Alles wat je moet weten over Urban Arrow (modellen, prijzen, accessoires en meer)

Urban Arrow Antwerpen
Een Urban Arrow bakfiets: de favoriete taxi van je kind!

 

Urban Arrow heeft zich sinds hun oprichting in 2009 ontpopt tot een van de populairste bakfietsen van België. Kijken wij daar raar van op? Nee, niet echt.

Een bakfiets van Urban Arrow is altijd oogstrelend, zo ruim als een kleine gezinsauto, even wendbaar als een e-bike en net zo betrouwbaar als je allerbeste vriend.

Ben je van plan een Urban Arrow te kopen? Er zijn een paar belangrijke dingen die je moet weten over de modellen, de prijzen en de accessoires. Wij brengen je op de hoogte over al deze details.

Waarom is Urban Arrow ontstaan?

Hedendaagse steden worden gedomineerd door auto’s. De meeste mensen lijken dat vanzelfsprekend te vinden, alsof het nooit anders is geweest. Maar als we terugkijken in de geschiedenis, zien we dat onze straten duizenden jaren lang het domein waren van voetgangers en vervoermiddelen die weinig vervuilend en niet luidruchtig waren.

Maar nu? Nu wordt elke straat gedomineerd door wagens. Rij na rij van blikkerend blik, dat 95% van de tijd niet eens gebruikt wordt, dat de luchtkwaliteit slecht maakt, dat herrie maakt, dat dodelijk is wanneer je ermee in aanraking komt.

Kan dat anders?

Ja, dat kan anders, vonden de oprichters van Urban Arrow. De straten moeten terug het domein worden van mensen, niet van machines. En een eerste stap daartoe, is om binnenstedelijk vervoer per fiets comfortabel, moeiteloos en snel te maken.

Urban Arrow is het perfecte antwoord voor jouw mobiliteitsbehoeften: in de laadbak van hun cargofietsen kan je een royale hoeveelheid cargo (of kinderen) kwijt, en dankzij de elektrische trapondersteuning hoef je nauwelijks te trappen – zelfs heuvelopwaarts of met tegenwind.

Hun bakfietsen zijn hét vervoermiddel voor de 21ste eeuw voor elk gezin en iedere ondernemer die files wil ontwijken, geen brandstofkosten wenst te hebben en het milieu wil sparen.

Kan jij je vinden in deze filosofie? Blijf dan lezen!

Stadstransport voor ondernemers: Urban Arrow Shorty Performance

 

Hoeveel kost een Urban Arrow bakfiets?

De kosten van een Urban Arrow zijn afhankelijk van het model en de accessoires. Ook kan de prijs verschillen van fietsenwinkel tot fietsenwinkel. We raden je daarom aan om altijd de prijzen te vergelijken.

Het meest voordelige model in het assortiment van Fietsen De Geus is de Urban Arrow Cargo Flatbed L Performance Disc 500Wh. De prijs voor deze cargofiets is € 4950.

Het duurste model in ons assortiment is de Urban Arrow Family Performance CX Disc 500Wh, die verkocht wordt voor € 6290. Deze hogere prijs is gerechtvaardigd door de compleetheid van de fiets: hij bezit een comfortabele bak voor je kinderen.

Veel bakfietsfietsers bemerken dat de aanschafprijs van een dergelijke fiets zich over de jaren ruimschoot terugverdient, aangezien je bespaart op parkeerkosten, benzinekosten, wegenbelasting en verzekeringen.

Perfect model voor gezinnen: de Family Active Plus Disc Brakes 400wh

 

Hoeveel gewicht kan een Urban Arrow bakfiets dragen?

Hun bakfietsen kunnen tot 225 kilogram dragen.

Dat is inclusief de bestuurder. Als we er voor het gemak vanuit gaan dat de bestuurder 75 kilo weegt, dan kan je 150 kg op je fiets vervoeren.

Dat zijn héél veel kinderen, boodschappen of zakelijke vracht!

De fiets zelf weegt ongeveer 50 kg. Als je de volledige toegestane vrachtkilo’s zou vervoeren, dan betekent het dat je als bestuurder ongeveer 275 kg in beweging brengt tijdens het fietsen.

Dat is veel gewicht, maar dankzij de elektrische trapondersteuning ga je even moeiteloos vooruit als wanneer je een gewone e-bike zou besturen. Met een elektrische cargobike komt er geen druppeltje zweet op je voorhoofd van het trappen!

Ervaar het zelf tijdens een testrit.

Urban Arrow bakfiets
Paar uur in het park vertoeven? Met je cargofiets ben je er sneller!

Is Urban Arrow een cargobike, cargofiets of een bakfiets?

Een Urban Arrow kan alle drie tegelijk zijn!

We begrijpen dat er soms verwarring is, want soms wordt een Urban Arrow een ‘cargobike’ genoemd, soms een ‘cargofiets’ en soms een ‘bakfiets’.

Allereerst: cargobike en cargofiets betekent exact hetzelfde. Een cargobike is simpelweg een fiets waarop je meer cargo kan vervoeren dan op een normale fiets. Zo’n cargofiets kan inderdaad een grote laadbak voorop hebben, maar hij kan ook een grote mand voorop hebben, of de vorm hebben van een longtailfiets.

Een cargobike wordt pas een bakfiets als (je raadt het al) er zo’n grote bak voorop zit waarin je bijvoorbeeld kinderen, boodschappen of zakelijke goederen kan vervoeren.

Van alle soorten cargobikes heeft een bakfiets het grootste laadvermogen in volume. Ook kan je op een bakfiets doorgaans het meeste gewicht vervoeren. Zoals we al vertelden, kunnen bakfietsen van hoge kwaliteit tot wel 225 kg verdragen.

Als je een keer met eigen ogen wilt zien hoeveel er in zo’n bak past, breng dan een keer een stel kinderen of een paarhonderd kilo aardappelen mee naar onze fietsenwinkels. We zullen je graag een demonstratie geven over het laadvermogen!

Urban Arrow cargofiets
Functioneel, ecologisch én fun voor de kids!

Je zeer persoonlijke cargobike

Accessoires voor je Urban Arrow-bakfiets

Accessoires voor de Urban Arrow Family-serie

Urban Arrow Family accessoires

Om de Urban Arrow Family helemaal op jouw maat af te stemmen zijn er tal van accessoires voorhanden:

 • DualBattery set UA4 (excl. batterij) – €319
 • Regenhuif – €319
 • Maxi Cosi Adapter – €199
 • Extra bankje – €179
 • Bike Parka – €159
 • Afdekzeil bak – €99
 • Poncho – €99
 • Achterdrager – €89
 • Bagagenet – €89
 • Vloermat – €49

Bezoek onze fietsenwinkels om alle opties met eigen ogen te bekijken.

 

Accessoires voor de Urban Arrow Shorty-serie

Urban Arrow Shorty accessoires

Pas je Urban Arrow Shorty aan naar jouw noden met de vele handige accessoires:

 • Vergrendelbaar deksel Shorty – €469
 • DualBattery set UA4 (excl. batterij) – €319
 • Adapter voor groot kinderzitje – €119
 • Adapter voor klein kinderzitje – €109
 • Afdekzeil Shorty – €99
 • Achterdrager – €89
 • En nog veel meer!

Maak je Shorty completer dan ooit! De vele accessoires zorgen ervoor. Ontdek ze allemaal in onze fietsenwinkels.

Urban Arrow bakfiets
Geen (kinder)vracht te zwaar met een elektrische cargobike!

Nerd talk

Interessante weetjes over Urban Arrow

Wist je de volgende feiten over dit merk al?

♥ Urban Arrow gebruikt altijd e-bike-motoren van Bosch, die bekend staan als de meest betrouwbare fabrikant van dit soort onderdelen.

♥ Hun bakfietsen zijn perfect gebalanceerd dankzij het geometrische frame.

♥ Ze zijn inmiddels te koop in 19 landen, zien we op hun eigen website.

♥ Het merk is continu bezig met het ontwikkelen, testen en verbeteren van de fietsen en accessoires, zodat elke generatie fietsen beter wordt dan de vorige.

♥ In 2010 en 2013 wonnen ze internationale prijzen voor de ongekend hoge kwaliteit van hun fietsen.

Dit zeggen ervaringsexperts

Urban Arrow reviews

We verzamelden enkele meningen die onze klanten hebben over de Urban Arrows.

Riese und Müller Load

Robin Baeten

Zeer klantvriendelijke winkel met correct en persoonlijk advies bij de selectie van onze bakfiets om ons zoontje in rond te tjolen. Top!

Koga fiets

Anastasia Aerts

Wij zijn zeer tevreden van onze nieuwe Koga met kinderzitje. Geschatte levertermijn was eind juli. Heel blij dat wij hem al sinds medio mei hebben. Alleen jammer dat de fiets al van begin april bij jullie stond blijkbaar en wij hier niet van op de hoogte waren en dit niet gecommuniceerd werd! Voor de rest zeer tevreden!

Fietsenwinkel Edegem

Wim Hendrickx

Vlotte communicatie en correcte informatie leveringsdatum, bezorgd om een goede service te leveren.

Fietsenwinkels Antwerpen

Jeroen De Vylder

Geweldig goede klantvriendelijkheid, goede dienstverlening. 10 km van onze deur, maar dat heb ik er ruim voor over!

Maak een gratis testrit op een Urban Arrow

Voordat je een beslissing maakt, is het belangrijk dat je de modellen die jouw voorkeur hebben uitprobeert. Je moet zelf ervaren hoe je zithouding is, hoe de fiets zich laat sturen en wat de laadcapaciteit is.

Om deze redenen kan je bij Fietsen De Geus in Antwerpen, Berchem en Edegem gratis testritten maken. Stap gewoon eens bij ons binnen en spreek onze collega’s aan. Wil je er zeker van zijn dat we je direct kunnen helpen? Dan maak je best even een gratis reservatie voor de testrit. Kies in ons online systeem een filiaal, datum en tijdstip en binnen een minuut is het geregeld!

Boek een gratis testrit   Openingsuren + adressen

Word gratis een digitale Geus

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor toffe promoties, coole fietstips en splinternieuwe modellen

 • Je wil op de hoogte blijven van onze promoties, seizoensdeals, het laatste nieuws over De Geuzen? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief van Fietsen De Geus.
Fietsen de geus