Stéphanie test de Klever X Speed

Klever X Speed
De Klever X Speed in volle glorie aan de Schelde

 

De Antwerpse Stéphanie test regelmatig onze fietsen. Waarom? Omdat wij graag van anderen horen welke fietsen geschikt zijn voor welk gebruik. Deze keer testte ze de Klever X Speed, een zogenaamde speed pedelec. Op het einde van het artikel tonen we in een tabel de verschillen tussen een gewone elektrische fiets en een speed pedelec. We laten Stéphanie aan het woord.

Een parel van een e-bike

Zeker één van de parels uit de reeks is de “snelle” elektrische fiets, namelijk de speed pedelec. De groeiende populariteit van de elektrische fiets is niet te ontkennen, aangezien jong en oud alle voordelen ervan beginnen te ontdekken. Voor de reeks test ik deze week een high speed fiets uit van het merk Klever. Ik haal de fiets op bij Pieter in Fietsen De Geus Antwerpen.

De Klever X Speed ziet er heel modern uit en met zijn unisex frame is hij voor iedereen geschikt. De dikkere banden (62 mm) en de omtrek ervan (27,5 inch) geven me een gerust gevoel, aangezien je tot 45 km per uur kan gaan met deze fiets. De fiets is voorzien van een heel krachtige en kwalitatieve achterwielmotor. Na wat meer uitleg over de werking van de fiets en hoe ik best overweg kan met de versnellingen krijg ik nog één belangrijk detail mee: een helm! Op deze high speed Klever is het niet onbelangrijk om veilig te vertrekken.

Klever X Speed

Klever X Speed

Vervanging voor de auto

Wat me al meteen opvalt is dat deze fiets een ideale vervanging is voor de auto. We zien nu ook meer dan ooit dat bedrijven de elektrische fiets massaal aanbieden om te leasen. Voor mensen die pendelen naar hun werk is zo’n elektrische high speed fiets een ideale oplossing. Ik geef je enkele eigenschappen van deze fiets:

  • 600 W vermogen, tot 45 km/h
  • Unisex frame (maat M/L)
  • Deze Klever X Speed komt op €5599
  • Verende voorvork met lock-out functie
  • 850 WH Batterij

Klever X Speed

“Vooral elektrische leasefietsen winnen aan geloofwaardigheid als vervoersmiddel en als een vorm van verloning.”

De Tijd

Klever X Speed

Klever X Speed

Wat zijn de verschillen tussen een speed pedelec en een elektrische fiets?

Niet alleen kan een speed pedelec sneller dan een e-bike (45 km per uur ten opzichte van 25), maar ook moet je voor een speed pedelec een brommer- of autorijbewijs hebben. Bovendien heeft een speed pedelec meer elektrisch vermogen. Tot slot moet je op een speed pedelec een helm dragen en hebben deze voertuigen een nummerplaat.

De onderstaande afbeelding laat in een handig overzicht alle verschillen tussen een speed pedelec en een normale e-bike zien.

 

Het verschil tussen een gewone e-bike en een speed pedelec

 

Welke fietsenmerken maken speed pedelecs?

Heb je interesse in de Klever X-Speed, maar wil je deze eerst eens vergelijken met andere speed pedelecs? Goed idee!

Enkele bekende fietsenmerken die speed pedelecs maken zijn Norta, Ellio, Gazelle, Koga, Scott en natuurlijk Klever.

Wil je deze merken gewoon zelf een keer vrijblijvend testen? Dat kan! Bij Fietsen De Geus in Antwerpen, Berchem en Edegem kan je eenvoudig een gratis testrit boeken.

 Meer over de Klever X-Speed

Word gratis een digitale Geus

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor toffe promoties, coole fietstips en splinternieuwe modellen

  • Je wil op de hoogte blijven van onze promoties, seizoensdeals, het laatste nieuws over De Geuzen? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief van Fietsen De Geus.
Fietsen de geus