Vouwfietsen van Brompton: alles wat je moet weten over dit revolutionaire Britse merk

Logo Brompton vouwfietsen

Compact, praktisch, opvouwbaar, superschattig… het zijn allemaal woorden die al gebruikt zijn om de vouwfietsen van Brompton te beschrijven.

Zoek jij de meest flexibele fiets ooit? Eén die je als handbagage in de trein of bus kan meenemen of op de achterbank van je auto? Die je zelfs in het kleinste hoekje van je appartement kan opbergen? Blijf lezen, want we vertellen je alles wat je moet weten over de plooifietsen van Brompton!

Fietslening Antwerpen
Antwerpen en Brompton, de gouden combinatie

 

Brompton in België

Het stijlvolle Brompton neemt subtiel de straten van Antwerpen over

De oerdegelijke Britse vouwfietsen van Brompton zijn inmiddels overal in Antwerpen in het straatbeeld te zien. Toch vallen ze vaak niet eens heel erg op. Dat komt omdat Brompton het toonbeeld is van ingetogen stijlvolheid. Een Brompton schreeuwt niet ‘Kijk naar mij!’, maar mengt zich op bescheiden wijze in het verkeer.

Dat betekent echter niet dat een Brompton het niet waard is om naar te kijken. Let er maar eens op: het Britse design is even quirky als een oude Mini Cooper, een klassieke Engelse telefooncel of een Londense dubbeldekkerbus. Als je een Brompton ziet, moet je glimlachen. Zo simpel is het.

Dus ja, Brompton neemt de straten van Antwerpen over. Maar het merk doet dat op gracieuze wijze, met respect voor iedere weggebruiker. Past dit bij je?

Bekijk alle Brompton-fietsen

 

Brompton in Antwerpen
Elke stad in België wordt mooier met meer Bromptons op straat

 

 

Vouwfietsen voor Groot-Antwerpen

De perfecte fiets voor stadsbewoners en pendelaars

Fietsers in heel België vinden tegenwoordig hun weg naar Brompton-verdelers. Vreemd is dat niet, want voor de moderne stadsbewoner en de milieubewuste pendelaar zijn er veel redenen om een Brompton te kopen:

 • Praktische mobiliteit. Gebruik je plooifiets om naar je werk of school te gaan, ook als je je fietsrit combineert met een tram- of busrit. In het weekend neem je de fiets mee in je auto naar je favoriete bos. Kleinbehuisde mensen vouwen de plooifiets op en zetten haar in de kast.
 • Samen te stellen naar jouw wensen. Dit vernieuwende Britse merk heeft een custom bike builder, waarin je zelf je vouwfiets kan samenstellen. Dit is overigens niet verplicht: je kan ook gewoon een Brompton kopen die wij al voor je geconfigureerd hebben. (Zie deze lijst.)
 • Ook verkrijgbaar als elektrische vouwfiets. Met een elektrische vouwfiets hoef je je niet veel in te spannen om snel te gaan. Elektrische plooifietsen bezitten namelijk een elektrische hulpmotor die je ondersteunt tijdens het trappen. Altijd de wind in de rug? Het kan!

Zelf eens ervaren hoe het is om op een Brompton te rijden? Of wil je ontdekken hoe makkelijk het is om zo’n fiets op te vouwen? Maak dan een testrit.

Boek een gratis testrit

 

Brompton plooifietsen Antwerpen
Je vouwfiets is kleiner dan een koffer, dus kan gewoon mee in de trein

 

Prijzen van vouwfietsen

Hoeveel kost een Brompton?

Dat hangt af van de configuratie die je in de custom bike builder kiest (of die wij voor je samengesteld hebben). Prijzen voor een Brompton beginnen in onze fietsenwinkels bij € 1260 en lopen op tot € 3320.

We zullen eerlijk zijn: je bent niet de eerste die ons vraagt wat de prijs is van een Brompton. Wil je een exact bedrag weten? Kijk dan naar de prijs die vermeld staat bij de kant-en-klare Bromptons, of vraag in onze winkels een offerte aan voor jouw unieke configuratie.

Koop een Brompton vouwfiets

 

Fietskredieten België
Plooifietsen zijn de favoriete keuze voor duizenden pendelaars

Vouwfiets kopen op krediet

Een Brompton kopen met een fietslening

fietsleningen Antwerpen Wil je een Brompton kopen, maar heb je niet het volledige aankoopbedrag op je rekening staan? Dan hebben we topnieuws voor je: je kan je Brompton kopen met een fietskrediet.

Dat betekent dat je het aankoopbedrag (of een deel ervan) leent bij onze kredietpartner KBC Bank. Vervolgens betaal je over een periode van tussen de 1 en 4 jaar elke maand een deel van het geleende bedrag af. Hoeveel je moet terugbetalen, kan je berekenen met de calculator op onze pagina over fietsleningen.

Iedereen kan lenen bij KBC Bank, ook mensen die geen klant zijn bij hen. De lening afsluiten is heel makkelijk: daarmee helpen wij je als je bij ons een fiets koopt. Simpel en snel geregeld!

Lees alles over fietsleningen

Vouwfietsen Antwerpen Berchem Edegem
Een Brompton is licht in gewicht en dus makkelijk te dragen

 

Hoeveel weegt een Brompton?

Het gewicht van een Brompton vouwfiets

Is een Brompton zwaar? Nee, is het korte antwoord. Het gewicht van een Brompton is natuurlijk wel afhankelijk van de opties die je kiest. Een volledig stalen Brompton weegt vaak tussen de 11 en de 13 kilogram. Kies je dezelfde configuratie in een titanium-uitvoering, dan is de fiets een kilo lichter.

Een fiets van 11 kilogram is vergelijkbaar met een koffer die je meeneemt op vakantie. Je kan de fiets dus perfect opgevouwen de trap naar je appartement opdragen, of meenemen in een trein of bus.

Stel je perfecte Brompton samen

 

Een plooifiets is makkelijk mee te nemen in het openbaar vervoer

Onze keuzehulp

Welke Brompton moet ik kiezen?

Elke Brompton wordt naar wensen van de klant samengesteld. Zelfs onze ‘kant-en-klare’ Bromptons zijn in feite custom made, maar met het verschil dat wij ze al voor je hebben geconfigureerd.

Welke onderdelen en accessoires je op je Brompton wilt hebben, hangt af van je prioriteiten:

 • Gewicht. Is een zo licht mogelijke fiets zeer belangrijk voor je? Dan neem je de optie om het stalen frame te vervangen door een titanium frame. Ook kan je bepaalde accessoires, zoals de bagagedrager, weglaten om gewicht te besparen. De fietsbanden zijn verkrijgbaar in drie soorten, dus als je grammen wilt winnen, kies je de lichtste.
 • Verlichting. Wil je dat er verlichting is ingebouwd? Dan kies je een dynamo.
 • Slijtage. Sommige onderdelen die je op je fiets kan laten zetten, zijn kwetsbaar. Denk bijvoorbeeld aan de dynamo. Het is natuurlijk goed dat je dan altijd fietsverlichting hebt, maar de bedrading zorgt wel voor kwetsbaarheid bij het opvouwen en dragen van de fiets. Wil je een extra slijtvaste vouwfiets, dan kan je de dynamo weglaten en gewoon losse, opklikbare lampjes kopen.
 • Bagagedrager.  Het kiezen of juist weglaten van de bagagedrager heeft voor- en nadelen, zoals we lezen op de website van de Nederlandse Consumentenbond:

‘Met bagage op je bagagedrager kun je de fiets niet meer vouwen. De belangrijkste functie van de bagagedrager van de Brompton is dat je hem stabiel neer kunt zetten. Daarnaast kun je hem met een drager als een rolkoffer meenemen, maar het voordeel daarvan heb ik nooit begrepen. Het is net zo makkelijk om hem even uit te vouwen, en dat loopt een stuk makkelijker. Klein minpunt: De fiets blijft opgevouwen wel iets minder stabiel staan.’

 • Prijs. Hoe meer opties je kiest voor je vouwfiets, hoe duurder de eindprijs wordt. Heb je een beperkt budget, kies dan alleen de onderdelen en accessoires waarvan je weet dat je ze écht nodig hebt.
 • Versnellingen. Ga je vooral op vlakke wegen rijden? Dan kan je de versnellingen weglaten in de configuratie. Fiets je soms ook in heuvelachtige gebieden of moet je regelmatig een steile brug over? Dan kan het lonen om toch die versnellingen te nemen.

Vind je het moeilijk om te bepalen welke onderdelen je wel of juist niet moet nemen? Dan begrijpen we. Daarom mag je in onze fietsenwinkels altijd vragen om hulp. We assisteren je gratis en vrijblijvend bij het online samenstellen van jouw ideale plooifiets.

Onze adressen + openingsuren

 

Elektrische vouwfietsen Antwerpen
Deze (elektrische) vouwfietsen zijn volledig custom made

Waarom wel of niet kopen?

De voordelen en nadelen van een Brompton

Voordelen

 1. Superieure kwaliteit. Brompton is een absoluut A-merk onder de vouwfietsen, wat garandeert dat het ontwerp, de materialen en de opvouwbaarheid optimaal zijn.
 2. Flexibel vervoer voor combo fiets + openbaar vervoer. Waar het met een ‘normale’ fiets moeilijk is om je rit met een tram of bus te combineren, is dit met een vouwfiets heel eenvoudig te doen.
 3. Samen te stellen naar je eigen wensen. De vouwfietsen zijn op maat gemaakt, naar jouw persoonlijke wensen. Dit garandeert dat je veel invloed hebt op de uiteindelijke functionaliteit, het uiterlijk én de aankoopprijs.
 4. Milieubewust vervoer. Met een Brompton kan je de wagen wat vaker laten staan. Sterker nog: veel fietsers gebruiken hun auto nauwelijks nog eens ze een hoogwaardige fiets hebben, zeker als ze in een stad als Antwerpen wonen.
 5. Europees product. Brompton is Brits, wat ervoor zorgt dat ze hun fietsen volgens Europese kwaliteitsnormen maken.
 6. Aan te schaffen met een fietslening. De vouwfietsen van Brompton zijn aan te schaffen met een particuliere fietslening van KBC Bank. Daardoor zijn ze ook binnen handbereik voor mensen die niet het volledige aankoopbedrag op hun rekening hebben staan.
 7. Ook als bedrijfsfiets aan te schaffen. Heeft jouw werkgever de ambitie om bedrijfsfietsen aan te schaffen? Plooifietsen kunnen perfect in een fietsplan worden gestoken via directe aankoop, een investeringskrediet of fietslease.

Nadelen

 1. Niet de goedkoopste optie. Vouwfietsen van Brompton zijn kwaliteitsfietsen en die zijn nooit de voordeligste keuze. (Al heb je bij de configuratie gelukkig wel veel invloed op de eindprijs én kan je opteren voor een fietskrediet.)
 2. Niet lokaal gemaakt. Brompton-fietsen worden gemaakt in Engeland. Wanneer het voor jou belangrijk is dat je fiets van Belgische makelij is, dan is dit buitenlandse merk niet jouw beste keuze.

Waar worden Brompton-fietsen gemaakt?

Een kijkje in de Brompton-fabriek in Londen, Engeland

Enkele jaren geleden werd het team van Fietsen De Geus uitgenodigd voor een bezoek aan de fabriek van Brompton in Londen. De onderstaande foto’s zijn ons verslag van hun indrukwekkende werkplaats, waar iedere vouwfiets met de hand wordt gemaakt.

 

Brompton vouwfietsen

 

Brompton vouwfietsen

 

Brompton vouwfietsen

 

Brompton vouwfietsen

 

Brompton vouwfietsen

 

Brompton vouwfietsen

 

Brompton-verdelers in Groot-Antwerpen

Waar kan ik in Antwerpen een Brompton kopen?

Fietsen De Geus in Antwerpen, Berchem en Edegem verkoopt voorgeconfigureerde Bromptons én helpt je bij het samenstellen van je eigen vouwfiets in de custom bike builder.

Onze fietsenwinkels hebben altijd meerdere plooifietsen van Brompton op voorraad. Stap dus zeker even binnen als je snel een nieuwe fiets nodig hebt.

Adressen + openingsuren

 

Brompton in Antwerpen
Een Brompton voor Het Steen in Antwerpen

 

Brompton in Antwerpen
Bromptons in de Antwerpse straten

 

Brompton in Antwerpen
Bromptons aan de Schelde

 

Testritten Brompton in Antwerpen

Test gratis en vrijblijvend een Brompton bij Fietsen De Geus

Wil je een testrit maken op een Brompton? In onze fietsenwinkels in Groot-Antwerpen is een testrit op een Brompton altijd gratis en vrijblijvend. Als je een reservatie maakt, weet je bovendien zeker dat je direct aan de beurt bent.

Boek een gratis testrit

Word gratis een digitale Geus

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor toffe promoties, coole fietstips en splinternieuwe modellen

 • Je wil op de hoogte blijven van onze promoties, seizoensdeals, het laatste nieuws over De Geuzen? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief van Fietsen De Geus.
Fietsen de geus