanschap zorgt voor duurzame en kwalitatieve fietsen. De mogelijkheid tot maatwerk maakt elke Achielle-fiets een uniek statement.

Bekijk alle Achielle-fietsen

 

Nederlandse fietsen: Batavus, Koga en Urban Arrow

Voor het Nederlandse deel van deze vergelijking hebben we 3 merken genomen die bij de meeste fietsers een belletje doen rinkelen: Batavus, Koga en Urban Arrow.

Batavus

Batavus transportfiets
Veelzijdig inzetbaar in het dagelijks gebruik: dit is waarom mensen Batavus kiezen

 

Batavus, een Nederlandse fietsengigant met een geschiedenis sinds de vroege twintigste eeuw, staat bekend om betrouwbare stadsfietsen en elektrische modellen. Het merk legt de nadruk op comfort en gebruiksgemak. Dankzij deze voordelen heeft Batavus inmiddels ook de harten van duizenden Belgische fietsers veroverd.

Batavus stadsfietsen zijn ideaal voor dagelijks gebruik, want ze zijn heel onderhoudsvriendelijk. Dit komt mede door de gesloten kettingkast. Hun elektrische modellen combineren geavanceerde technologie met de vertrouwde kwaliteit van Batavus, waardoor ze een populaire keuze zijn voor e-bikers.

Bekijk alle Batavus-fietsen

 

Leestip: 9 zeer goede stadsfietsen voor minder dan € 800

 

Koga

Koga Signature elektrische reisfiets
De Koga Worldtraveller is een van de meest geliefde trekkingfietsen van dit moment

 

Koga is een premium Nederlands merk en produceert hoogwaardige fietsen voor recreatieve fietsers en pendelaars. Innovatieve ontwerpen en geavanceerde technologieën kenmerken hun assortiment, dat zich uitstrekt van race- en gravelfietsen tot trekkingfietsen en elektrische modellen.

Koga’s sportfietsen zijn ontworpen voor optimale prestaties op het asfalt en grind, terwijl hun trekkingfietsen comfort en duurzaamheid bieden voor lange avonturen. De elektrische modellen van Koga integreren geavanceerde technologieën om een soepele en krachtige rit te leveren. Deze e-bikes van Koga zijn voor veel Antwerpenaren de eerste keuze voor hun woon-werkverkeer.

Bekijk alle Koga’s

 

Urban Arrow

Ledenvoordeel Fietsersbond fietsenwinkel Antwerpen

Urban Arrow, een Nederlands merk dat ongekend populair is bij ons in Antwerpen, heeft zich gespecialiseerd in bakfietsen. Hun ontwerpen combineren functionaliteit met een eigentijds tintje, gericht op gezinnen en bedrijven die op zoek zijn naar milieuvriendelijk transport.

Urban Arrow-bakfietsen bieden praktisch en milieuvriendelijk transport, ideaal voor gezinsgebruik of zakelijke doeleinden. Het eigentijdse ontwerp maakt ze aantrekkelijk en functioneel voor moderne stadsbewoners. Afhankelijk van je beoogde doel kan je talloze accessoires kiezen, zoals een regenhuif, een vloermat en een afsluitbare cargobak.

Bekijk alle Urban Arrows

 

Koop een fiets van Belgische of Nederlandse makelij

België en Nederland hebben indrukwekkende fietsenmerken die voldoen aan diverse behoeften en voorkeuren. Beide landen bieden merken die de massa aanspreken en merken die zich richten op specifieke niches. De keuze hangt uiteindelijk af van je persoonlijke voorkeur, specifieke behoeften en beoogd gebruik.

Natuurlijk kan je bij onze fietsenwinkels in en rond Antwerpen terecht voor advies op maat. En zit je droomfiets uiteindelijk toch niet in het gamma van Norta, Åska, Achielle, Batavus, Koga of Urban Arrow? Dan zijn er bij ons nog ruim 20 andere fietsenmerken om uit te kiezen. Spreek onze verkoopadviseurs aan, want ze helpen je graag bij je keuze.

Onze merken  Onze adressen

Word gratis een digitale Geus

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor toffe promoties, coole fietstips en splinternieuwe modellen

  • Je wil op de hoogte blijven van onze promoties, seizoensdeals, het laatste nieuws over De Geuzen? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief van Fietsen De Geus.
Fietsen de geus