Stéphanie test de Achielle

Deze week test ik één van de mooiste fietsen uit in de reeks: een Achielle! Ik haal de fiets op in Fietsen De Geus Berchem bij Michaël.

Eerst iets meer over Achielle: het is een familiebedrijf uit West-Vlaanderen. Ze groeiden uit van framebouwer tot volwaardig fietsenmaker. Leuk weetje: ze zijn het laatste bedrijf dat nog frames produceert van volledig Belgische makelij.

Achielle racefietsen zijn erg stevig

Enkele feiten over deze racefiets:

  • Geïnspireerd op de pistefiets van de jaren 30
  • Twee versnellingen van SRAM
  • Urban pathracer, klaar voor de stad
  • Naked uitvoering vs. Deluxe uitvoering (mét spatborden, zijstandaard,…)
  • Deze Achielle Saar heeft een prijs van €840
  • Volledig stalen frame

In de winkel ontmoet ik Christian. Ook Christian is trotse eigenaar van een Achielle. Hij kocht een Achielle Sam bij Fietsen De Geus en is daar sindsdien ook enorm tevreden van. Na zelf wat opzoekwerk te verrichten ging hij de fiets samenstellen in de winkel.

“Het is een prachtige fiets en bovendien ook een heel stevig frame.”

Christian

De fietsen krijgen telkens een jongens- en meisjesnaam en zijn zo leuk ingedeeld in koppeltjes! Ik mag op stap met de “Saar” (zusje van Sam) en ik ben al meteen verliefd op het design van de fiets. Met een zadel en stuur van Brooks is de fiets een echt plaatje! Het leuke aan deze fiets vind ik ook vooral zijn versnellingen van SRAM.

Achielle racefiets
De Achielle in het Felix Pakhuis in Antwerpen

Geen overbodige kabels en heel handig in gebruik

Deze Automatix wordt niet bediend met de hand maar schakelt automatisch naar de hogere versnelling bij voldoende snelheid. Geen overbodige kabels en heel handig in gebruik, zeker wanneer je in de stad rijdt. De fiets rijdt enorm vlot en de dikte van de banden zijn ideaal voor in de stad (denk aan de vele kasseien en tramssporen…)

Het leuke aan deze fietsen is dat je ze helemaal zelf kan samenstellen. Ze hebben hele leuke kleuren die je kan kiezen voor het frame. Je kan eveneens het aantal versnellingen kiezen, het soort remmen, het zadel en zelfs de kleur van je ketting. Benieuwd naar hoe het werkt? Kijk dan zeker eens naar de Achielle Bike Builder. Hier kan je meteen aan de slag om je droomfiets te maken!

Koop een Achielle

Word gratis een digitale Geus

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor toffe promoties, coole fietstips en splinternieuwe modellen

  • Je wil op de hoogte blijven van onze promoties, seizoensdeals, het laatste nieuws over De Geuzen? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief van Fietsen De Geus.
Fietsen de geus