Stéphanie test veiligheid op de fiets

Verkeersveiligheid is een hot topic de laatste tijd. Wij vinden het dan ook super goed dat mensen meer en meer beginnen te beseffen hoe belangrijk het is om genoeg op te vallen in het verkeer. Nu al zie je meer mensen ’s ochtends met fluohesjes fietsen. Maar er is nog veel meer dat je kan doen. Fluohesjes, een degelijke helm, reflectoren, fietslichten (deze vergeet men wel vaker dan je denkt)… Noem maar op! Er zijn genoeg hulpmiddelen die ervoor zorgen dat je wordt gezien op de fiets.

De Antwerpse fietsfanaat Stéphanie doet verslag van haar ervaringen.

Op pad met Ella en Sanna

Ik ging met Ella en Sanna mee naar school. Zij gaan elke dag met de fiets of te voet naar school. Met hun fluohesje en helm vallen ze goed op in het verkeer. Ook vanuit hun school, De Kring in Berchem, worden ze goed geïnformeerd over de gevaren op de weg.

De Kring doet namelijk mee aan het 10 op 10 programma van de Stad Antwerpen. Hier worden de kinderen gesensibiliseerd over veiligheid op de baan. De school probeert het hele jaar door te hameren op verkeersveiligheid en hoe het verkeer in elkaar zit.

Daarnaast houden ze ook één keer per jaar een verkeersweek. Tijdens deze week proberen ze ook de ouders te betrekken en streven ze samen naar een veilige schoolomgeving.

Verkeersveiligheid voor kinderen in Antwerpen

“Je ziet nu al dat er veel kinderen én ouders ook na de verkeersweek hun fluohesjes aandoen om naar de school te komen. Het is wel leuk om te zien dat het sensibiliseren echt werkt.”

Kris, turnmeester De Kring

Accessoires van De Geus voor veiliger verkeer

Bij Fietsen De Geus proberen we onze klanten er ook op te wijzen steeds veilig het verkeer in te gaan. Want ook voor volwassenen is het belangrijk om gezien te worden door automobilisten, trams en bussen. We voorzien daarom verschillende fluo-tools die helpen om op te vallen. Zo hebben we van Wowow allerlei soorten fluohesjes die ook Ella en Sanna dragen om naar school te gaan.

Ook ons uitgebreid assortiment van Nutcase zorgt ervoor dat onze fietsers veilig de baan op kunnen. Zo zijn sommige helmen voorzien van het MIPS-systeem dat ervoor zorgt dat de impact veel minder is wanneer je hoofd de grond raakt. Er zit namelijk een extra laag in waardoor je hoofd beter beschermd is.

Je kan op onze site bij ‘Accessoires’ steeds nakijken wat ons assortiment allemaal te bieden heeft.

Nog een kleine checklist voor je de baan op gaat?

  • Fluohesje (in allerlei kleuren en maten!)
  • Degelijke helm
  • Fietslichten
  • Reflectoren
  • Alles wat je zichtbaar maakt in het verkeer!

Word gratis een digitale Geus

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor toffe promoties, coole fietstips en splinternieuwe modellen

  • Je wil op de hoogte blijven van onze promoties, seizoensdeals, het laatste nieuws over De Geuzen? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief van Fietsen De Geus.
Fietsen de geus