Voor een cargobike moet je in Antwerpen al 40 jaar bij De Geus zijn

Muli Muskel

 

In 2018 schreef De Standaard een artikel met de pakkende kop: “De cargofiets, de camionette van morgen”. Alhoewel dit nogal profetisch klinkt, weten onze klanten al sinds 1984 dat cargobikes de toekomst hebben. Want in dat jaar begon onze fietsenwinkel op ‘t Zuid in Antwerpen deze transportwonderen te verkopen. Nu, 40 jaar later, zijn we nog steeds sterk in elektrische cargobikes. Ontdek waarom wij 100% in deze fietsen geloven.

Cargobikes scheren de file voorbij

In het artikel van De Standaard vat één zin heel goed samen waarom steeds meer Antwerpenaren op de (elektrische) cargobike stappen:

“Wij scheren voorbij de file en raken tot in de haarvaten van de stad”

De Standaard

Nu willen we deze mooie woorden zeker niet teniet doen, maar onze advertenties uit de jaren tachtig beschreven deze voordelen al. Het enige verschil is dat we toen niet het hippe Engelse woord ‘cargobike’ gebruikten, maar de oer-Nederlandse uitdrukking ‘transportfiets’.

 

Oude advertentie Fietsenwinkel De Geus Antwerpen

 

Oude advertentie Fietsenwinkel De Geus Antwerpen

 

Met een gevoel van nostalgie kijken we terug op deze bijna historische pagina’s. En met een gevoel van trots denken we aan de gigantische evolutie die transportfietsen hebben gekend: van simpele stadsfietsen met een rek erop naar elektrisch aangedreven kindertaxi’s. De Spartaanse tweewielers van weleer zijn groter, comfortabeler en veelzijdiger geworden. Elektrische cargofietsen en elektrische longtails hebben zonder twijfel een revolutie teweeg gebracht in hoe de Antwerpenaar zich door de stad beweegt.

Maak een testrit

Maak een testrit op een cargobike

Wil je ontdekken of een cargobike ook iets voor jou is? Bij Fietsen De Geus kan je een gratis testrit boeken. Het is namelijk belangrijk dat je meerdere cargofietsen met elkaar vergelijkt. Alleen op die manier kan je een fiets kiezen die helemaal aansluit bij jouw noden.

Reserveer testrit

Word gratis een digitale Geus

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor toffe promoties, coole fietstips en splinternieuwe modellen

  • Je wil op de hoogte blijven van onze promoties, seizoensdeals, het laatste nieuws over De Geuzen? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief van Fietsen De Geus.
Fietsen de geus