Elektrische bakfietsen van Riese & Müller: 3 redenen om verliefd op ze te worden

Riese & Müller logo

Riese und Müller, Riese & Müller, Riese en Müller: hoe je hun naam dan ook precies schrijft, feit blijft dat ze elektrische bakfietsen maken om verliefd op te worden. We zijn hier dan ook niet voor een taalkundig debat, maar om te kijken wat deze oerdegelijke Duitse bakfietsen zo bijzonder maakt. Kijk je mee?

1. Elektrische bakfiets met full-suspension

Zowel de Riese & Müller Load 60 als de Riese & Müller Load 75, wat hun populairste bakfietsmodellen zijn, beschikken standaard over integrale vering. Deze full-suspension zie je niet vaak in e-bikes, en al helemaal niet in elektrische bakfietsen. Dat geeft de Load 60 en Load 75 een paar voordelen ten opzichte van hun concurrenten:

  • Een veiligere rijervaring. Een elektrische bakfiets heeft veel gewicht te verduren: niet alleen is er de zware bak en de elektrische apparatuur, maar ook is er het gewicht van de bestuurder en de eventuele passagiers. Zoveel gewicht kan zorgen voor instabiliteit tijdens het rijden. Bij de Riese & Müller Load 60 en 75 zal je echter merken dat de vering voor een stabiele en dus veilige rijervaring zorgt.
  • Een comfortabelere rijervaring. Omdat Riese & Müller-bakfietsen full-suspension hebben, worden alle trillingen van stoepranden en kasseien opgevangen. Met andere merken zit je soms te rammelen op je fiets. Met een R&M zal dit nooit gebeuren! Daarnaast heeft een R&M een laag zwaartepunt. Dat heeft het prettige gevolg dat je niet echt het gevoel hebt dat je met een grote, zware fiets rijdt. Je hebt dus de voordelen van een bakfiets maar het comfort van een veel lichtere tweewieler.
  • Een veelzijdigere rijervaring. De integrale vering maakt het zelfs mogelijkheid offroad te gaan met je bakfiets. Pak dus gerust een bospad of grindweg mee tijdens je fietstocht. Ben je echt van plan vaak offroad te gaan? Je kan zelfs andere banden op je fiets laten zetten die speciaal voor dat soort terrein zijn gemaakt! Het resultaat: verhoogd plezier omdat je niet op de verharde paden moet blijven én een veelzijdigere rijervaring.

Hiermee houden de voordelen echter niet op, dus blijf lezen.

 

Riese & Müller bakfietsen Antwerpen

 

2. Compactere, sportievere bakfietsen

Riese & Müller maakt twee versies van hun meest populaire elektrische bakfiets: de Load 60 en de Load 75. De Load 75 heeft een breedte zoals je die verwacht van een bakfiets: 75 cm breed. Voor menig gezin is dit echter te breed omdat ze niet zoveel opbergplaats hebben. Ze hebben dus nood aan een smaller exemplaar. En andere mensen hebben graag een smallere versie omdat ze zich dan comfortabeler voelen op de soms smalle Belgische fietspaden.

Om wat voor reden je ook een minder brede bakfiets wenst, Riese & Müller zorgt ervoor met hun Load 60! Deze is slechts 60 centimeter breed. Dat is breed genoeg om meerdere kinderen of een berg boodschappen te vervoeren, maar smal genoeg voor fietsers met weinig bergruimte.

Is dit nog steeds te breed voor jouw opbergplaats? Dan heeft R&M zelfs een inklapbare bakfiets, de Riese und Müller Carrie. Wanneer je iets te vervoeren hebt, klap je hem uit en op alle andere momenten klap je hem in. Deze cargofiets is dan net zo breed als een gewone tweewieler.

Ook goed om te weten: de R&M-bakfietsen zijn een pak sportiever qua zithouding en rijgedrag dan die van de meeste andere merken. Als je ze al met een concurrent wilt vergelijken, dan lijken ze nog het meest op het Deense merk Larry vs Harry – Bullitt. Op een Riese & Müller zit je, net als op een Bullitt, eerder voorover dan rechtop. De fiets stuurt heel responsief en scherp, een ervaring die je met maar weinig merken zal hebben. Zoek je dus een bakfiets met minder braafheid en meer sportiviteit? Kom dan eens een testrit maken op een Riese & Müller Load 60 of Load 75.

 

Riese & Müller Load 60 kopen Antwerpen

 

3. Industriële, stoere bakfietsen

Daarnaast valt ook het uiterlijk van de R&M-bakfietsen op. Terwijl andere gerenommeerde merken als Urban Arrow en Lovens meer zacht en aaibaar zijn, bouwt Riese & Müller juist fietsen met een stoere esthetiek. De fietsen zijn industrieel en strak, wat garandeert dat je ze direct herkent als je ze ziet rijden of in een fietsenwinkel ziet staan.

Mag een fiets van jou wel wat minder soft zijn? Hou jij van een vleugje ruigheid en puurheid? Dan maakt Riese & Müller de elektrische bakfietsen die jij altijd al zocht!

Ontdek alle Riese & Müller-fietsen

 

 

bedrijfsfietsen fietslease Antwerpen

Riese & Müller als bedrijfsfiets

Tip! Wil je als bedrijf of als werknemer een elektrische bakfiets van Riese & Müller aanschaffen via fietslease, aankoop of een krediet? Onze B2B-tak, Veloplan, helpt je graag! Een Riese & Müller als bedrijfsfiets is een topidee, want je krijgt een fiets van onberispelijke kwaliteit aan voorwaarden die de aanschaf heel toegankelijk maken. Het onafhankelijke en vrijblijvende advies van de Veloplan-adviseur zal je sneller helpen beslissen: niet alleen kan je hem consulteren over welke fiets het beste bij je past, maar ook gaat hij op zoek naar de meest gunstige financieringsvorm voor jouw situatie!

Riese & Müller als bedrijfsfiets

Word gratis een digitale Geus

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor toffe promoties, coole fietstips en splinternieuwe modellen

  • Je wil op de hoogte blijven van onze promoties, seizoensdeals, het laatste nieuws over De Geuzen? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief van Fietsen De Geus.
Fietsen de geus