Zet 22 september in je agenda: criterium en bakfietsrace op Berchem Classix 2024

De Geus Berchem Classix

 

Hou je van de wielersport en kijk je graag eens naar een criterium? Wil je tegen andere bakfietseigenaars racen? Of ben je gewoon fan van gezellige evenementen? Zet zondag 22 september in je agenda, want dan vindt in Berchem de Fietsen De Geus Berchem Classix plaats. Ontdek hieronder wat je als toeschouwer (of deelnemer!) van deze gezellige dag kan verwachten.

Wat is de Fietsen De Geus Berchem Classix?

De Geus Berchem Classix 2024 parcours

In 2024 vindt de Fietsen Geus Berchem Classix voor de vijfde keer plaats. Dit is het tweede jaar waarin Fietsen De Geus Berchem optreedt als hoofdsponsor. Dit is een dag vol sport en gezelligheid:

  • Criterium: Dit is een dameskoers in Berchem. Het belooft, net als vorige jaren, een waar wielerspektakel te worden.
  • Muziek, dans en foodtrucks: Naast het wielercriterium zijn er muziek- en dansoptredens. Voor de honger en dorst zijn er veel foodtrucks op het Van Hombeeckplein, waar de start en aankomst is.
  • Bakfietsenrace: Voor de eerste keer zal er dit jaar een bakfietsraceplaats plaatsvinden. Alle bakfietsen zijn welkom. Er is een race voor mannen en één voor vrouwen. Inschrijven kan via koersgpsg@gmail.com of ter plekke op het Van Hombeeckplein in Berchem.

Fietsen De Geus zal op het Van Hombeeckplein staan met een gezellige stand. Hier kan je terecht voor een fijne babbel over fietsen én om onze nieuwste fietsen te komen bewonderen.

Hoe laat begint het?

Programma De Geus Berchem Classix 2024

De Geus Berchem Classix

Op zondag 22 september 2024 kan je het volgende programma verwachten:

  • 11u Optocht: stadstrommelaars, fanfare, Reus Tuur
  • 11u30 Bakfietsrace (vrouwen)
  • 12u00 Bakfietsrace (mannen)
  • 13u15 Criterium Girls U17
  • 15u15 Criterium Dames Elite

Daarnaast is er van 11u tot 20u een evenementenzone op het Van Hombeeckplein, Berchem: Foodtrucks – Springkasteel – Koerscafé Kindergrime – Jeugdharmonie Berchem – After Race Party: optredens (Seaside Disk & The Blues Notes).

Let op: in de wijk is er op en rond het parcours een verkeers- en parkeerverbod. We raden je aan te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer te komen. Kom je met de auto, parkeer dan op een P+R en reis verder met de tram of bus.

Bezoek de officiële website

Word gratis een digitale Geus

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor toffe promoties, coole fietstips en splinternieuwe modellen

  • Je wil op de hoogte blijven van onze promoties, seizoensdeals, het laatste nieuws over De Geuzen? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief van Fietsen De Geus.
Fietsen de geus