Sir Jerom, de beroemdste hond van Antwerpen, test 3 elektrische bakfietsen [fotoreportage]

Muli cargobike Antwerpen
Sir Jerom geniet van zijn ritjes in de bakfietsen én van alle aandacht van de fotograaf

 

In onze fietsenwinkels in Antwerpen stappen met regelmaat bekende Vlamingen binnen. Dat is leuk, maar tegelijkertijd zijn het klanten zoals ieder ander. Onlangs konden we ons enthousiasme echter niet onder stoelen of banken steken: Sir Jerom, de beroemde teckel met 12.000 Instagram-volgers, bezocht samen met bazin Kathleen de winkel. Ze waren op zoek naar een nieuwe elektrische bakfiets. Op onze vraag of we hun testrit mochten fotograferen, reageerde Kathleen enthousiast. Het resultaat is deze vrolijke zomerse fotoreportage.

Urban Arrow Shorty
Sir Jerom en Kathleen arriveerden op hun huidige fiets, de Urban Arrow Shorty

 

Urban Arrow Shorty bakfiets
Dankzij de leiband, die vast is gemaakt aan de fiets, kan Sir Jerom niet uit de bak springen

Op zoek naar een nieuwe hondentaxi

Voordat de zoektocht naar een nieuwe fiets begint, toont Kathleen haar huidige fiets: een Urban Arrow Shorty. Ze geeft aan dat het een uitstekende cargofiets is. Maar als ze ook haar tweede teckel wil vervoeren, wordt het een beetje krap. Dit is de reden dat ze op zoek is naar een nieuwe hondentaxi. Welnu, dan zijn onze fietsenwinkels het perfecte beginpunt. Let’s go!

Urban Arrow Shorty
De Urban Arrow Shorty wordt geparkeerd op de Marnixplaats, waar onze fietsenwinkel het beginpunt van Kathleens zoektocht is

Testfiets 1: elektrische Bullitt bakfiets

De eerste bakfiets waar Sir Jerom in gehesen wordt, is de elektrische Bullitt van de fietsenbouwer Larry vs Harry. Deze vrolijk gekleurde cargobikes hebben, net als Sir Jerom, een grote fanbasis. Dat is vooral te danken aan de eigenzinnigheid van dit Deense merk: in plaats van zich te richten op gezinnen, maken zij bakfietsen voor goederenvervoer, zoals boodschappen en pakketjes.

Waar bijvoorbeeld Urban Arrow en Lovens zacht en kindvriendelijk zijn, is Bullitt stoer en stevig. Daardoor is een Bullitt ook buitengewoon geschikt voor honden: de robuuste bak is immers niet kapot te knagen door viervoeters.

Bullitt Larry vs Harry
De eerste testfiets is een felblauwe eBullitt die minstens net zo hard in het oog springt als het schattige fotomodel dat erin zit

 

Bullitt elektrische bakfiets
Sir Jerom zoeft aangenaam door de Antwerpse straten in de Bullitt van Larry vs Harry

 

Bullitt Larry vs Harry
Korte stop bij Boekhandel Stad Leest voor een kop koffie en een mooi boek

 

Bullitt bakfiets Antwerpen
Het voordeel van een bakfiets in een stad als Antwerpen: je parkeert hem gewoon op de stoep, dus je hoeft nooit lang te zoeken naar een parkeerplaats

Testfiets 2: inklapbare elektrische Muli bakfiets

Kathleen en Sir Jerom brengen de Bullitt terug naar de fietsenwinkel aan de Marnixplaats en kiezen een tweede testfiets: de Muli Motor. Deze elektrische bakfiets van het Duitse merk Muli heeft een bijzondere eigenschap: je kan hem met één vlotte beweging inklappen.

Dit laatste aspect spreekt Kathleen aan, want ze heeft in de praktijk niet altijd een bak nodig voorop de fiets: “Soms maak ik ritten zonder de honden en dan is die bak eigenlijk maar onnodig groot. Op zulke momenten is het fijn als ik de bak kan inklappen, zodat de cargofiets de breedte heeft van een normale tweewieler.”

Muli cargobike
Sir Jerom poseert met de Muli op het Theaterplein in Antwerpen: een iconische plaats voor een iconische teckel

 

Muli elektrische cargobike
Ontspannen in de Muli met je neus in de wind: een betere manier om de wereld te zien dan vanuit de auto, toch?

 

Muli elektrische bakfiets Antwerpen
Elke Muli is zodanig gebouwd dat het gewicht licht blijft, zodat je de fiets makkelijk kan optillen

Testfiets 3: inklapbare Riese & Müller Carrie bakfiets

We rijden terug naar de fietsenwinkel. Daar leveren we de Muli in en halen we een andere elektrische bakfiets op. De derde en laatste testfiets van de dag is de Carrie. Dit gloednieuwe model van de gerenommeerde Duitse fabrikant Riese & Müller is, net als de Muli, in te klappen.

Er is echter een verschil: waar de bak van de Muli van flexibel, gaasachtig materiaal is gemaakt, is de Carrie vervaardigd van hard schuim. Dit is waarom Kathleen de Carrie zeker wil uittesten: “De Carrie ziet eruit of die iets beter bestand is tegen de tandjes van mijn hondjes.”

Riese und Müller Carrie Antwerpen
Klaar voor de laatste testrit van de dag: Sir Jerom zit comfortabel in de Carrie en Kathleen duwt de fiets richting de straat

 

Riese und Müller Carrie
De route met de Carrie gaat door het nieuwe park bij de wijk Nieuw Zuid

 

Riese und Müller Carrie bakfiets
Een pauze in het park schept een perfect moment voor het lezen van een boek (voor Kathleen) en een dutje (voor Sir Jerom)

 

Riese und Müller Carrie cargofiets Antwerpen
Een hele dag fietsen en gefotografeerd worden: daar word je als beroemde teckel toch een beetje loom van

De conclusie: welke fiets kiezen Sir Jerom en Kathleen?

Op de vraag hoe Kathleen de drie bakfietsen ervaren heeft, kan ze een gewogen antwoord geven:

  • De Bullitt vindt ze top omdat die zo stevig is en in allerlei mooie kleuren besteld kan worden. Het viel haar echter op dat de Bullitt geen vering heeft, dus die fiets is meer iets voor sportieve fietsers.
  • De Muli bevalt haar omdat die inklapbaar en licht in gewicht is. Ze weet echter niet of het flexibele gaasmateriaal tegen de tanden van honden is bestand.
  • De Riese & Müller Carrie was haar favoriet: die is ook inklapbaar, maar wel van een massief materiaal. Ook vindt ze de vering in deze fiets erg comfortabel, want daardoor voelt ze oneffenheden in de weg minder.

Dus welke fiets kiest ze? Kathleen heeft nog twijfel: “Ik denk dat de drie fietsen die ik nu getest heb misschien toch nog te klein zijn voor mijn beide honden. Ik zag in de winkel de Riese & Müller Packster en Load4 75 staan. Die lijken groter. Ik ga binnenkort terugkomen om die te testen. Daarna zal ik ongetwijfeld een keuze kunnen maken waar ik me helemaal comfortabel bij voel.”

Top, Kathleen en Sir Jerom, we zien jullie gauw weer terug!

Heb je van deze fotoreportage genoten en heb je goesting gekregen om zelf (met of zonder hond) elektrische bakfietsen te testen? Blijf lezen, we vertellen je hoe je dit mogelijk maakt.

Fietsenwinkel Antwerpen
Bij de fietsenwinkels van Fietsen De Geus in en rond Antwerpen kunnen geïnteresseerden steeds terecht voor een vrijblijvende testrit

Jouw (bak)fietsavontuur begint bij Fietsen De Geus

Wil je, net als Sir Jerom en Kathleen, ritjes maken op elektrische bakfietsen? Bij de winkels van Fietsen De Geus kan je steeds terecht voor een vrijblijvende, gratis testrit.

Je mag hiervoor gewoon binnenstappen. Wil je echter zeker zijn dat de fietsen van je keuze klaar staan, maak dan in minder dan één minuut een boeking voor je testrit.

Boek je gratis testrit

Word gratis een digitale Geus

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor toffe promoties, coole fietstips en splinternieuwe modellen

  • Je wil op de hoogte blijven van onze promoties, seizoensdeals, het laatste nieuws over De Geuzen? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief van Fietsen De Geus.
Fietsen de geus