Life hack: zo krijg je snel zonnevlekken uit je e-bike-display

Riese und Müller Multicharger Mixte longtail bike België Antwerpen
Een vlekkeloos display is duidelijk leesbaar… maar wat als er wél vlekken op zitten?

 

E-bikes en zon: normaal is er geen probleem met deze combo. Sterker nog, fietsen op een mooie zomerdag is heerlijk. Maar bij langdurige blootstelling aan intense zonnestralen kunnen displays van elektrische fietsen en speed pedelecs vlekken krijgen. Dit maakt je display onleesbaar. Het helpt dan om lang te wachten tot het display afgekoeld is en de vlekken verdwenen zijn. Maar… er bestaat een life hack om héél snel je scherm weer leesbaar te maken.

Snel hardnekkige zonnevlekken uit fietsdisplay verwijderen

Een klant in onze fietsenwinkel in Antwerpen leerde ons de onderstaande truc om hardnekkige zonnevlekken uit je oververhitte fietsdisplay te krijgen. Fantastisch toch, hoe we van elkaar kunnen leren? Toch een kleine disclaimer: alhoewel deze life hack door ons getest is en leek te werken, is het toepassen ervan uiteraard op eigen risico.

Dus hoe krijg je door de zon veroorzaakte vlekken uit het oververhitte display van je e-bike of speed pedelec? Doe het volgende:

  1. Wikkel je display in een droge, propere handdoek.
  2. Leg het bundeltje een kwartier tot een half uur in de koelkast.
  3. Verwijder het uit de koelkast en test het. De kans is groot dat je fietsdisplay weer volledig leesbaar is.

Succes!

 

Åska speedpedelec display
Het display van een Åska speed pedelec: goed leesbaar, dus veilig

 

Nieuw display voor je elektrische fiets nodig?

Heeft het schermpje van je e-bike of speed pedelec helaas toch te veel schade, al dan niet door de zon? Weet dan dat je als klant van Fietsen De Geus kan rekenen op onze hulp. Via onze leveranciers kunnen we voor onderhoud en herstellingen veel verschillende soorten accessoires bestellen, zoals displays. Een grote hoeveelheid accessoires is zelfs op voorraad bij ons, dus je kan het direct beginnen gebruiken.

Onze locaties + uren

Word gratis een digitale Geus

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor toffe promoties, coole fietstips en splinternieuwe modellen

  • Je wil op de hoogte blijven van onze promoties, seizoensdeals, het laatste nieuws over De Geuzen? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief van Fietsen De Geus.
Fietsen de geus