Eurobike 2022: ‘In steeds meer landen groeit er een fietscultuur’ [fotoserie]

Eurobike logo

Eurobike 2022, de grootste fietsenbeurs van Europa, bewijst het: niet alleen in België groeit er een fietscultuur. Een groepje collega’s van onze fietsenwinkels in Antwerpen reisde af naar Frankfurt om te ontdekken dat mensen van over de hele wereld warm beginnen te lopen voor cargobikes, longtailfietsen, e-bikes en racefietsen.

 

Bergamont elektrische fietsen
Bergamont, het gerenommeerde Duitse fietsenmerk dat je in ons gamma vindt, stond op Eurobike met alle nieuwe modellen

 

Riese en Müller elektrische fietsen
Riese & Müller, een ander merk dat wij verdelen, toonde zijn nieuwste e-bikes

 

Scott gravelfietsen
Sportliefhebbers komen eveneens aan hun trekken op Eurobike: dit is Scott, een topmerk voor gravelfietsen

 

Alle bekende fietsenmerken… en meer

Wat direct opvalt bij het betreden van de grote beurshallen, zijn alle bekende namen die in grote letters op de vele standen hangen: Riese & Müller, Bergamont, Scott, allemaal zijn ze vertegenwoordigd.

Bijzonder leuk om te zien zijn de wat minder bekende merken die met hun innovatieve fietsen de fietser willen overtuigen. Twee van de merken die we zagen waren Veloe en Tern. Veloe is een Italiaanse fabrikant van longtailfietsen. Tern maakt zijn longtails met de hand in Taiwan. Natuurlijk verkoopt Fietsen De Geus deze handige tweewielers met extra lange bagagedrager. (Ideaal voor het vervoeren van meerdere kindjes!)

Ook Velo de Ville was vertegenwoordigd. In Duitsland is dit merk zeer gekend, maar de Belgische fietser is het langzaam maar zeker aan het ontdekken. Velo de Ville blinkt uit in het maken van betaalbare maar hoogwaardige elektrische fietsen.

We hebben daarnaast volop gebabbeld met jonge merken die nog niet in ons gamma zitten. Wie weet vind je ze over een tijdje in het fietsassortiment van onze winkels. Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

 

Veloe longtail fietsen
Veloe, een groeiend Italiaans merk, toonde op Eurobike zijn longtailbikes (hier te zien met cargoplatform op de bagagedrager)

 

Tern longtail fietsen
De sympathieke doch robuuste longtailfietsen van Tern vielen op bij Eurobike

 

Velo de Ville fietsen
In Duitsland een gekend merk, maar in België nog groeiend: Velo de Ville heeft veel te bieden

 

Velo de Ville elektrische fietsen
De nieuwste modellen elektrische fietsen van Velo de Ville werden mooi gepresenteerd

 

Sportieve twist

Eurobike 2022 was het echter niet louter een e-bike-feestje. Ook liefhebbers van sportieve fietsen kwamen aan hun trekken. Specialized en Scott waren twee merken die hun racefietsen, gravelbikes en mountainbikes goed in de kijker wisten te zetten.

Met de vele technische ontwikkelingen waaraan sportfietsen onderhevig zijn, was het fascinerend om te leren wat de heren ingenieurs nu weer hadden bedacht. Nog sneller, nog lichter, nog aerodynamischer: nog een paar jaar wachten en je racefiets stijgt op als je te hard trapt!

Maar zonder grappen: het is écht indrukwekkend hoe sportieve A-merken hun product toch elk jaar weer weten te optimaliseren.

 

Specialized S-Works racefiets
De Specialized S-Works racefiets waarop Justin Williams zijn zeges behaalde (of misschien is het een replica, dat was ons niet duidelijk)

 

Scott racefietsen
De Scott Foil RC Ultimate, een staaltje vakwerk dat wij met Sinterklaas graag in onze schoen zouden aantreffen

 

Fietsaccessoires voor veeleisende fietsers

Naast honderden fietsenmerken waren er op Eurobike 2022 ook tientallen fabrikanten van fietsaccessoires. Een aanwezige die er voor ons uitsprong was helmenfabrikant HJC. Hun stand was niet te missen zo groot. Wat voor ons echter interessanter was, waren de nieuwe modellen. Van stoer tot frivool: HJC maakt helmen voor iedere fietser. Als je interesse hebt, kom ze dan eens bekijken in onze fietsenwinkels.

Ook een eyecatcher was Restrap. Dit merk produceert handige fietstassen voor bikepackers, oftewel mensen die met de fiets op vakantie gaan. Hun gerief is stevig en waterdicht. Vind je het jammer dat je Restrap niet zelf hebt kunnen zien op Eurobike? No worries. In De Geus Dert13n kan je hun bikepackingassortiment zelf komen bewonderen!

 

HJC Fietshelmen
HJC, het fietshelmenmerk, had een indrukwekkende stand op Eurobike 2022

 

HJC Fietshelmen voor kinderen
Het hoeft niet altijd serieus te zijn: deze kinderfietshelmen fleuren toch je dag op?

 

Restrap bikepacking
Restrap maakt prima gerief voor iedere bikepacker

 

Belgische A-merken op Eurobike 2022

Het deed ons goed om te zien dat er op Eurobike 2022 ook enkele Belgische merken vertegenwoordigd waren. We spraken bijvoorbeeld met Julie, de oprichtster van GoFluo. Dit Antwerpse merk maakt stijlvolle reflecterende fietskleding. GoFluo bewijst dat je perfect én goed kan opvallen in het verkeer én mooi gekleed kan zijn. Niet voor niets vind je in de winkels van Fietsen De Geus een ruime collectie van GoFluo.

Een ander Belgisch merk dat zijn bijzondere product op Eurobike presenteerde, was Åska. Deze mannen uit Bertem (bij Leuven) hebben een wel heel futuristisch ogende speed pedelec ontworpen. Dit is een e-bike die maar liefst 45 km per uur haalt. En dat zonder zweet en inspanning! We mochten de Åska testrijden en echt waar: zelden hebben we op zo’n fijne speed pedelec gereden.

Je vindt de Åska in het gamma van Fietsen De Geus. Ontdek hem nu.

 

GoFluo reflecterende fietskleding
Julie (links) vertelt tegen geïnteresseerden over de reflecterende fietskleding van GoFluo

 

Aska speed pedelecs
Åska is een oer-Belgische fabrikant van speed pedelecs

 

Aska elektrische fietsen
Het team van Åska met onze collega Kevin Eeckhout van Veloplan

 

Testritten maken zoveel je wilt

Naast het kunnen bewonderen van nieuwe fietsen en accessoires, had Eurobike 2022 nog een andere grote troef: bijna elke fiets die in de hallen te zien was, kon je op het buitenterrein testrijden.

Voor ons was dit een enorm pluspunt, want onze filosofie is dat je een fiets eerst grondig moet kunnen uitproberen voordat je hem koopt. Dit is de reden waarom je iedere fiets uit het gamma van Fietsen De Geus gratis kan uitproberen. Dus heb je de testritten op Eurobike gemist? Kom dan gewoon naar onze winkels voor een gratis testrit.

 

Gratis testrit maken nieuwe fietsen
Een speelterrein voor volwassenen, dat testterrein voor fietsen!

 

De cijfers bewijzen het: steeds meer landen fietsen

De eerste editie van de Eurobike op de nieuwe locatie in Frankfurt overtrof, zo zeggen de organisatoren, de al hooggespannen verwachtingen. Als we naar de cijfers kijken, moeten we erkennen dat die niet min zijn:

  • Tijdens de vijf vakbeursdagen waren er 33.780 zakelijke bezoekers.
  • 27.370 fietsliefhebbers bezochten de beurs in het weekend.
  • Bezoekers waren afkomstig uit 105 verschillende landen.

Prachtig nietwaar, dat zoveel vakmensen en liefhebbers naar Frankfurt reisden om wereldwijde fietstrends te ervaren en samen naar de toekomst te kijken? Voor ons als fietsenwinkels in België bevestigt dit dat steeds meer steden en landen een fietscultuur creëren. En daar worden wij blij van.

Heb je geen kans gehad om zelf Eurobike 2022 te bezoeken? Je vindt veel van de merken die op de beurs stonden terug in ons royale gamma. In onze winkels is er elke dag een fietsbeurs!

Ontdek ons fietsassortiment

Word gratis een digitale Geus

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor toffe promoties, coole fietstips en splinternieuwe modellen

  • Je wil op de hoogte blijven van onze promoties, seizoensdeals, het laatste nieuws over De Geuzen? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief van Fietsen De Geus.
Fietsen de geus