Bikefitting

Bikefitting Antwerpen

 

Wil je uren doorbrengen op je fiets, dan kan je er maar beter goed op zitten. Zowel de meest ervaren triatleten als mensen die net hun eerste racefiets, gravelbike of mountainbike kopen, hebben baat bij een bikefitting. In De Geus Dert13n helpen onze kenners in huis je hiermee van begin tot eind.

Waarom een bikefitting?

Tijdens een bikefitting van onze sportfietsspecialisten in Antwerpen word je met 7 essentiële aspecten geholpen.

1. Keuzes maken

Past de fiets bij jou, en pas jij bij de fiets? Hier begint natuurlijk alles mee. Naargelang je ervaring, beoogd gebruik en budget, kiezen we het juiste model. Dit gaat verder dan de beschrijvingen die je leest op de websites van de fabrikanten.

We polsen uitgebreid je geschiedenis als fietser. Leg ons uit met wat je al gereden hebt, hoe je op die fiets zit (neem je huidige fiets gerust mee), of je klachten hebt, blessures hebt gehad, et cetera. Die info kan de doorslag geven als je twijfelt tussen twee modellen. Wij denken vanuit eigen ervaring graag mee om jou wegwijs te maken in het aanbod.

2. Maatbepaling

Wist je dat de meeste mensen met verschillende framematen kunnen rijden? De maat van de fiets is niet zoals die van een paar schoenen. Het is de afstelling die de doorslag geeft. En die kan verschillend zijn naargelang je rijgedrag. Zo wordt een gravelbike voor bikepacking helemaal anders afgesteld dan een aero-racefiets. Elk type frame heeft ook zijn eigen karakteristieken en geometrie.

De framemaat wordt bepaald aan de hand van je lichaamslengte en binnenbeenlengte. Die worden ter plaatse opgemeten. Kom je tussen twee maten in, dan bepaalt je rijgedrag en flexibiliteit welke je kiest.

 

Sportfietsenwinkels Antwerpen

3. De drie contactpunten

Je handen op het stuur, zitvlak op het zadel en voeten op de pedalen. Dat zijn de drie contactpunten die allesbepalend zijn voor je rijcomfort en prestaties.

  • We kiezen de juiste pedalen, bijhorende schoenen en schoenplaatjes. De schoenplaatjes worden vervolgens correct afgesteld met een meettoestel.
  • Een zadel is iets persoonlijker. Heb je vaak last van irritaties, slapende lichaamsdelen of erger, dan heb je misschien een fout zadel. We hebben een bankje in huis dat de breedte van je zitbeenderen meet. Zo kunnen we je op pad sturen met een correct zadel.
  • De afstelling van het stuur komt in een later stadium aan bod.

Als alles goed loopt hebben we net samen een fiets gekozen waarmee je op papier zo op pad kan. Nu begint het echte werk. We ondernemen een statische bikefit, met behulp van de professionele bikefittingtool van Shimano.

4. Opmeten

We meten de hoogte van je borst, lengte van je armen, breedte van je schouders en nog een paar andere zaken. In het Shimano bikefittingprogramma wordt alles ingevoerd. De software gooit jouw afmetingen samen met de geometrische gegevens van je fiets in een pot, schudt ermee en biedt vervolgens een statische afstelling aan. Nu weten we je zadelhoogte, zadelsetback, stuurpenlengte en zadel-stuur-drop.

 

Koersfiets mountainbike gravelbike kopen Antwerpen

5. Afstellen

De juiste fiets hebben we al. De maat klopt ook. Het verkozen zadel en pedalen staan erop. Met de gegevens die we uit de Shimano-bikefittingsoftware hebben gehaald, wordt je fiets op maat afgesteld. Concreet wil dit zeggen dat je buiten wandelt met een juist afgesteld zadel (in hoogte, maar ook in afstand ten opzichte van het stuur), de juiste stuurpenlengte en het juiste aantal spacers onder je stuurpen.

Jouw fiets is nu op maat.

6. Rijden, rijden, rijden

Een nieuwe fiets is altijd wennen. Geef jezelf de tijd om gewoon te raken aan het nieuwe materiaal en de nieuwe positie. Wees niet bang om zelf nog kleine aanpassingen uit te voeren die goed voelen. Uiteraard mag je gewoon bij ons binnen blijven stappen voor onze input. Don’t be a stranger.

 

Sportieve fietsen kopen Antwerpen racefietsen

7. Fysieke klachten

De statische bikefitting die wij uitvoeren is ontwikkeld om een fiets aan te passen aan jouw lichaam, niet omgekeerd. Heb jij specifieke rugklachten, is één been veel korter dan het andere, of heb je andere chronische lichamelijke issues waar een meting geen rekening mee kan houden? Dan verwijzen wij je door naar een dynamische bikefitter. Die gaan nog enkele stappen verder en hebben vaak ook medische kennis. Voor elk ander aspect van een bikefitting helpen wij je met plezier!

Bikefitting reserveren

Bikefitting in Antwerpen

3 voordelen van bikefitting bij De Geus Dert13n

 

Gratis bij aankoop

Gratis statische bikefitting van 50 minuten bij aankoop van een nieuwe fiets. De standaardsessie van 3 uur kost € 250.

 

Ook na aankoop kosteloos

Al een racefiets aangekocht bij De Geus Dert13n of bij Fietsen De Geus? Ook dan kan je nog een gratis bikefitting krijgen. Want de afstelling van je fiets kan altijd beter.

 

100% afgestemd op jou

Voor we gaan fitten, doen we eerst een intakegesprek om te zien of een volledige opmeting helemaal nodig is. Schoenplaatjes afstellen en zadelpositie herbekijken zijn de basis van alles. We babbelen ook even over de fietsdoelen en historiek qua blessures en checken even je flexibiliteit (kan je jouw tenen aanraken?).

 

Gratis bikefitting Antwerpen
Alle bikefittings gebeuren op professionele apparatuur van Wahoo

Bikefitting reserveren in Antwerpen

Boek nu je bikefitting

Wil je een bikefitting reserveren bij De Geus Dert13n in Antwerpen? Vul dan het onderstaande formulier in. Geef bij ‘datum’ en ‘tijdstip’ je voorkeursmoment aan (wel binnen onze openingsuren uiteraard).

Naam(Vereist)
MM slash DD slash JJJJ
Voorkeurstijdstip(Vereist)
:

Fietsen De Geus