Dit zijn de 5 beste fietsenmerken voor jouw woon-werkverkeer

Riese & Müller e-bike kopen Antwerpen
Eén van de beste keuzes voor pendelaars: een Riese & Mülller e-bike

 

Elk jaar beslissen duizenden Vlamingen om toch maar eens de fiets te proberen voor het dagelijks woon-werkverkeer. Maar een fiets die dagelijks gebruikt wordt, moet tegen een stootje kunnen én praktisch zijn. De vraag die we ons moeten stellen is daarom: wat zijn de beste fietsenmerken voor woon-werkverkeer?

Top 5 beste fietsenmerken voor pendelaars

Dat steeds meer landgenoten op de fiets stappen voor hun pendelritten is begrijpelijk. Met de fiets bespaar je tenslotte op dure brandstof, krijg je de nodige lichaamsbeweging én draag je bij aan een leefbare stad. Je wilt als kersverse fietser echter geen kat in de zak kopen: als je een aankoop doet, wil je er vele jaren mee vooruit kunnen.

Deze 5 merken scoren volgens onze fietsadviseurs zeer hoog op degelijkheid, comfort en praktische eigenschappen:

Hieronder lichten we toe wat je van elk van deze fietsenmerken mag verwachten.

Norta

Geen enkel ander merk heeft zich de laatste jaren zo sterk gepositioneerd als woon-werkfiets als Norta. Dat is helemaal terecht, vinden wij. Deze Belgische fabrikant maakt namelijk buitengewoon hoogwaardige e-bikes en speed pedelecs (die door hen ‘speedelecs’ worden genoemd).

Alsof dat nog niet genoeg reden is om een Norta te kopen, verkopen ze de fietsen ook nog eens aan zeer schappelijke prijzen. Denk je nu: ‘Oei, dan zal er wel beknibbeld worden op de kwaliteit’? Die vrees is onterecht. Norta is een absoluut A-merk. Van de fietsketting tot de versnellingen: alle onderdelen van een Norta zijn doordacht ontworpen en zorgvuldig afgewerkt.

Het verhaal achter Norta

Al drie generaties staat Norta voor fietsplezier aan schappelijke aankoopprijzen. Dit fietsenmerk combineert al sinds begin vorige eeuw ervaring en vakmanschap met de meest vooruitstrevende technologie. In hun eigen assemblagehal in de provincie Antwerpen wordt de kwaliteit door een trouw team van fietsexperts van dichtbij opgevolgd. Daardoor leveren ze jaar in, jaar uit producten die zich goed lenen voor jouw dagelijkse woon-werkverkeer.

Norta: meer fiets voor je geld

Zoals we al zeiden krijg je bij Norta nét iets meer fiets voor je geld. Een Norta van bijvoorbeeld € 3000 kost al snel honderden euro’s meer als je een soortgelijke configuratie aanvraagt bij een andere fabrikant.

Norta e-bike of speedelec kopen in Antwerpen

Wil je een Norta kopen voor je woon-werkverkeer? Bij Fietsen De Geus in en rond Antwerpen vind je vele modellen van dit Belgische merk, waarvan er meerdere altijd op voorraad zijn.

Bekijk alle fietsen van Norta

Urban Arrow

Fietsverzekeringen Antwerpen

Een bakfietsmerk in een top 5 voor pendelfietsen? Waarom niet! Je gebruikt je auto toch immers ook niet alleen maar voor je woon-werkverkeer? Je doet er ook boodschappen mee, brengt er de kinderen mee naar school, doet er uitstapjes mee. Welnu, hetzelfde geldt voor je fiets. En geen enkel ander fietstype biedt zoveel ruimte als de bakfiets. Maak dus kennis met Urban Arrow, de top of the bill in cargofietsland.

Het verhaal van Urban Arrow

Het Nederlandse merk Urban Arrow was in 2010 de winnaar van een Eurobike Award. Sindsdien is de lof voor hun bakfietsen niet geminderd. En dat is volledig terecht. Je zou kunnen zeggen dat Urban Arrow de bakfiets opnieuw heeft uitgevonden. Alle modellen hebben een fris nieuw ontwerp. Ze zijn gemaakt van lichte, veilige en comfortabele materialen. Elke fiets is uitgevoerd met een moderne krachtige Bosch-middenmotor. Tot slot zijn alle onderdelen afkomstig van gerenommeerde fabrikanten als Shimano, SKS en Ryde.

Urban Arrow: ruimer dan de meeste andere bakfietsen

De bak van een Urban Arrow is groter dan die van vrijwel elke andere bakfiets. In de van een Urban Arrow passen makkelijk twee kinderen plus een Maxi-Cosi. Dat zijn dus drie kindjes in totaal. Bij andere merken kan je maximaal twee kinderen in de bak meenemen. Dit is de reden dat we heel specifiek Urban Arrow in de top 5 plaatsen, ondanks de kwaliteiten van andere bakfietsmerken.

Urban Arrow bakfiets kopen in Antwerpen

Interesse in een Urban Arrow bakfiets voor je woon-werkverkeer? Bij Fietsen De Geus vind je vele modellen, waarvan er meerdere uit voorraad leverbaar zijn.

Bekijk alle fietsen van Urban Arrow

Klever

Klever X Speed

We spreken soms mensen die zeggen dat fietsen naar het werk geen optie is vanwege de grote afstand. Gelukkig kunnen we ook deze aspirant-fietsers tegenwoordig prima helpen: de speed pedelec is de ultieme oplossing. Deze variant van de elektrische fiets kan maar liefst 45 kilometer per uur halen. Met zo’n snelheid zijn ook pendelritten van meer dan 10 kilometer prima te doen. Het meest betrouwbare merk voor speed pedelecs? Klever natuurlijk.

Het verhaal van Klever

De Duitse fabrikant Klever Mobility is een dochteronderneming van Kymco. Dit bedrijf heeft meer dan 50 jaar ervaring in de scooter- en motorfietsindustrie. Daarom heeft Kymco een reputatie opgebouwd die zich kenmerkt door hoge betrouwbaarheid. Die betrouwbaarheid is vanaf dag 1 doorgetrokken in alle speed pedelecs van Klever. Daardoor ben je verzekerd van een betrouwbare kameraad voor je dagelijkse woon-werkverkeer.

Klever: sneller dan veel andere speed pedelecs

Hoewel alle speed pedelecs in theorie 45 kilometer per uur kunnen en mogen rijden, halen veel speed pedelecs in de praktijk maar circa 38 kilometer per uur. Dat komt omdat de meeste speed pedelecs een middenmotor heeft, hetgeen beperkingen geeft voor de werkelijk te behalen snelheid.

Een Klever heeft daarentegen een achterwielmotor. Daarom zijn hun tweewielers écht in staat om vlot de 45 te halen. We zeggen er eerlijk bij: niet elke fietser houdt van het ‘stuwende’ gevoel van een achterwielmotor. Het is even wennen. Maar zodra je deze krachtbron gewend bent, heb je een geweldig vervoermiddel tussen je benen.

Klever speed pedelec kopen in Antwerpen

Interesse in een Klever speed pedelec voor je pendelverkeer? Bij Fietsen De Geus kan je deze zeer rappe fietsen bewonderen. En zoals alle andere fietsen mag je ook deze gewoon gratis komen testrijden.

Bekijk alle fietsen van Klever

Brompton

Brompton plooifietsen Antwerpen

Ah, Brompton! We love it! Dit Britse merk bouwt vouwfietsen die jouw woon-werkverkeer flexibeler dan ooit maken. Ga gewoon op je fiets naar het treinstation, vouw de fiets op en stap in de trein. Wanneer je de trein verlaat, vouw je de fiets weer uit en rijd je tot aan je bestemming. Deze charmante plooifietsen zijn gemaakt om tegen een stootje te kunnen, dus je kunt je fiets met een gerust hart meenemen in een overvolle trein, tram of bus.

Het verhaal van Brompton

Elke Brompton-fiets wordt met de hand gecreëerd in hun werkplaats in West-Londen. Het team van Fietsen De Geus kon tijdens een bezoek aan de Brompton-fabriek zien dat elke plooifiets alle nodige liefde krijgt. Je kunt, als je wilt, je Brompton helemaal zelf configureren voordat we hem bestellen. Kies je liever uit ons standaardaanbod van Brompton-modellen? Ook dat is uiteraard een optie.

Een Brompton-vouwfiets: iets voor jou?

Als één of meerdere van de onderstaande beweringen op jou van toepassing zijn, ben je een ideale Brompton-rijder:

  • ‘Ik heb thuis weinig of geen ruimte voor het stallen van een grote fiets, maar wil toch kunnen fietsen.’
  • ‘Ik wil mijn fiets moeiteloos kunnen meenemen in het openbaar vervoer.’
  • ‘Ik wil mijn fiets gemakkelijk in mijn auto kunnen meenemen, zodat ik een autorit met een fietstocht kan combineren.’

Goed om te weten: Brompton maakt ook elektrische vouwfietsen. Met een elektrische vouwfiets kom je even moeiteloos vooruit als met een reguliere e-bike, maar mét het bijkomende voordeel dat je fiets opgeplooid kan worden.

Brompton plooifiets kopen in Antwerpen

Interesse in een Brompton-plooifiets voor je dagelijkse pendelritjes? Kom ze bekijken en testen in onze fietsenwinkels in Groot-Antwerpen.

Bekijk alle fietsen van Brompton

Riese & Müller

Riese & Müller Multicharger Antwerpen

Het laatste (maar zeker niet minste) fietsenmerk in deze top 5 is Riese & Müller. De e-bikes en speed pedelecs van deze Duitse fabrikant hebben standaard een uitzonderlijk solide frame van aluminium, zeer dikke en slijtvaste banden, én een stabiele Bosch-middenmotor.

Elk model van Riese & Müller is verkrijgbaar als e-bike (maximum snelheid 25 km/u) en als speed pedelec (maximum snelheid 45 km/u). Moet jij of je werknemer dagelijks meer dan 10 kilometer per enkele reis afleggen? Dan is een speed pedelec waarschijnlijk een goede investering.

Het verhaal van Riese & Müller

Riese & Müller werd begin jaren negentig opgericht door Markus Riese en Heiko Müller, twee bevriende ingenieurs met een passie voor de tweewieler. Al binnen enkele jaren kreeg het jonge merk binnen Duitsland een topreputatie. Deze reputatie is zich sinds enkele jaren ook in België aan het verspreiden. Niet voor niets is Riese & Müller bijvoorbeeld zeer populair als bedrijfsfiets.

Riese & Müller: Duitse kwaliteit waar je als pendelaar op hoopt

Riese & Müller gebruikt alleen A-klasse materialen en onderdelen. De fietsen (zelfs de kleinste onderdelen) zijn gemaakt van lichte, veilige en comfortabele materialen. Onderdelen als traploze naafversnelling en hydraulische schijfremmen zijn standaard.

Riese & Müller e-bike of speed pedelec kopen in Antwerpen

Overweeg je een Riese & Müller e-bike of speed pedelec voor je woon-werkverkeer? Bij Fietsen De Geus vind je je favoriete model van Riese & Müller.

Bekijk alle fietsen van Riese & Müller

Welk fietsenmerk moet ik kiezen voor mijn woon-werkverkeer?

Deze vraag zal je alleen kunnen beantwoorden door naar onze fietsenwinkels te komen en testritten te maken. In grote lijnen kan je echter de volgende richtlijnen aanhouden:

  • Zoek je een e-bike of speed pedelec met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Kijk dan zeker naar Norta.
  • Wil je ook je kinderen of veel boodschappen vervoeren met je fiets? Dan is Urban Arrow een must-see.
  • Heb je nood aan de snelste optie? Klever is jouw merk.
  • Wil je je fiets meenemen in de auto of in het openbaar vervoer? Of heb je thuis weinig opbergruimte? Kies een Brompton.
  • Staan betrouwbaarheid en slijtvastheid hoog in het vaandel bij jou? Dan past Riese & Müller goed bij je.

Vergeet echter niet dat je bij Fietsen De Geus in totaal ruim 20 fietsenmerken vindt, elk met zijn eigen kwaliteiten. Afhankelijk van jouw noden of jouw budget is er misschien een merk waarmee je een betere match hebt. Spreek gerust onze verkoopadviseurs aan. Ze helpen je graag bij het kiezen van de juiste pendelfiets!

Bekijk alle fietsen

Word gratis een digitale Geus

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor toffe promoties, coole fietstips en splinternieuwe modellen

  • Je wil op de hoogte blijven van onze promoties, seizoensdeals, het laatste nieuws over De Geuzen? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief van Fietsen De Geus.
Fietsen de geus