Veel jongeren worstelen met emoties zoals angst, verdriet en boosheid. Erover praten met vrienden kan niet altijd. Daarom biedt TEJO gratis en anoniem therapie aan. Fietsen De Geus steunt TEJO Antwerpen financieel.
Tussen je tiende en twintigste levensjaar ervaart een mens een wervelwind aan lichamelijke verandering. Dit kan leiden tot vragen en twijfel. Daarnaast kan je voor talloze emotionele uitdagingen komen te staan. Denk aan vriendschappen die niet vlot verlopen, thuissituaties met verbale agressie of fysiek geweld, scheidingen van ouders, twijfel over je geloof, en strubbelingen op het liefdespad. Een luisterend oor vinden bij vrienden of familie lukt niet altijd. Spijtig, want juist erover praten kan je veel goed doen.
Bij een TEJO-huis kunnen deze jongeren terecht voor een goed gesprek. Dit kost niets en niemand komt te weten dat je bij TEJO bent geweest.
Op 19 plekken in België en op één plek in Nederland kunnen jongeren terecht voor een gesprek over moeilijke onderwerpen. In al deze locaties staat er iemand klaar voor één-op-één-gesprekken. Je krijgt een tiental sessies met een een vaste professionele therapeut waar je wekelijks of tweewekelijks mee afspreekt. TEJO bekijkt me je hoe ze je het beste kunnen helpen. Tijdens de gesprekken mag je vertellen waar je mee zit. Vind je erover praten moeilijk? Je mag het ook tekenen of schilderen. De professionele therapeuten worden ondersteund door een groot aantal vrijwilligers.
Onze samenwerking met Go Forest sluit aan bij de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.
Op 13 maart 2010 opende het eerste TEJO-huis in Antwerpen met een 40-tal vrijwilligers. Inmiddels zijn er locaties over heel België en zelfs Nederland, met een aantal vrijwilligers van ruim zeshonderd. Dat TEJO inmiddels duizenden jongeren kan helpen, is te danken aan psychotherapeute Ingrid De Jonghe. Zij stelde vast dat jongeren lang niet altijd over hun problemen konden praten met familie of vrienden. En voor begeleiding met een psycholoog was er geen geld. Aan dit probleem wilde zij iets doen, waarna TEJO het levenslicht zag.
Ingrid De Jonghe is de moeder van Thomas, de eigenaar van Fietsen De Geus. Onze fietsenwinkels hebben daarom al vele jaren een hechte band met TEJO. Van dichtbij zien wij het goede werk van hun therapeuten, dat financieel mogelijk gemaakt wordt mede door onze financiële giften.
Wil je praten met een therapeut van TEJO of wil je als vrijwilliger of donateur bijdragen? Doe het volgende:
Go Forest plant namens ons jaarlijks duizenden bomen in België en het buitenland ter compensatie van onze CO2-uitstoot.
Ons project De Geus Plus geeft ervaring aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit vergroot de kans op het vinden van een job.