3 redenen waarom gravelbikes ongekend populair zijn in België

Gravelbikes Antwerpen kopen
Gravelfietsen combineren het beste van een koersfiets met het beste van een mountainbike

 

Gravelbikes van topmerken als Cannondale, Scott, Ridley en Specialized rollen in grote aantallen onze winkeldeuren uit. Zelfs wij staan versteld van de populariteit van deze sportieve tweewielers. Toch is het eigenlijk niet zo vreemd dat België massaal gravelfietsen koopt. Laten we eens kijken naar de 3 ultieme redenen waarom ook jij een gravelbike zou moeten hebben.

Reden 1: Gravelfietsen hebben dikke banden voor onverharde wegen

Dit is écht de reden nummer 1 om een gravelfiets te kopen: je kan er zowel op verharde als onverharde wegen mee rijden!

Gravelbikes hebben, in vergelijking tot wielrenfietsen, extra brede en stevige banden. Dit garandeert dat je band niet lek gaat en dat je niet spontaan een slag in je wiel krijgt als je met de fiets een grintweg neemt.

Dit zorgt voor een heerlijke flexibiliteit. Heb je zin om een stuk over asfalt te gaan? Dan doe je dat. Ben je het asfalt beu en wil je over een kiezelweg door het bos rijden? Niet nadenken, gewoon doen!

Vind je ideale gravelbike

Reden 2: Gravelbikes bieden groot comfort in alle omstandigheden

De fietsfanaten van Bicycling.com leggen perfect uit hoe fabrikanten van gravelbikes zorgen voor hoog comfort:

  • Sommige merken, zoals Specialized, integreren extra flex middels elastomeren aan de bovenkant van de zadelpen en een beetje vering bij het balhoofd.
  • Andere fabrikanten gaan voor flex in de zadelpen en een dubbeldeks stuur.
  • De balhoofdhoek wordt soms wat minder scherp gemaakt waardoor het frame en de wielbasis wat langer zijn. (Dit is overigens ideaal wanneer je accessoires wilt toevoegen voor het bikepacken.)

En zo zijn er nog tientallen technieken waarmee fietsfabrikanten de scherpe randjes van de ruigere ondergrond afhalen.

Wat overigens opvallend is, is dat gravelfietsen ook steeds populairder worden als bedrijfsfietsen, bijvoorbeeld via fietslease. Wij begrijpen dat eigenlijk wel: op werkdagen kan je de fiets gebruiken voor je woon-werkverkeer en in je vrije tijd kan je er de bossen mee intrekken. Ideaal!

Bekijk alle modellen

Reden 3: Er zijn steeds meer hoogwaardige merken voor gravelbikes

We weten allemaal hoe de economie werkt: zodra een product aan populariteit wint, worden ineens alle fabrikanten wakker. Zo is het ook met gravelfietsen. Fietsenmerken hebben gemerkt dat ze met deze grintvreters centjes kunnen verdienen. Je ziet links en rechts fietsenmerken hun eigen lijn gravelfietsen op de markt brengen. Vinden wij dat erg? Natuurlijk niet! Hoe meer keuze jij als fietser hebt, des te groter de kans dat jouw droomfiets ertussen zit.

Toch is enige voorzichtigheid geboden. Niet elk merk dat gravelfietsen maakt, doet dat even goed. Er wordt nogal eens bespaard op bijvoorbeeld het design, waardoor je een fiets hebt die, zeker tijdens langere ritten, niet zo comfortabel is. Of er wordt gewerkt met goedkopere materialen, die minder duurzaam zijn en (in uitzonderlijke gevallen) zelfs gevaarlijk.

Koop daarom alleen gravelbikes van gerespecteerde A-merken die over vele jaren een terechte goede reputatie hebben opgebouwd. Denk hierbij aan onder andere Specialized, Bergamont, Koga, Santos, Scott, Ridley en Idworx. Vanwege hun uitstekende reputatie vind je deze merken in het assortiment van Fietsen De Geus.

Ontdek het hele gamma

Gravelbikes testen in Antwerpen

Wil je een gratis testrit maken op gravelfietsen?

Ridley Gravel Antwerpen

Heb je je oog laten vallen op één of meerdere gravelbikes? En zou je willen ervaren hoe het is om ze te berijden? Dat snappen we! Want alleen door een gravelfiets zélf te proberen, weet je of het de beste keuze is.

Om deze reden ben je welkom om testritten te komen maken. Deze zijn altijd gratis en vrijblijvend. Je vindt gravelbikes in De Geus Dert13n, ons filiaal met een 100% sportief assortiment.

Stap dus gewoon eens binnen. Wil je er zeker van zijn dat we direct kunnen helpen? Maak dan online een afspraak. Dat is in minder dan een minuut geregeld!

Onze adressen + openingsuren

Word gratis een digitale Geus

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor toffe promoties, coole fietstips en splinternieuwe modellen

  • Je wil op de hoogte blijven van onze promoties, seizoensdeals, het laatste nieuws over De Geuzen? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief van Fietsen De Geus.
Fietsen de geus