De Geus Classic 2019: de nabeschouwing

Op 4 mei 2019 aanschouwde Antwerpen de eerste editie van De Geus Classic, een vriendschappelijke wielerrit door en om ’t Stad.

Een wielerrit zonder nabeschouwing is geen wielerrit, dus we nemen een ogenblik om terug te blikken op de fantastische sfeer en ferme prestaties van die dag. We zetten de sporters in de schijnwerpers, maar ook de supporters. We denken terug aan de vele appels die zijn uitgedeeld en de biertjes die getapt zijn. Tot slot nemen we een moment om de sponsors te bedanken.

De Geus Classic 2019 wielerrit in Antwerpen

75 keer een topprestatie

75 sportievelingen stonden rond 11 uur aan de startlijn. Velen van hen waren Antwerpenaren, maar er kwamen ook enkele deelnemers van verder. Tof om te zien dat De Geus Classic de moeite waard is om voor naar onze stad te reizen! Na het startsignaal ging de race van start. Het was een inspannende rit waarin hard werd gestreden om de eerste plaats. Maar (en we vinden dit belangrijk), dankzij het vriendschappelijke element ging het er altijd broederlijk aan toe.

Geen enkel incident

Wat ons buitengewoon tevreden stelt, is het feit dat er tijdens de hele tour geen enkel ongeluk is gebeurd. Er waren nul geschaafde knieën, geen enkele gescheurde wielerbroek. Navraag bij de deelnemers liet ons weten dat men buitengewoon content was over de rit.

De leukste reactie? Eén van de deelnemers riep ons toe: ‘Hopelijk wordt dit de nieuwste wielerklassieker!’ Tja, zou dat niet super zijn?

De Geus Classic 2019

Wielerrit Antwerpen

Indrukwekkende cijfers

Voor, tijdens en na het evenement zijn er volop goodies uitgedeeld en drankjes geschonken. De cijfers zijn indrukwekkende te noemen:

  • 1000 bedrukte appels uitgedeeld;
  • 7 vaten bier getapt voor klanten;
  • 200 drinkbidonnen uitgedeeld;
  • 250 tote bags uitgedeeld.

Bovendien kwamen er drie winnaars naar voren uit de fietsen op rollen. Ook dat is een prestatie die een applaus verdient! Chapeau!

Keigoede sponsors

Dankzij de heren van Butchers Coffee en Maona Coffee Corner werden deelnemers en toeschouwers voorzien van de benodigde cafeïneboosts. Deze twee koffiezaken serveren alleen de beste, meest bijzondere koffie.

De fietsfabrikant Scott hield een mooie show van hun nieuwste modellen, die direct getest konden worden. Dat werd volop gedaan. (Ook door ons!)

The Vandal toonde zijn unieke T-shirts en andere kleding aan het publiek. Het meest bijzondere aan deze kledingstukken? Ze hebben een wielerthema!

De Geus Classic wielerrit 2019

Deelnemers De Geus Classic 2019

Een bruisend feest

Tijdens De Geus Classic was de hele Marnixplaats een plek die overliep van het vermaak. De Marnixfeesten worden al enkele jaren gehouden en ook dit jaar was het (ondanks de regen af en toe) een topfeest:

  • In het De Geus Café dronken deelnemers, klanten en zakenrelaties helemaal gratis een lekker pintje van Vedett.
  • Op het grote podium speelden de getalenteerde muzikanten van N8N hun raw soul met hiphop- en rockinvloeden.
  • Er was een straat die vol stond met foodtrucks. Er werd eten van over de hele wereld geserveerd. Verrukkelijk!

Een woord van dank (én een vooruitblik)

De Geus Classic 2019 was een enorm succes. Een stevige, digitale high five voor alle deelnemers en toeschouwers! Een woord van dank is op zijn plaats voor onze collega’s die het evenement hebben georganiseerd. Je wilt niet weten hoeveel erbij komt kijken om een evenement op te zetten!

Ook bedanken we alle sponsors voor hun onvoorwaardelijke inzet om van 4 mei 2019 een prachtige dag te maken. Zonder jullie had De Geus Classic niet kunnen bestaan. Een dikke merci!

Tot slot willen we de vraag beantwoorden die ons op 4 mei vaak gesteld is: komt er in 2020 weer een De Geus Classic? Goed, we beloven niets, maar we sluiten niets uit. Houd deze site in de gaten en je gaat het ontdekken!

De Geus Classic 2019

Marnixfeesten 2019 Antwerpen

Zin om zelf te fietsen?

Er zijn weinig sporten die meer leven in Vlaanderen dan wielrennen. Dus ben je geïnspireerd geraakt om zelf ook te wielrennen? Dat is begrijpelijk.

We willen jou helpen om de juiste keuzes te maken bij de aanschaf van een koersfiets. Kom naar onze fietsenwinkel aan de Marnixplaats. Onze adviezen zijn altijd eerlijk en altijd zonder voorwaarden. Een testrit maken is nooit een probleem.

Reserveer een testrit

Word gratis een digitale Geus

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor toffe promoties, coole fietstips en splinternieuwe modellen

  • Je wil op de hoogte blijven van onze promoties, seizoensdeals, het laatste nieuws over De Geuzen? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief van Fietsen De Geus.
Fietsen de geus