De Geus kijkt terug: 2019 in beeld gebracht in 19 foto’s

Merry christmas and a fietsend nieuwjaar! Kijk jij terug op 2019 met tevredenheid? Of had je liever iets anders gedaan? Nu, wij bij Fietsen De Geus hadden een topjaar. En weet je hoe dat kwam? Door jullie, de Geuzen!

Uit de grond van ons hart: dank je wel, merci beaucoup, danke schön. Dankzij jullie hebben we van Antwerpen een fietsenrijkere stad kunnen maken.

Fietsvrienden, kijk met ons mee hoe wij met jou 2019 beleefd hebben.

Met kop en schouder

Het mag gezegd worden: we vielen op dit jaar. Verschillende Antwerpse én landelijke media vereerden ons met een vermelding.

Maar ook onze leveranciers zien ons staan. De befaamde Britse fietsenbouwer Brompton heeft ons aanbevolen op Facebook. Zie het met eigen ogen op onze FB-pagina. Bekijk vooral even ons assortiment van Brompton. Misschien een leuk idee voor het nieuwe jaar, zo’n vouwfiets?

Als de kers op de kerstcake kregen we in 2019 de BeBike Award voor Beste Fietsenwinkel Van België. Zelfs Het Laatste Nieuws schreef erover!

Fietsen De Geus vrachtfietsen krantenknipsel

Fietsen De Geus op de Facebook-pagina van Brompton fietsen

BeBikes Awards beste fietsenwinkel van België

Vernieuwde fietsenwinkel

Op 1 april 2019 (dat is geen grap!) heropende onze fietsenwinkel in Berchem. Het eendje van voor de verbouwing was plotseling veranderd in een elegante zwaan!

Goed, echt plotseling gebeurde het ook niet; het kostte ons veel tijd, zweet en Kwaremont-bier om deze grote klus gedaan te krijgen. Maar het resultaat mag er zijn, nietwaar? Van de helmenmuur tot de vouwfietsenmuur: Fietsen De Geus in Berchem is een pareltje. Bezoek ons eens!

Fietsenwinkel De Geus Berchem

Testrit fietsen in Antwerpen

Fietsenwinkel in Berchem

De Geus Classic

In 2019 aanschouwde de wereld (of althans: Antwerpen) de eerste editie van De Geus Classic. Jawel, we organiseerden ons eigen wielerevenement! Voor zowel de 75 deelnemers als de toeschouwers was deze vriendschappelijke maar zinderende rit een spektakel waar nog lang over nagepraat werd.

De Geus Classic viel samen met de Marnixfeesten, het jaarlijkse festijn op het plein voor onze winkel in Antwerpen. Vanuit onze deuropening zagen we N8N en andere grote namen optreden. Dat is nog eens op de eerste rij zitten!

De Geus Classic 2019

De Geus Classic wielerrit 2019

Bijzondere klanten, bijzondere fietsen

Iedere klant is ons dierbaar, maar eens in de zoveel tijd stapt er iemand binnen die we nog lang herinneren.

Eva, een dame met een sprankelende persoonlijkheid, is zo iemand. We voorzagen haar van een trekkingfiets met karakter. De fiets heeft 8 Shimano Alfine versnellingen. Da’s een fiets waarmee je de wereld aan kan!

Of wat dacht je van de Bullitt cargobike die we voor Chris van de Antwerpse koffiebar Me and my Monkey maakten? Zo maak je zakelijk vervoer pas écht milieuvriendelijk!

Tot slot aandacht voor Jan Verschooten. Hij zocht fietsen om mee te nemen op zijn zeilreis naar Engeland. Ons advies aan hem: twee compacte Brompton vouwfietsen.

VSF-T500

E-bullitt bakfiets

Brompton vouwfietsen

Geuzen op de fiets

Het zal je niet verrassen, maar iedereen die bij Fietsen De Geus werkt, zit ook zelf graag op de fiets. Dat bewijst de foto wel waarop heel het team van de fietsenwinkel in Antwerpen op de koersfiets zit. Klaar voor een rit door en om ’t Stad!

En ook verder van huis tref je soms een Geus aan op een fiets. Onze winkelverantwoordelijke Pieter Fillet temde Le Grande Ballon op zijn lichtgewicht Scott.

En wanneer we zélf niet op de fiets zitten, zetten we jou erop. We grijpen iedere kans aan om Antwerpenaren een testrit te laten maken. Want alleen op die manier kan je bepalen of een fiets bij je past. Dit jaar namen we zelfs een hele collectie fietsen mee naar het evenement Antwerpen Autovrij, zodat men ook daar een testrit kon maken.

Team van Fietsenwinkel De Geus

Pieter Fillet op Le Grand Ballon

Antwerpen Autovrij 2019

De Geus City 3.5

Vele Antwerpenaren zullen hem nog herinneren: de De Geus-fiets. Deze eigen creatie van onze winkel was niet kapot te krijgen, werd er vaak gezegd.

De fiets was echter een tijdje uit de handel vanwege te hoge productiekosten. Maar daar kwam verandering in in 2019!

Ter ere van het 35-jarige bestaan van Fietsenwinkel De Geus herintroduceerden we deze robuuste zwarte fiets onder de naam De Geus City 3.5.

En dit is wat je ervan mag verwachten:

  • Dikke, stevige banden die gemaakt zijn voor de Antwerpse straten;
  • Meerdere versnellingen, zodat je zelfs de steilste brug kan trotseren;
  • Jarenlange garantie.

Kom jij hem uitproberen?

Bekijk de De Geus City 3.5

De Geus Fiets in Antwerpen

Scott, Urban Arrow & Brompton Electric

We verwelkomden dit jaar nieuwe merken en modellen in onze collectie.

Scott staat voor snelheid — on road én off road. Deze lichtgewicht koersfietsen worden al 60 jaar gemaakt in de VS. En nu hebben ze eindelijk de oversteek over de oceaan gemaakt, rechtstreeks naar onze winkels!

Urban Arrow is iets totaal anders, maar net zo bijzonder! De cargobikes van dit heerlijke merk zijn geschikt voor alle soorten vracht, ongeacht of dat je kinderen zijn of 60 kilo ongemalen koffiebonen. Wist je dat steeds meer Antwerpenaren hun auto nauwelijks nog gebruiken sinds ze een cargobike hebben?

Tot slot zagen we in 2019 de Brompton Electric in onze vitrine verschijnen. Nu kunnen ook vouwfietsrijders elektrisch door ’t Stad zoeven!

Scott fiets

Urban Arrow Family bakfiets

Brompton Electric Black vouwfiets

Wat brengt 2020?

Laten we in onze glazen bol kijken en de toekomst voorspellen.

We verwachten in 2020 nog meer elektrische fietsen in het straatbeeld. Steeds meer mensen kiezen voor een e-bike voor hun woon-werkverkeer. Jij misschien ook?

Verder hopen we opnieuw enkele nieuwe merken of modellen aan het gamma toe te voegen. Natuurlijk letten we daarbij altijd op de kwaliteit van het merk. Alleen de toppers komen er in bij ons!

En ten slotte zullen we ook in het nieuwe jaar jou op iedere mogelijk manier helpen:

Spring dus ook in 2020 bij ons binnen. En heb je nu al de fietskriebels? Kom onze fietsen eens uitproberen!

Reserveer een testrit

Word gratis een digitale Geus

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor toffe promoties, coole fietstips en splinternieuwe modellen

  • Je wil op de hoogte blijven van onze promoties, seizoensdeals, het laatste nieuws over De Geuzen? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief van Fietsen De Geus.
Fietsen de geus