Woom

Wil je een fiets proberen?   Maak een testrit

Woom maakt kinderfietsen die vrolijk, veilig en heel gebruiksvriendelijk zijn. Ze zijn superstevig gemaakt van duurzame materialen. Zo overleven deze fietsen meerdere kinderen (broer, zus, vriendjes…).

De kinderfietsen van Woom zijn Oostenrijkse kwaliteitsproducten. Het merk werd opgericht door twee vaders en helpt inmiddels over de hele wereld kinderen op de fiets.

Woom heeft ook bij ons in België al duizenden kinderen hun eerste én latere trapjes laten zetten. Binnenkort ook jouw kinderen? Ontdek deze kinderfietsen in onze fietsenwinkels in Groot-Antwerpen.

Kinderfietsen aangepast aan de kinderanatomie

Toen Woom-oprichters Christian Bezdeka en Marcus Ihlenfeld voor het eerst vader werden, gingen ze op zoek naar fietsen die echt geschikt zijn voor kinderen. Ze ontdekten dat alle destijds verkrijgbare kinderfietsen veel te zwaar of gewoon gekrompen volwassenenfietsen waren. Daarom besloten ze om voor hun kinderen de perfecte kinderfiets te bouwen. Dit zou een kinderfiets worden die wél aangepast is aan de anatomie van kinderen.

Om de volmaakte kinderfiets te ontwerpen, verzamelde het tweetal veel statistische gegevens . Eigen meettabellen werden ontwikkeld. Het resultaat was de moeite waard: een framegeometrie die precies is afgestemd op de behoeften van kinderen van specifieke leeftijden. Hierbij was rekening gehouden met de verhoudingen, bewegingspatronen en motoriek van het kind. Woom was geboren.

 

Woom kinderfiets België Antwerpen

Woom: een kinderfiets voor elke leeftijd

Woom heeft een doordacht maatsysteem met verscheidene kinderfietsen. Meerdere modellen vind je in het assortiment van Fietsen De Geus. Deze modellen bieden kinderen precies wat ze nodig hebben in hun respectievelijke ontwikkelingsfase, bijvoorbeeld:

  • Rechte zithouding voor jongere kinderen. De framegeometrie van de kleinere maten (Woom 1 tot en met Woom 3) is geoptimaliseerd voor een rechte zithouding. Zo kan je kind alles om hem heen in de gaten houden.
  • Laag zwaartepunt voor beter evenwicht. Daarnaast maakt de lage instap het op- en afstappen makkelijker en maakt het lage zwaartepunt het makkelijker om je evenwicht te bewaren.
  • Stuurbegrenzer om vallen te voorkomen. De stuurbegrenzer tussen de vork en het frame voorkomt vallen, wat vaak gebeurt als kleinere kinderen te hard aan het stuur draaien.
  • Sportieve houding voor oudere kinderen. Bij de Woom 4 tot en met Woom 6 zorgt de sportieve framegeometrie voor een licht voorovergebogen houding. Dit garandeert een optimale krachtoverbrenging op de pedalen en een wendbaar rijgedrag.

Woom heeft van het begin het uitgangspunt gehad om een kinderfiets te bouwen voor elke leeftijd en daarin slagen ze als geen enkel ander merk.

 

Woom kinderfietsen België

Ergonomisch geoptimaliseerde kinderfietsen

Naast de framegeometrie heeft Woom ook bij alle andere aspecten rekening gehouden met de ergonomische behoeften van kinderen:

  • Kindvriendelijk zadel. Het zadel is het belangrijkste contactpunt tussen het kind en de fiets en heeft grote invloed op het gevoel tijdens het fietsen. Het Woom-zadel is daarom speciaal aangepast aan de anatomie van het bekkenbeen van het kind.
  • Aangepaste handgrepen. Dankzij hun smalle diameter passen de ergonomisch gevormde handgrepen goed in kleine handjes. Zo heeft je kind in elke situatie een stevige grip op het stuur.
  • Speciaal ontworpen remmen. De remhendels en versnellingsschakelaars zijn ontworpen zodat ze gemakkelijk met kleine handjes kunnen worden bereikt. Ook met weinig handkracht kan het kind de rem bedienen.
  • Doordachte traparmen. Bovendien heeft Woom hun traparmen speciaal ontwikkeld voor kinderen. De traparmen zijn namelijk korter, wat in overeenstemming is met de kortere beenlengte van kinderen. Dit ontziet de kniegewrichten, want de knieën hoeven minder gebogen te zijn tijdens het trappen. Bovendien verminderen kortere crankarmen ook het risico dat de tenen in botsing komen met het voorwiel of dat de pedalen de grond raken in bochten. Tot slot is de afstand tussen de pedalen kleiner dan bij fietsen voor volwassenen, wat overeenkomt met de smallere heupen van kinderen. Dit zorgt voor een optimale krachtoverbrenging en intuïtief trappen.

De tijd dat kinderfietsen simpelweg verkleinde versies waren van reguliere fietsen is voorbij. Dankzij Woom heeft je kind eindelijk een fiets die 100% geschikt is.

 

Woom kinderfietsen België

Maak een testrit

Is je kind klaar voor een kinderfiets van Woom? We adviseren je om altijd eerst een testrit te maken. Bij Fietsen De Geus kan je kind op meerdere locaties in Groot-Antwerpen gratis een testrit maken.

Een testrit maken is altijd 100% gratis en vrijblijvend. Stap gewoon eens binnen. Wil je er zeker van zijn dat je meteen geholpen wordt? Maak dan een kosteloze reservering voor de testrit.

Boek je gratis testrit

Lees meer

Toont alle 5 resultaten

Toont alle 5 resultaten

Fietsen de geus