Waarom zijn luxueuze fietsversnellingen zoals Pinion het geld waard?

Pinion versnellingen

 

Waarom zijn sommige fietsen duizenden euro’s duurder dan andere? Dat heeft onder andere met de onderdelen te maken: op sommige tweewielers worden goedkope gebruikt, op andere dure. Om een voorbeeld te geven: de Åska speed pedelecs zijn voorzien van high-end Pinion-versnellingen. We vroegen daarom aan Åska waarom Pinion de meerprijs waard is.

5 redenen om Pinion fietsversnellingen te kiezen

Versnellingen zijn een belangrijk onderdeel van je fiets. Ze helpen je comfortabeler en efficiënter te rijden. Ze passen namelijk de weerstand van je trapbeweging aan en helpen je sneller of langzamer te fietsen.

Zoals met elk product heb je er goedkope en dure varianten van. Tot de duurdere opties behoren Pinion-versnellingen. Je vindt die vooral in de betere e-bikes en speed pedelecs, zoals die de Belgische fietsfabrikant Åska.

Volgens Åska zijn er vijf redenen om Pinion te kiezen: groot gemak, minder onderhoud, enorm degelijk, het systeem zit aan je trapas, en de optie om draadloos te gaan. Hieronder zullen we elke reden uitlichten.

Reden 1: Pinion schakelt heel makkelijk

Met Pinion is het heel makkelijk om je fiets in de juiste versnelling te zetten. Het systeem schakelt buitengewoon intuïtief, wat voor een moeiteloze rijervaring zorgt.

Reden 2: Pinion is onderhoudsarm

Sommige versnellingssystemen, vooral derailleurs, vergen regelmatig onderhoud. Maar zeg nu zelf: niemand heeft toch zin om hier aan te moeten denken? Dankzij de gesloten versnellingsbak van Pinion hoef je nooit meer je versnellingen schoon te blazen na een natte rit.

Reden 3: Pinion gaat lang mee

Een Pinion-systeem slijt bijna niet, dus ze gaan zeer lang mee. Dit is een fijne gedachte wanneer je dagelijks afhankelijk bent van je fiets.

Reden 4: Pinion zit aan de trapas

Pinion werkt perfect samen met een krachtige achterwielmotor, zoals de motoren die je aantreft in een Åska speed pedelec. De Pinion zit namelijk aan je trapas.  Daardoor kan een achterwielmotor kracht genereren waar dit het meeste efficiëntste is: in het achterwiel.

Reden 5: Pinion is ook draadloos verkrijgbaar

Wil je tijdens je fietsrit zo veel mogelijk gemak, zodat je optimaal van de omgeving kan genieten? Het Pinion-systeem is ook beschikbaar met SmartShift-technologie. Åska omschrijft het voordeel hiervan als volgt:

“Met intuïtieve bediening, nauwkeurige sensortechnologie en aanpassingsmogelijkheden, kan je [met Pinion SmartShift] moeiteloos schakelen en genieten van een optimale rijervaring.”

Met een simpele druk op de knop schakel je tussen de twaalf versnellingen. Je versnellingen hebben bovendien geen kabels meer. Dit geeft je fiets een propere uitstraling en het voorkomt schade aan cruciale onderdelen.

Pinion SmartShift
Pinion SmartShift, een elektronisch versnellingssysteem zonder kabels

Test fietsen met en zonder Pinion

Een goede manier om het rijgemak van Pinion te ervaren, is door een testrit te maken. Dat kan bij onze fietsenwinkels in en rond Antwerpen.

In onze winkels vind je een grote hoeveelheid versnellingssystemen op de fietsen. Daaronder dus ook Pinion. Informeer bij onze verkoopadviseurs naar de versnellingen om het verschil tussen voordelige en premium versnellingen te kunnen ervaren.

Onze locaties  Plan je testrit

Word gratis een digitale Geus

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor toffe promoties, coole fietstips en splinternieuwe modellen

  • Je wil op de hoogte blijven van onze promoties, seizoensdeals, het laatste nieuws over De Geuzen? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief van Fietsen De Geus.
Fietsen de geus