Op zaterdag 2 mei 2020 is het weer zover: de wielerrit De Geus Classic gaat voor de tweede keer van start in Antwerpen. Nee, De Geus Classic is nog geen wielerklassieker te noemen, maar dat hoeft ook niet. Het wordt ook dit jaar een vriendschappelijk wielerevenement dat prachtig is om naar te kijken en om aan mee te doen.

Honderd man rijden tachtig kilometer en drinken achteraf met het publiek een pintje op de Marnixfeesten. Plezier voor deelnemer én toeschouwer — dat is waar het om draait!

De Geus Classic: vakmanschap en vriendschap

Binnenkort kunnen wielerfanaten zich weer inschrijven (hou vooral deze pagina in de gaten!). Er zijn al tientallen mensen die hebben laten weten dat ze wederom zullen meedoen. Dat doet ons als organisator buitengewoon veel plezier. Ook op ander vlakken is er goed nieuws: op de Marnixplaats, waar fietsenwinkel De Geus gevestigd is, organiseren tal van ondernemers toffe activiteiten op 2 mei. Dit zijn de Marnixfeesten.

Het lijkt erop dat De Geus Classic op vele gebieden een positieve invloed heeft. Hoe komt dat? We vragen het aan Thomas Vanderhoydonck, de kopman van Fietsenwinkel De Geus.

Thomas: ‘De kracht van De Geus Classic is het vriendschappelijke aspect. Maar toch gaat er wel degelijk stevig doorgefietst worden. Het zijn wel echte sporters die meedoen. Het is deze combo van vakmanschap en vriendschappelijkheid die zo sympathiek is. We willen een evenement organiseren dat qua filosofie past bij onze fietsenwinkels. Voilà, De Geus Classic is het resultaat.’

Pintje drinken op de Marnixfeesten

Tijdens De Geus Classic is de hele Marnixplaats een bruisend plein vol vermaak:

  • In het De Geus Café kunnen deelnemers, klanten en zakenrelaties helemaal gratis een lekker pintje komen drinken.
  • Getalenteerde muzikanten spelen hun muziek op het grote podium.
  • Er zullen weer vele foodtrucks zijn.
  • En meer leuke evenementen zullen nog worden aangekondigd!

Vorig jaar trokken de Marnixfeesten ruim vijfduizend mensen. Het doel is om dit aantal ook dit jaar te behalen. Kom dus zeker langs!

Ieder jaar iets te vieren

Vorig jaar werd De Geus Classic in het leven geroepen.

Thomas Vanderhoydonck zegt erover: ‘Fietsenwinkel De Geus bestond in 2019 35 jaar. We hadden heel wat te vieren. Maar waarom zouden we niet elk jaar vieren dat we bestaan? Om die reden hebben we besloten om de wielerrit ook dit jaar te organiseren.’

Schrijf je in voor De Geus Classic

Slechts honderd wielrenners kunnen meedoen aan De Geus Classic. In maart 2020 beginnen de inschrijvingen. Hou deze pagina in het oog om er als eerste bij te zijn!