Auto laten staan in juni? Met deze tip kan je dit nog makkelijker doen!

Deze actie is inmiddels voorbij. De Vrije Universiteit Brussel schreef een artikel over de resultaten. Het lezen waard!

Je eigen wagen minder gebruiken in de maand juni, lukt jou dat? Dit is de uitdaging die 30 dagen minder wagen aan de Vlamingen voorlegt. Tijdens dit lovenswaardige initiatief van de Vlaamse overheid zullen massa’s inspirerende tips en een pak voordelen van een autoloos leven gedeeld worden. Fantastisch, vinden wij als fietsenwinkel. Laten we eens kijken wat het initiatief precies inhoudt. Als afsluiter zullen wij een tip geven waarmee je in juni gemakkelijker je wagen laat staan.

Proeven van alternatieven

Waarom een maand niet autorijden?

De campagne wil zoveel mogelijk Vlamingen dertig dagen lang wil laten proeven van alternatieven voor hun eigen auto.

Of je nu nieuwe fiets- en wandelroutes richting de bakker of het werk wil ontdekken, meer wil besparen op vervoerskosten of het verschil wil maken voor het milieu: elke reden is goed om je eigen wagen minder te gebruiken.

Wat denk je? Ga je meedoen?

Bekijk de website

Tijd voor de switch

6 miljoen auto’s in België

Cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel laten zien dat er op 1 augustus 2021 in België bijna zes miljoen personenwagens waren ingeschreven. De afgelopen tien jaar steeg het aantal wagens jaarlijks gemiddeld met bijna 1%.

En wist je dat voertuigen gemiddeld 95% van de tijd stilstaan? Cathy Macharis, professor mobiliteit aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB), voegt daaraan toe: ‘Nu bezitten veel mensen een auto, terwijl er heel wat voordelen verbonden zijn aan de fiets, het openbaar vervoer en deelmobiliteit.’

Daarom proef je in juni van duurzame mobiliteit. Dertig dagen lang verstuurt de website tips en tricks, de fijnste routes, de beste apps en de handigste hacks naar je mailbox.

Meld je aan

E-bike op voorraad direct leverbaar Antwerpen

Onze tip

De e-bike en speed pedelec als alternatief voor de auto

E-bikes en speed pedelecs zijn booming als alternatief voor de wagen! Wil je dus in juni ook proberen je auto te laten staan? Overweeg dan zeker het gebruik van zo’n elektrische tweewieler. En fluister ook eens bij je werkgever in de oren dat je een bedrijfsfiets wel ziet zitten.

Meerdere aspecten maken e-bikes en speed pedelecs geschikt als vervanger van de auto:

 

De snelheid

Riese & Müller Multicharger Antwerpen

Met een e-bike haal je al rap 25 km per uur en op de speed pedelec accelereer je tot maar liefst 45 km per uur! Nu denk je misschien: ‘Maar dat is toch veel langzamer dan een auto?’ Niets is minder waar. Door files en andere snelheidsbeperkende maatregelen rij je met een auto in bijvoorbeeld Brussel gemiddeld maar 11 km per uur. Daardoor ben je met de fiets vaak even snel (of sneller) op je bestemming dan met de auto.

 

De budgetvriendelijkheid

Fietsenwinkel Eilandje

Je merkt het financiële voordeel allereerst bij aankoop: een fiets is vaak nu eenmaal goedkoper dan een wagen. Een stevige stadsfiets van een A-merk heb je al vanaf ongeveer € 650. Maar ook tijdens het gebruik van de fiets zal je je portemonnee opgelucht horen ademen. Brandstofkosten? Zijn er niet. Parkeerkosten? Nope. Peperdure onderhoudsbeurten? Nooit meer! De fiets is en blijft het voordeligste vervoer op wielen.

 

De flexibiliteit

De fiets is anno nu flexibeler in te zetten als vervoersmiddel dan ooit tevoren. Waar je vroeger eigenlijk alleen stadsfietsen en koersfietsen kon kopen, zijn er tegenwoordig ook e-bikes, elektrische cargobikes, supersnelle speed pedelecs, extra lange longtailfietsen, en veel meer. Afhankelijk van je gezinssituatie is er altijd wel een fiets die past bij je behoeften. Waar de fiets vroeger enkele beperkingen had, heeft ze nu pure meerwaarde.

Riese & Müller Load 60 kopen Antwerpen
Elektrische cargofietsen van Riese & Müller: flexibeler en ecologischer dan een auto

Riese & Müller kopen in Antwerpen

Bonustip: koop een e-bike of speed pedelec van Riese & Müller

Graag geven we je de tip om het Duitse fietsenmerk Riese & Müller eens te bekijken. Dit gerenommeerde merk staat al jaren bekend als semi-onverwoestbaar. Elk van hun modellen is namelijk verkrijgbaar als e-bike én als speed pedelec. Dit heeft het voordeel dat ook de e-bikes extra stevig frames hebben die de snelheden van speed pedelecs aankunnen. Je zou kunnen zeggen dat Riese & Müller hun fietsen een beetje té goed bouwt! (Maar wie heeft daar ooit over geklaagd?)

Bekijk alle Riese & Müller-fietsen

 

E-bikes van Riese & Müller

Riese & Müller Roadster e-bike Antwerpen

Dit is waarom Antwerpen massaal op de e-bikes van Riese & Müller stapt:

  • Alleen topmaterialen. De fietsen (zelfs de kleinste onderdelen!) zijn gemaakt van lichte, veilige en comfortabele materialen. Onderdelen als traploze naafversnelling en hydraulische schijfremmen zijn standaard.
  • Altijd een Bosch-motor. Elke fiets is uitgevoerd met een krachtige Bosch-middenmotor die meer kracht geeft en langer meegaat dan zijn concurrenten.
  • Oogstrelende fietsen. De fietsen zijn onweerstaanbaar mooi. Misschien niet het belangrijkste aspect aan een fiets, maar het mag toch wel meetellen, vinden wij.

Alle e-bikes van Riese & Müller

 

Speed pedelecs van Riese & Müller

Riese & Müller Multicharger Antwerpen

Wil je nog sneller op je bestemming zijn? Een speed pedelec van Riese & Müller is je rappe kameraad door weer en wind.

Klein nadeel aan de speed pedelecs ten opzichte van de e-bikes: de pedelecs zijn wel wat duurder omdat ze een krachtigere elektrische motor hebben. Maar daarvoor bestaan oplossingen:

  • Fietsleasing. Bij fietsleasing kies jij de fiets, maar is de leasingmaatschappij eigenaar. Fietsleasing is ideaal voor bedrijven, van eenmanszaken tot multinationals. Ons zusterbedrijf Veloplan kan je er alles over vertellen.
  • Fietslening. Met een fietslening leen je geld van een bank. Vervolgens betaal je gedurende één of twee jaar elke maand een stukje van het bedrag terug.

Alle speed pedelecs van Riese & Müller

Riese & Müller vouwfiets kopen Antwerpen
Met een e-bike is het makkelijk om snel even een boodschap te doen in de stad

Ontdek of het je lukt om in juni de auto te laten staan

Je eigen wagen minder gebruiken in de maand juni, lukt jou dat? Met die vraag begonnen we dit blogartikel. Als fietsliefhebbers hopen wij van harte dat je het zelf gaat ervaren. De uitdaging die 30 dagen minder wagen aan de Vlamingen voorlegt is wat ons betreft een prima experiment. Zeker voor alle Antwerpenaren die voorheen vaak de auto namen. Hopelijk wordt het nog makkelijker met zo’n shiny (elektrische) fiets onder je poep!

Bekijk al onze fietsen

Word gratis een digitale Geus

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor toffe promoties, coole fietstips en splinternieuwe modellen

  • Je wil op de hoogte blijven van onze promoties, seizoensdeals, het laatste nieuws over De Geuzen? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief van Fietsen De Geus.
Fietsen de geus