Wielerliefhebber Thimo Fuchs laat Schoten fietsen: “Ik wil zoveel mogelijk mensen op de koersfiets zetten” [interview]

Thimo Fuchs
Thimo Fuchs, ex-profwielrenner en nu het aanspreekpunt van De Geus Dertien in Schoten

 

Fans van koersfietsen, gravelbikes en mountainbikes weten al ruim twee jaar De Geus Dertien op ‘t Zuid in Antwerpen te vinden. Sinds vorig jaar heeft onze sportieve fietsenwinkel ook een tweede locatie in Schoten. Wielerenthousiast Thimo Fuchs, het aanspreekpunt van die winkel, legt uit waarom hij er graag werkt: “Ik ben zot van de wielersport en wil daarom zoveel mogelijk mensen op de koersfiets zetten. Niet alleen in ‘t Stad, maar ook daarbuiten.”

Thimo, wat maakt het voor jou zo leuk om in De Geus Dertien te werken?

Thimo: “Dat antwoord is simpel: de fietsen en de klanten. Laten we beginnen met de fietsen. Beide winkels van De Geus Dertien hebben een enorm breed aanbod aan sportfietsen. Die veelzijdigheid zie je aan de prijzen, die variëren van beginnersbudgetten van €600 tot ambitieuze budgetten van ruim €10.000. Maar ook in de variatie aan fietsenmerken is dit te zien, met de topmerken Cannondale, Specialized en Ridley als blikvangers.

Maar zoals gezegd zijn het ook de klanten die deze winkel bijzonder maken. Elk type fietser stapt hier binnen, van mensen die nog nooit eerder een koersfiets hebben gehad tot professionals die het beste van het beste zoeken. Mijn uitdaging is het om iedereen op zijn droomfiets te helpen, ongeacht ervaring, ongeacht budget.”

 

Koersfietsen Antwerpen
Koersfietsen, gravelbikes en MTB’s zover het oog rijkt: De Geus Dertien in Schoten is een snoepwinkel voor sportievelingen

 

Wat is jouw aanpak om een fietser de perfecte fiets te laten vinden?

Thimo: “Het begint natuurlijk met de vraag: wat wil je met de fiets doen? Wil je alleen op asfalt rijden, dan stuur ik de klant richting een koersfiets. Wil je op asfalt maar ook op onverharde paden rijden, dan is een gravelfiets een betere keuze. En ben je van plan om alleen off-road te rijden? Neem dan een mountainbike.

Vervolgens vraag ik naar het budget dat de klant in gedachte heeft. Dat is een vraag die niet iedereen even graag beantwoordt, maar het is belangrijk voor mij als fietsverkoper om te weten. Op basis van het budget kan ik namelijk bepaalde te dure fietsen al uitsluiten.

De volgende stap is het maken van testritten op enkele fietsen die uit de bovenstaande filtering naar voren zijn gekomen. Een testrit is ongelooflijk belangrijk om de fiets echt te leren kennen.

Keuze gemaakt? Dan komt het bestellen. Wanneer je voor gemak gaat, kies je een kant-en-klare fiets uit onze enorme stock. Soms hebben we zelfs een outlet, zodat je een mooie korting krijgt. Wil je echter zelf de puntjes op de i zetten, dan stellen we de fiets van A tot Z samen voor je. Speciale verzoekjes, zoals het topsysteem van Classified inbouwen? Doen we voor je.”

 

Racefiets gravelbike mountainbike Schoten
Elke koersfiets uit het gamma van De Geus Dertien in Antwerpen en Schoten kan gratis getest worden

 

Thimo, waarom ben uitgerekend jij zo goed in het advies geven aan fietsers?

Thimo: “Koersen zit in mijn bloed. Ik ben al jaren een competitief wielrenner. En ik ben zeker niet de enige in mijn team met een achtergrond in de sport. Mijn collega Alfdan De Decker, die in onze Antwerpse winkel staat, is een ex-profwielrenner.

Onze kennis komt dus niet uit boekjes, maar uit ervaring. Daarom kunnen we elke klant, ongeacht zijn of haar ervaring en budget, op een passende fiets zetten.”

 

Racefiets gravelbike MTB Antwerpen Schoten
Voor de fans van off-road biedt De Geus Dertien een uitgebreid assortiment mountainbikes aan

 

Je benadrukte al dat een testrit maken belangrijk is, maar is een fiets niet gewoon een fiets?

Thimo [lachend]: “Nee, zeker niet! Pas als je op een koersfiets hebt gereden, kan je oordelen of ze bij je past. Geen twee mensen zijn hetzelfde. Een racefiets die voor mij een goede zithouding heeft, kan voor een ander oncomfortabel zijn.

Onze twee sportieve winkels zijn onderdeel van Fietsen De Geus, de Antwerpse keten die al 40 jaar gezinnen en pendelaars op de fiets zet. En net als bij onze zusterwinkels kan je ook bij De Geus Dertien steeds een vrijblijvende testrit maken. In Schoten delen we zelfs een pand met Fietsen De Geus; onze Dertien-winkel is er een shop-in-shop. Stap dus gewoon eens binnen, dan help ik je graag bij het vinden van je droomfiets.”

Bezoek degeusdertien.be

 

Word gratis een digitale Geus

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor toffe promoties, coole fietstips en splinternieuwe modellen

  • Je wil op de hoogte blijven van onze promoties, seizoensdeals, het laatste nieuws over De Geuzen? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief van Fietsen De Geus.
Fietsen de geus