Zeker één van de parels uit de reeks is de “snelle” elektrische fiets, namelijk de speed pedelec. De groeiende populariteit van een elektrische fiets is niet te ontkennen, aangezien jong en oud alle voordelen ervan beginnen te ontdekken. Voor de reeks test ik deze week een high speed fiets uit van het merk Klever. Ik haal de fiets op bij Pieter in Fietsen De Geus Antwerpen.

De Klever X Speed ziet er heel modern uit en met zijn unisex frame is hij voor iedereen geschikt. De dikkere banden (62 mm) en de omtrek ervan (27,5 inch) geven me een gerust gevoel, aangezien je tot 45 km per uur kan gaan met deze fiets. De fiets is voorzien van een heel krachtige en kwalitatieve achterwielmotor. Na wat meer uitleg over de werking van de fiets en hoe ik best overweg kan met de versnellingen krijg ik nog één belangrijk detail mee: een helm! Op deze high speed Klever is het niet onbelangrijk om veilig te vertrekken.

Wat me al meteen opvalt is dat deze fiets een ideale vervanging is voor de auto. We zien nu ook meer dan ooit dat bedrijven de elektrische fiets massaal aanbieden om te leasen. Voor mensen die  pendelen naar hun werk is zo’n elektrische high speed fiets een ideale oplossing.

  • 600 W vermogen, tot 45 km/h
  • Unisex frame (maat M/L)
  • Deze Klever X Speed komt op €5599
  • Verende voorvork met lock-out functie
  • 850 WH Batterij
“Vooral elektrische leasefietsen winnen aan geloofwaardigheid als vervoersmiddel en als een vorm van verloning.” – De Tijd

Het verschil tussen een gewone elektrische fiets en een high speed fiets werd al eens in de kijker gezet op onze website. Dit artikel kan je hier terug vinden. Meer informatie over high speed fietsen kan je ook zeker verkrijgen in de winkel, kom zeker eens langs! Je kan ons ook steeds een mailtje sturen als je nog vragen hebt.